BSOD ati2dvag.dll

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Simmy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: BSOD ati2dvag.dll

Příspěvekod Simmy » 24 led 2010 18:06

Sem zde po kratší odmlce. Byl jsem o víkendu pryč, takže nebyl moc čas na bádání. Teď k tomu, co se za tu dobu událo ... čekal jsem tedy na té 1950 na nějaký další bsod, ten se totiž relativně dlouhou dobu nechtěl dostavit. Ve čtvrtek v noci se stal první pád, ale "bohužel" ne do BSODu, prostě sprostě vymrzl systém, ačkoliv to bylo v okamžiku, kdy bych při tom prvotním zaváhíní ten BSOD i čekal, tak se nedostavil .. záznam tedy není ani v minidumpu. Nemohl sem to tedy považovat za vypovídající pád. Další BSOD se dostavil až v pátek večer, ovšem proběhl taky nezvyklým zpusobem .. tak jak mi jindy zustava BSOD viset do doby než restartuju pc, tak pc se ted asi do 1 vteřiny restartlo samo, takže ani sem si nemohl všimnou kodu chyby, ale předpokládám, že bude vše uloženo v minidumpu.
Takže další kroky plánuju na dnešní noc .. to proběhne GoldMemory test až do rána a až přijdu ze školy, tak nahodím zpět moji grafiku, nahodím ASUSácké drivery a jak sem již zminoval, aktualizuju všechny drivery v PC. Jinak už možná ani tak nespěchám. Myslím si, že HW závadu na grafice a zdroji můžu vyloučit, když se projevovala i v případě jiných komponent a na MB, CPU a RAM mám záruku o 1 rok delší, nicméně rád bych to i tak vyřešil co nejdřív, protože mám BSODů plné zuby :smile:
Takže zatím vám díky za spolupráci, hlavně tobě MiliNessi.

EDIT: takže se právě dívám a v minidumpu není po tom mojem pátečním BSODu ani památky. Nicméně v sobotu byla na PC sestra a té to během večera padlo hned 5x, takže je tam 5 minidumpů z 23.ledna :?

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 led 2010 22:54

Ať dumám, jak dumám, stále mi vychází základní deska. Na základní desce jsou výkonové tranzistory, které s dalšími součástkami upravují napětí pro jednotlivé části základní desky, procesor, paměti atd. Ty často spolu s elektrolytickými kondenzátory jsou příčinou poruch a tím i nestability. Pokud je základní deska ještě v záruce, tak doporučuji reklamovat. Některé obvody a to např. grafická karta je právě háklivá i na ms poklesy napětí a to se týká i dalších obvodů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 led 2010 23:11

Jinak tady trochu recenze k uvedené základní desce:
Intel P31 patří mezi základní čipové sady, které útočí hlavně nízkou cenou a nikoli bohatou výbavou. Čipová sada ve svém základním provedení podporuje kvůli staršímu jižnímu můstku ICH7 pouze šest USB portů, čtyři SATA porty, 100Mb/s síťovku. Nenajdete zde nové rozhraní PCI Express 2.0, CrossFire a nerozumí si ani s novými 45nm procesory.
Gigabyte však řadu těchto nedostatků na této desce změnil a tak se stalo, že deska GA-P31-DS3L podporuje 45nm procesory, paměti DDR2-1066, gigabitovou síťovku a frekvenci FSB 1333 MHz. Podporu nových 45nm procesorů ale zajišťuje až poslední verze BIOSu F9b. Navíc jsou zde jistá omezení v osazování paměťových slotů. Abyste mohli osadit všechny čtyři, musíte použít jednostranné moduly.
Oboustranné mohou být použity pouze systémem jeden/kanál, tedy maximálně dva. V případě osazení procesoru s 1333MHz FSB navíc bude snížena rychlost pamětí kvůli stabilitě systému. Seznam podporovaných procesorů najdete zde
(http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2615), ověřené paměťové moduly pak zde
(http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Mem ... 3l_1.0.pdf).
Původní pramen zde: http://www.extrahardware.cz/gigabyte-ga ... za-1500-kc
Uvedenou čipovou sadou se zpravidla osazují desky t. zv. low.end a tomu odpovídá kvalita použitých součástek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 25 led 2010 02:31

Prošel jsem všechny dumpy a trochu podrobněji se na ně podíval a nemyslím si, že to bude závadou hardwaru. Ty pády jsou si dost podobné, padá to vždy při vykonávání stejných rutin jádra nebo v té dynamické knihovně. Navíc všechny chyby vznikly v kontextu procesu firefox.exe. Firefox za to BSOD samozřejmě nemůže, ale při práci se mu povede najít slabinu v nějakém ovladači. Rozhodně to nevyvolala závada pamětí.
Něco jsem tam našel, probereme to prostřednictvím mailu, ať tu moc nespamujeme. Zatím se dej do aktualizace těch ovladačů. A nejdůležitější bude zřejmě reinstalace těch ovladačů GK a k tomu i ovladač miniportu NDIS (síťové karty).
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 25 led 2010 11:51

Jaké máš teploty, nepřehřívá se ti něco?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 25 led 2010 14:38

Umis anglicky ?, AMD/ATI ma celkem dobre fungujici forum.
http://game.amd.com/us-en/
Registrovat > Login > v horni casti Community > vleve casti Forums > sekce AMD Technology - tema ATI (nekolik samostnych sekci)

Simmy
nováček
Stav:

Příspěvekod Simmy » 25 led 2010 16:52

Pic: Uvidím co se ukáže po mojem dalším progresu, MB má o rok delší záruku, takže na zjištění její přpadné závady je o trochu víc času.

El Diablo: neboj, to by bylo to první po čem bych šel :) navíc by to vůbec neodpovídalo četnosti vyskytované chyby, můžu někdy dlouhé hodiny hrát náročné hry s velkým vytížením sestavy a nic se nestane a z toho procházím alba na internetu a spadne to do desíti minut hned 2x :smile:

Peacoq: Angicky se asi na takové úrovni moc nedomluvím. Navíc ve mě důvěra v AMD poněkud opadla po zkušenostech, že ani neumí udělat ovladače :D

jinak od dnešního rána téměř do teď měl probíhat GoldMemory test ... ovšem není nic lepšího, když přijde domů z práce internetuchtivá matka a není schopná poznat, že počítač běží, jen je vypnutý monitor, takže samozřejmě celý test v ha*zlu. Myslel sem, že se vyvrátím. Takže ted jdu zpět nahodit moji grafiku ovladače jsou odinstalovány a jdu už konečně provést obměnu driverů.

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 25 led 2010 17:56

hm ...AMD neumi udelat ovladace, ...mam adekvatne jine povedomi a tom co AMD dela ve splupraci a ATI - ovladace dokonce i pro slabe verze GK, aby nebylo nutne kupovat nove, tzv. Legacy drivery.
Nicmene chapu, ze kdyz tobe neco nejde, ze chyba musi byt u AMD a v ovladacich, ktere jsou -podle toho komu zrovna neco nejde-, spatne a spatne udelane :)
V tom pripade nebudu za tebe dotaz anglicky psat, jeste by opadla duvera i v doboru vuli :) Tak at se ti dari to vyresi, ...i kdyz jinou volbu, nez AMD ovladace ani nemas, a tak nakonec reseni bude a musi byt v nich a pravdepodobne i v desce, kdyz chyba je udavana ve spojitosti s ATI.dll.

Simmy
nováček
Stav:

Příspěvekod Simmy » 25 led 2010 18:08

hned to neber tak dramaticky :smile: řekl sem to samozřejmě s nadsázkou jen po této zkušenosti, kdy sem s grafickýma ovladačema zažil nejedny nervy, za poslední týden sem totiž v počítači vystřídal 4 GK od ATi a ani v jednom případě se nejednalo o user-friendly zprovoznění :smile: ale ani pro mě nic dramatického, prostě se musely pohledat jiné ovladače :wink: vyzkoušet víc verzí, prodělat pár restartů a tak

EDIT: důvěra v dobrou vůli ve mě neopadá ... právě naopak, po vašich reakcích a ochotě jí docela úspěšně nabývám :wink: takže i tobě patří můj dík za dobrou vůli a naopak si budu velice cenit tvé případné pomoci, pokud se mi nepodaří problém vyřešit cestou, kterou se zatím ubírám

Simmy
nováček
Stav:

Příspěvekod Simmy » 26 led 2010 22:29

je to tu znovu :-( večer sem chtěl restartovat PC, protože mi nefungovaly internetové prohlížeče (icq a vše ostatní fungovalo, ale všechny prohlížeče se hcovaly jakoby neměly přístup k netu) .. tak při odhlšování systém ještě vymrzl a musel sem provést hard reset.
... po asi 15 minutách se dostavil další BSOD
Obrázek

+ přikládám výsledek nočního GoldMemory testu
Obrázek

ještě pro upřesnění ... nainstalované jsou od včerejška nejnovější dostupné ovladače pro GK i MB

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 26 led 2010 22:52

Tím se to vysvětluje. Chyba paměti. Na hardware nejsem zase takový odborník. Může to být způsobeno chybným paměťovým modulem, řadičem paměti (v southbridgi), nějaká nekompatibilita pamětí, vysoká frekvence pamětí, špatné časování pamětí, nízké napájecí napětí a co já vím ještě.
Pokud máš v bancích více paměťových modulů, vždy jeden vytáhni a znovu spusť GoldMemory. Pokud je to chyba pamětového modulu, zjistíš který to je.
Pro mě je to další zkušenost, že i tak pravidelná chyba může být způsobena hardwarem.

Jinak ty původní ovladače GK taky asi dělaly problémy, nezávisle na té chybě paměti.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Simmy
nováček
Stav:

Příspěvekod Simmy » 27 led 2010 20:00

Před chvílí opět BSOD ati2dvag ... vyndal sem jeden pamětový modul, tak uvidím jaký bude další progres. Jinak tedy i tato chyba souvisí s případnou vadou modulů nebo základky?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook BSOD 1-2x denně Příloha(y)
    od Gerete » 29 bře 2025 20:26 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    7723
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 dub 2025 12:37
  • BSOD když hraju hry
    od Benzou » 22 čer 2025 01:13 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    6
    2484
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 09:18
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7893
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”