Náhodné odpojení PC od sítě
Náhodné odpojení PC od sítě
Ahoj, po reinstalaci PC se občas stane, že po spuštění a přihlášení se do PC se nepřipojí do sítě (nedostane IP adresu). Stačí však, když se vytáhne UTP a znovu zastrčí a PC už dostane adresu a je to OK. Na PC je nainstalován nejnovější ovladač síťového adaptéru. Pokud se s tím někdo setkal, prosím o radu.
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Náhodné odpojení PC od sítě
Vítej na fóru
Takhle ti asi nikdo neporadí. Napiš co máš za zařízení za systém. Jestli používáš router, nebo na jakém typu sítě jsi připojen?
Takhle ti asi nikdo neporadí. Napiš co máš za zařízení za systém. Jestli používáš router, nebo na jakém typu sítě jsi připojen?
Lenovo Thinkpad Edge 15
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus kdyžtak tu IP zadat napevno.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Místo vytažení kabelu zkontroluj přidělenou adresu a nastavení příkazem ipconfig /all. V případě nepřidělení IP adresy zkus příkaz ipconfig /renew. Platí pro systémy windows
ipconfig jsem zkusil a adresu PC nedostal. nezkoušel jsem sice volbu renew, ale myslel jsem, jestli někdo neví jak to vyřešit, ne obejít. zkusím tam dát jinou síťovku (PCI), teď je tam integrovaná.
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
To nebude asi problém síťovky (klidně to zkus, cena za novou je pakatel) spíš chyba routeru nebo co to používáš.
Lenovo Thinkpad Edge 15
-
- Pohlaví:
No, jen tak na okraj, ten příkaz ipconfig /renew jsem nepsal za účelem obcházení problému, ale zda lze tuto závadu řešit softwarově (příkazem) nebo pomůže až hardware (vytažení ze zásuvky a opětovné zastrčení). Skutečně je dost těžké lokalizovat závadu, když tazatel nespolupracuje.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2673
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 15:31
-
- 3
- 2182
-
od Villentretenmerth
10 led 2025 19:53
-
- 4
- 3480
-
od pcmaker
27 říj 2024 10:14
-
-
Crucial MX500 - náhodne hlášení o prehriati Příloha(y)
od michal84 » 21 pro 2024 10:17 » v Problémy s hardwarem - 29
- 6629
-
od michal84
28 pro 2024 08:21
-
-
- 2
- 2147
-
od mk2442