Tak na stránce AMD se u Tvého procesoru uvádějí maximální teploty 55-72°C. Jelikož máš pouze základní chladič tak teploty v zátěži okolo 70-75°C jsou sice vysoké, ale pochopitelné *, ale nemělo by to vypínat PC. Pokud jsou tyto teploty teploty zátěže.
* také jsem měl box chladič na svém Phenom II X4 955BE a teplota proceosru v zátěži byla 65°C a výrobcem AMD maximální doporučovaná 62°C. Tak jsme na tom byly podobně. Ovšem BIOS mi to vypínal až po 90°C takže tam byla (je) velká rezerva.
Jak starý je to počítač? A kupoval si jej v té firmě kam jsi šel s tou vadnou deskou?
Mrkni do návodu desky, kdy BIOS vypíná PC. Tedy při jakých teplotách.
Vypínání PC při větší zátěži po výměně základní desky Vyřešeno
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Vypínání PC při větší zátěži po výměně základní desky
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Návod od desky nemám .
Pc mám už 5 let .
Pc sem nekupoval ve stejné firmě kam jsem dával opravit Základní desku.
Nedvím kde to mám v BIOSu nastavit to vypínánání při vyšší teplotě .
Pc mám už 5 let .
Pc sem nekupoval ve stejné firmě kam jsem dával opravit Základní desku.
Nedvím kde to mám v BIOSu nastavit to vypínánání při vyšší teplotě .
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To nedělej i kdyby to šlo !!! Jako, že to asi nejde. Uvědom si, že je to poslední ochrana před totálním zničením.
a) odnesl bych to do té firmy.
b) zvážil bych nákup nového PC
a) odnesl bych to do té firmy.
b) zvážil bych nákup nového PC
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Fortron je jen o fous lepší zdroj, než Eurocase, především v tom, že neodpálí počítač jednou ranou, ale vypíná se poměrně šetrně. Zkus si půjčit jiný a uvidíš.
Nemyslím si, že koupě nového PC je tou nejlepší variantou. Sice problém vyřeší, ale pokud nejsi herní závislák, je to zbytečně drahé řešení
Nemyslím si, že koupě nového PC je tou nejlepší variantou. Sice problém vyřeší, ale pokud nejsi herní závislák, je to zbytečně drahé řešení

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Máš tu výhodu, že když to odneseš do té firmy tak (snad mají skladem jiné zdroje, chladiče) a můžou vyřešit tento problém během málo hodin. Má možnost "b" byla navržena proto, protože by vyřešila problém, ovšem možnost "a" je levnější, ale zase, aby to nebyla moc velká investice do této sestavy a abys nedopadl jako tentokrát, že to problém nevyřeší.
Je to težký, já bych asi (pokud máš money) volil možnost nového počítače, přece jen bys měl zase na několik let pokoj, měl výkonnější počítač, mohl hrát lepší hry ..., větší možnost upgrade ... už snad bylo řečeno vše co řečeno být mělo.
Co o tom soudíš ty?
Pro Karlose: Souhlasím, úplně ve všem a přesně tak jsem to myslel a proto uvedl obě možnosti.
S touto sestavou to však asi herní závislák není
, ale co není může být.
Je to težký, já bych asi (pokud máš money) volil možnost nového počítače, přece jen bys měl zase na několik let pokoj, měl výkonnější počítač, mohl hrát lepší hry ..., větší možnost upgrade ... už snad bylo řečeno vše co řečeno být mělo.
Co o tom soudíš ty?
Pro Karlose: Souhlasím, úplně ve všem a přesně tak jsem to myslel a proto uvedl obě možnosti.
S touto sestavou to však asi herní závislák není

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Test základní desky Asus Prime B650M-K
od KingGustavo » 30 čer 2024 18:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 4053
-
od FlanK3r
Zobrazit poslední příspěvek
01 črc 2024 20:42
-
-
- 9
- 2781
-
od Baggy
04 zář 2024 15:38
-
- 10
- 3821
-
od Galli
06 zář 2024 13:17
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4759
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1431