zdravim,posledni dobou se mi casteji zapina vetracek u notebooku a na vyfucich jsou usazeniny prachu viz foto. Mam ho v zaruce ale za vycisteni se pry plati zvlast na pozadani,proto bych to rad vycistil.Moje otazka zni :kdyz se mi tam nekdy neco posere jestli v servisu nak poznaji ze to bylo otevrene (zespodu sem se dival,zadna pecet tam neni).
A jeste kdo ma zkusenosti at napise na co si mam dat pozor abych tam nic neznicil.
mam acer takovy http://eshop.pcforyou.cz/?Mode=Bin&StiPLPictStiId=96206
Jak vyčistit NTB od prachu a neudělat při tom chybu
-
- Pohlaví:
Re: Jak vyčistit NTB od prachu a neudělat při tom chybu
Hlavně při té demontáži neurvat nějakou západku, což u podobných věcí bývá častý jev, ale zkušenej servisák stejně pozná že to bylo rozdělaný. Možná by to s trochou šikovnosti šlo vyčistit i bez demontáže - vysavač a stlačený plyn.
jo ale pry to pomuze jen trochu ten stlaceny vzdych-ze pry to profoknu a ten prach jde dovnitr a stejne zustane v ntb,ja sem myslel ze bych to nejak rozebral zespoda,a odmontoval vetrak a vysavacem vysal bordel a treba balonkem tam fuknul,ale nemam z toho dobry pocit,bojim se abych tam neco neposkodil..
-
- Pohlaví:
Změř si teploty. Pak to z těch průduchů vysaj (uvnitř ti je vysavač k ničemu, resp. může víc ublížit) případně použij nějaké párátko, pinzetu apod. - je to piplačka, ale jde to. A nakonec to jakoby z boku profoukni aby se zbytek dostal ven. Pak změř teploty znovu. Demontáž bych viděl jako krajní řešení tím spíše, že nemáš zkušenost.
Každý stroj se demontuje jinak /k tomu jsou servisní manuály/ a pokud nevíš jak, můžeš /uděláš/ udělat víc škody než užitku.
Každý stroj se demontuje jinak /k tomu jsou servisní manuály/ a pokud nevíš jak, můžeš /uděláš/ udělat víc škody než užitku.
-
- Pohlaví:
Tyto návody jsou na 2 věci
On není problém ten stroj vyčistit, ale rozdělat.

vsechny tyhle odkazy uz sem navstivil,hledat umim, ptal jsem se jestli to poznaji kdyz budu mit nekdy v servaku ntb a jeste na to kdo ma s timhle zkusenosti,konkretne s ntb acer viz obrazek
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na laptopu můžeš bez problémů oddeklovat spodek - dostaneš se na paměti, disk, wifi, atd. Také bys měl vidět chladič cpu a trubky chlazení na odvod tepla.
V servisu samozřejmě poznají, že to bylo otevřené, ale když nic neutrhneš, je jim to jedno. Záruku neporušuješ.
V servisu samozřejmě poznají, že to bylo otevřené, ale když nic neutrhneš, je jim to jedno. Záruku neporušuješ.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
tak to sem rad ze tim neporusim zaruku,zitra se do toho opatrne pustim a dam pak vedet,misto stloceneho vzdychu pouziju balonek
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No, zkoušel jsem rozebrat svůj ASUS a přítulky HP a všechny šroubky venku a po krajích se mi to podařilo oddělat, ale uprostřed to pořád na něčem drželo a přitom tam nic nebylo
Jinak já mám naštěstí krytku přesně nad tím ventilátorem a můžu povolit jeden šroubek a jsem tam. Ty celokryty zespodu jsou naprd
Hlavně bacha ať něco neurveš.Třeba Wifi karta a klávesnice jsou spojeny s oběma částmi

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Konkréně u Acerů jsou dvě možnosti. Buď je pamět, disk a ostatní krytováno samostatně a nebo je tam jeden velký kryt v celku. Vždy to drží konkrétní šroubky a po jejich odstranění jde kryt sejmout. Je hodně houževnatý a nemusí se bát zabrat. Ale optarně samozřejmě 
Dostat se pod klávesnici je už složitější (přístup ze strany od klávesnice, pod LCD) a nedoporučoval bych to.
//např. HP ProBook nelze rozebrat ani na úroveň vyjmutí disku, aniž by se celý nerozebral.

Dostat se pod klávesnici je už složitější (přístup ze strany od klávesnice, pod LCD) a nedoporučoval bych to.
//např. HP ProBook nelze rozebrat ani na úroveň vyjmutí disku, aniž by se celý nerozebral.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
vsechno jsem odsrouboval,ale kryt nejde sundat tak sem se na to raci vykaslal nez bych tam neco znicil
Zpět na “Problémy s hardwarem”