Jak vyčistit NTB od prachu a neudělat při tom chybu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

teflondon
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak vyčistit NTB od prachu a neudělat při tom chybu

Příspěvekod teflondon » 04 kvě 2010 18:35

zdravim,posledni dobou se mi casteji zapina vetracek u notebooku a na vyfucich jsou usazeniny prachu viz foto. Mam ho v zaruce ale za vycisteni se pry plati zvlast na pozadani,proto bych to rad vycistil.Moje otazka zni :kdyz se mi tam nekdy neco posere jestli v servisu nak poznaji ze to bylo otevrene (zespodu sem se dival,zadna pecet tam neni).
A jeste kdo ma zkusenosti at napise na co si mam dat pozor abych tam nic neznicil.
mam acer takovy http://eshop.pcforyou.cz/?Mode=Bin&StiPLPictStiId=96206
Přílohy
DSCF7137.JPG

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak vyčistit NTB od prachu a neudělat při tom chybu

Příspěvekod guest » 04 kvě 2010 18:41

Hlavně při té demontáži neurvat nějakou západku, což u podobných věcí bývá častý jev, ale zkušenej servisák stejně pozná že to bylo rozdělaný. Možná by to s trochou šikovnosti šlo vyčistit i bez demontáže - vysavač a stlačený plyn.

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 04 kvě 2010 18:51

jo ale pry to pomuze jen trochu ten stlaceny vzdych-ze pry to profoknu a ten prach jde dovnitr a stejne zustane v ntb,ja sem myslel ze bych to nejak rozebral zespoda,a odmontoval vetrak a vysavacem vysal bordel a treba balonkem tam fuknul,ale nemam z toho dobry pocit,bojim se abych tam neco neposkodil..

guest

Příspěvekod guest » 04 kvě 2010 19:03

Změř si teploty. Pak to z těch průduchů vysaj (uvnitř ti je vysavač k ničemu, resp. může víc ublížit) případně použij nějaké párátko, pinzetu apod. - je to piplačka, ale jde to. A nakonec to jakoby z boku profoukni aby se zbytek dostal ven. Pak změř teploty znovu. Demontáž bych viděl jako krajní řešení tím spíše, že nemáš zkušenost.

Každý stroj se demontuje jinak /k tomu jsou servisní manuály/ a pokud nevíš jak, můžeš /uděláš/ udělat víc škody než užitku.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 04 kvě 2010 19:33

guest

Příspěvekod guest » 04 kvě 2010 19:35

Tyto návody jsou na 2 věci :lol: On není problém ten stroj vyčistit, ale rozdělat.

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 04 kvě 2010 19:40

vsechny tyhle odkazy uz sem navstivil,hledat umim, ptal jsem se jestli to poznaji kdyz budu mit nekdy v servaku ntb a jeste na to kdo ma s timhle zkusenosti,konkretne s ntb acer viz obrazek

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 04 kvě 2010 20:12

Na laptopu můžeš bez problémů oddeklovat spodek - dostaneš se na paměti, disk, wifi, atd. Také bys měl vidět chladič cpu a trubky chlazení na odvod tepla.
V servisu samozřejmě poznají, že to bylo otevřené, ale když nic neutrhneš, je jim to jedno. Záruku neporušuješ.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 04 kvě 2010 20:24

tak to sem rad ze tim neporusim zaruku,zitra se do toho opatrne pustim a dam pak vedet,misto stloceneho vzdychu pouziju balonek

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 04 kvě 2010 20:44

No, zkoušel jsem rozebrat svůj ASUS a přítulky HP a všechny šroubky venku a po krajích se mi to podařilo oddělat, ale uprostřed to pořád na něčem drželo a přitom tam nic nebylo :evil: :idea: Jinak já mám naštěstí krytku přesně nad tím ventilátorem a můžu povolit jeden šroubek a jsem tam. Ty celokryty zespodu jsou naprd :? Hlavně bacha ať něco neurveš.Třeba Wifi karta a klávesnice jsou spojeny s oběma částmi
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 05 kvě 2010 09:51

Konkréně u Acerů jsou dvě možnosti. Buď je pamět, disk a ostatní krytováno samostatně a nebo je tam jeden velký kryt v celku. Vždy to drží konkrétní šroubky a po jejich odstranění jde kryt sejmout. Je hodně houževnatý a nemusí se bát zabrat. Ale optarně samozřejmě :wink:
Dostat se pod klávesnici je už složitější (přístup ze strany od klávesnice, pod LCD) a nedoporučoval bych to.

//např. HP ProBook nelze rozebrat ani na úroveň vyjmutí disku, aniž by se celý nerozebral.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

teflondon
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod teflondon » 05 kvě 2010 13:24

vsechno jsem odsrouboval,ale kryt nejde sundat tak sem se na to raci vykaslal nez bych tam neco znicil

Zpět na “Problémy s hardwarem”