Nelze smazat složka
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze smazat složka
Já kdysi udělal tak nestandartní postup,bez jakékoli logiky a přesto pomohl.Ikdyž to byla víceméně náhoda.Když mi nešla smazat taky jakási složka ničím a nijak ,tak jsem dal normálně Odstranit pravým a objevila se hláška,že nelze.Tu jsem tam nechal,nezavíral a restartoval do Nouzovýho.Složka tam nebyla,což mě bylo divný. Zase normálně jsem spustil Win a byla pryč...Jak říkám k pochopení to není,ale stalo se.No a nedávno jsem opět neuspěl,tak jsem si vzpomněl na výše popsqané a zase to šlo.
Ovšem možná je to jen Deus ex machina v mém konkrétním železe a jinde fungovat nebude...Nebo čert ví jestli to všechno není jen náhoda,ale zkusil bych to.

Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
TO>Tark:..měl sem kdysi stejný problém
..po všech možných pokusech jsem to vzdal a šel pro kladivo
..ale ještě sem udělal toto: tento počítač>vybrat jednotku a dát vlastnosti>nástroje>zkontrolovat a dej první kontrolu bez označení obou možností(rychlejší kontrola) a zkus smazat,když nepůje označ obě možnosti a pak smazat..mi to pomohlo 

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. Poškozený souborový systém:
Pomocí chkdsk prověř integritu souborového systému. Někdy má porušená konzistence FS za následek to, že soubor nebo složku nelze smazat.
2. Nemáš patřičná práva k manipulaci se složkou/souborem:
Stáhni si zde prográmek ( http://leteckaposta.cz/598616895 ), který jsem na rychlo napsal. Po spuštění pod účtem Administrátora spustí novou instanci exploreru, která má nastavena privilegia k procházení, přesouvání a mazání složek a souborů, ke kterým nemáš jinak přístup. (ve Vistách a W7 je nutno pravým klikem na soubor zvolit spustit jako správce)
Pak zkus složku normálně v průzkumníku smazat.
3. Nějaká aplikace se složkou/souborem pracuje a má k ní otevřený handle:
Pokud předešlé selže, stáhni si zde ProcessExplorer ( http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx ). Spusť ho, stiskni Ctrl+H, pak stiskni Ctrl+F a do kolonky Handle or Dll substring zadej cestu k té složce, která nejde smazat (např. C:\Documents and Settings\Pepa\Plocha\SložkaKteráNelzeSmazat a pak Search)
Pokud nalezneš handle hledané složky ve výsledcích hledání, dvakrát na něj klikneš. Modře se ti zvýrazní v dolní části programu, kde na něj klikneš pravým myšítkem a zvolíš Close Handle. Pak už by složka měla jít smazat.
Pokud by se jednalo o soubor, lze použít System Explorer ( http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -explorer/ ) kde lze zobrazit seznam otevřených souborů a rovnou zavřít handly k nim.
Pomocí chkdsk prověř integritu souborového systému. Někdy má porušená konzistence FS za následek to, že soubor nebo složku nelze smazat.
2. Nemáš patřičná práva k manipulaci se složkou/souborem:
Stáhni si zde prográmek ( http://leteckaposta.cz/598616895 ), který jsem na rychlo napsal. Po spuštění pod účtem Administrátora spustí novou instanci exploreru, která má nastavena privilegia k procházení, přesouvání a mazání složek a souborů, ke kterým nemáš jinak přístup. (ve Vistách a W7 je nutno pravým klikem na soubor zvolit spustit jako správce)
Pak zkus složku normálně v průzkumníku smazat.
3. Nějaká aplikace se složkou/souborem pracuje a má k ní otevřený handle:
Pokud předešlé selže, stáhni si zde ProcessExplorer ( http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx ). Spusť ho, stiskni Ctrl+H, pak stiskni Ctrl+F a do kolonky Handle or Dll substring zadej cestu k té složce, která nejde smazat (např. C:\Documents and Settings\Pepa\Plocha\SložkaKteráNelzeSmazat a pak Search)
Pokud nalezneš handle hledané složky ve výsledcích hledání, dvakrát na něj klikneš. Modře se ti zvýrazní v dolní části programu, kde na něj klikneš pravým myšítkem a zvolíš Close Handle. Pak už by složka měla jít smazat.
Pokud by se jednalo o soubor, lze použít System Explorer ( http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -explorer/ ) kde lze zobrazit seznam otevřených souborů a rovnou zavřít handly k nim.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Pohlaví:
Snad to zde již nebylo a já to nepřehlédl - případně sorry.
Zkusil bych mně osvědčený postup. Všechny podsložky naplnit nějakým souborem, např. obrázek jpeg. Složku uzavřít a restartovat počítač. Pak ji zkusit odstranit, případně odstraňovat vnořené složky.
Zkusil bych mně osvědčený postup. Všechny podsložky naplnit nějakým souborem, např. obrázek jpeg. Složku uzavřít a restartovat počítač. Pak ji zkusit odstranit, případně odstraňovat vnořené složky.
No tak začnu tím, co pomůže 99% uživatelů, a to v podstatě kdykoliv (krom Win7, což je můj případ). Utilitka UNLOCKER, která dokáže vypnout sdílení s jakoukoli (téměř) součástí systému a tím uvolnit soubory pro smazání, což pak v drtivé většině případů funguje.
Další možností je utilitka GMER, kterou najdete snadno přes Google. Funguje i na Win7, ovšem nedostanete se s ní do několik složek, jako například Plocha, tudíž pro soubory v tomto umístění nepoužitelné (opět můj případ, měl jsem soubor na Ploše ... 0 bytes, takže já viděl ikonu, nicméně soubor NEEXISTOVAL!). Spusťte GMER a proscanujte PC. V horní liště zvole ikonu ">>>" a poté "files". Najděte si onen "nesmazatelný" soubor a zvolte možnost "delete" - toť vše.
Bohužel se občas vyskytnou případy, kdy nejde použít UNLOCKER (Win7, Win7 x64), ani GMER (složky jako Plocha, Dokumenty atp.) a bohužel ani žádný další běžný postup, jako je restart, nouzový řežim, konzola pro zotavení, obnovení systému --- no a to by člověk řekl, že když obnovíte počítač do doby, kdy soubor na ploše nebyl, tak zmizí ... NIKOLIV!
Navíc se skutečně počítač chová tak, jako by soubor neexistoval - není možné jej přejmenovat, otevřít, přesunout ... a má 0 bytes, takže vlastně nulovu velikost na disku! V první chvíli mě napadlo vytvořit zálohu systému (celého disku sektor za sektorem), kterou bych pak obnovil a souboru se tím zbavil ... co neexistuje přeci nemůže být zálohováno, že? Opět CHYBA!
Nakonec mě ale napadla spásná myšlenka, jelikož na zálohu disků (systému) používám vynikající program Acronis TrueImageHome, který dokáže jednu nevídanou věc: dle zadaného parametru vyloučí ze zálohy určité soubory, přestože se jedná o sector-by-sector zálohu! Dejme tomu, že se váš soubor jmenu "Kill_the_Monster.mp3" (fakt jako nevím, jestli něco takovýho vůbec je
), a vy jej potřebujete vyloučit.
Je potřeba zadat takový parametr, abyste nesmazali jiné soubory na systémovém disku, což by parametr "kill*" mohl způsobit, tudíž zadáte "Kill_the*" a přidáte jej k souborům, jenž se nemají do zálohy zapsat. Spustíte zálohování a ejhle, soubor skutečně nebyl zálohován - nyní už stačí pouze obnovit systém ze zálohy a MÁTE VYHRÁNO!!!
!!! Kluci z Acronis by si za tohle zasloužili METÁL - TrueImageHome je jednoznačně nejlepší zálohovací systém !!!
JayM
Další možností je utilitka GMER, kterou najdete snadno přes Google. Funguje i na Win7, ovšem nedostanete se s ní do několik složek, jako například Plocha, tudíž pro soubory v tomto umístění nepoužitelné (opět můj případ, měl jsem soubor na Ploše ... 0 bytes, takže já viděl ikonu, nicméně soubor NEEXISTOVAL!). Spusťte GMER a proscanujte PC. V horní liště zvole ikonu ">>>" a poté "files". Najděte si onen "nesmazatelný" soubor a zvolte možnost "delete" - toť vše.
Bohužel se občas vyskytnou případy, kdy nejde použít UNLOCKER (Win7, Win7 x64), ani GMER (složky jako Plocha, Dokumenty atp.) a bohužel ani žádný další běžný postup, jako je restart, nouzový řežim, konzola pro zotavení, obnovení systému --- no a to by člověk řekl, že když obnovíte počítač do doby, kdy soubor na ploše nebyl, tak zmizí ... NIKOLIV!
Navíc se skutečně počítač chová tak, jako by soubor neexistoval - není možné jej přejmenovat, otevřít, přesunout ... a má 0 bytes, takže vlastně nulovu velikost na disku! V první chvíli mě napadlo vytvořit zálohu systému (celého disku sektor za sektorem), kterou bych pak obnovil a souboru se tím zbavil ... co neexistuje přeci nemůže být zálohováno, že? Opět CHYBA!
Nakonec mě ale napadla spásná myšlenka, jelikož na zálohu disků (systému) používám vynikající program Acronis TrueImageHome, který dokáže jednu nevídanou věc: dle zadaného parametru vyloučí ze zálohy určité soubory, přestože se jedná o sector-by-sector zálohu! Dejme tomu, že se váš soubor jmenu "Kill_the_Monster.mp3" (fakt jako nevím, jestli něco takovýho vůbec je

Je potřeba zadat takový parametr, abyste nesmazali jiné soubory na systémovém disku, což by parametr "kill*" mohl způsobit, tudíž zadáte "Kill_the*" a přidáte jej k souborům, jenž se nemají do zálohy zapsat. Spustíte zálohování a ejhle, soubor skutečně nebyl zálohován - nyní už stačí pouze obnovit systém ze zálohy a MÁTE VYHRÁNO!!!
!!! Kluci z Acronis by si za tohle zasloužili METÁL - TrueImageHome je jednoznačně nejlepší zálohovací systém !!!
JayM
-
- Pohlaví:
No, já tyto případy řeší bootem live distribuce linuxu a soubor (složku) smažu v něm.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Také jsem to řešil v DOSu, kde to nebyl problém smazat. Chce to ovšem znát příkazy DOSu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
DOSové příkazy samo znám, nicméně smazat mi to nešlo, proto jsem napsal alternativní postup.
Pokud nepomůže vůbec nic a není zatím vir, může to být poškozený harddisk, aspoň na inkriminovaném místě ...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jen upozorňuji, že v DOSu se složka maže příkazem Erase, na rozdíl od souboru, který se maže příkazem Delete(Del).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
nijaky unlocker a pod. len:
- spustit cmd
- kill explorer
- v cmd napis: rmdir /S menoadresara
- exit
- spustit explorer
- spustit cmd
- kill explorer
- v cmd napis: rmdir /S menoadresara
- exit
- spustit explorer
pig me and the whore
- Mirek1
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:Snad to zde již nebylo a já to nepřehlédl - případně sorry.
Taky tak.Nebo zkusit v nouzovém režimu,nebo přes REGEDIT.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 4913
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54