Intel GMA 950 vertex shader a hry? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tark.
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Intel GMA 950 vertex shader a hry?

Příspěvekod Tark. » 15 črc 2010 17:07

No nefungoval,psal mi že potřebuje minimalně Vertex Shader 1.1 a pixel shader 1.1 Vertex shader mam 0.0 a pixel shader 2.0

El Diablo píše:http://wiki.answers.com/Q/Where_can_I_download_a_-_Vertex_Shader_2.0

Já vím,to jsem si už četl dřív...ale proč má tedy intel napsané,že Vertex Shader moje grafická karta podporuje softwarově....ja jsem to pochopil tak,že není zabudovaný ale nějaký software např.DirectX udělá Vertex shadery...
Ale jak to tak vypadá tak ho asi neseženu...

Tak proč probůh je teda na grafárně Pixel Shader 2.0 když skoro všechny hry co potřebují Pixel Shader 2.0 vyžadují i Vertex Shader 1.1...
To je jako koupit auto,ale nedostat k němu klíčky...

Takže na Vertex Shader DirectX vliv nemá že?

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 črc 2010 17:23

Abych pravdu řekl som z toho volaký zmetený... Zkus přeinstalovat DirectX případně framework.
http://www.diit.cz/clanek/intel-uvadi-p ... 4244/16120

Stručný přehled základních parametrů GMA950:

* 256bitové grafické jádro s frekvencí 400 MHz
* Propustnost dat až 10,6 GB/s s paměťmi DDR2-667
* 1,6 GPixels/s, 1,6 GTexels/s
* 192 MB maximum video memory
* Podporované rozlišení max. 2048 × 1536 při obnovovací frekvenci 75 Hz
* Dynamic Display Modes pro flat-panely, širokoúhlé obrazovky, podpora Digital TV
* Zpracování až 4 pixelů během jednoho taktu
* DirectX9 Hardwarové urychlovací funkce: Pixel Shader 2, Volumetric Textures, Shadow Maps, Slope Scale Depth Bias, Two-Sided Stencil
* Podpora DirectX9 Vertex Shader 3.0 a Transform and Lighting v SW skrze vysoce optimalizované PSGP (Processor Specific Geometry Pipeline)
* Dekomprese textur pro Direct3D a OpenGL
* Podpora OpenGL 1.4 s ABR rozšířeními
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 črc 2010 17:38

Všude píšou něco jiného. Vygooglil jsem i stránku, kde psali, že pixel shader to umí, ale vertex je nějak simulovaný přes CPU
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 15 črc 2010 17:44

Zkus aktualizovat ovladače (driver) graficke karty.
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 15 črc 2010 18:02

El Diablo píše:Abych pravdu řekl som z toho volaký zmetený... Zkus přeinstalovat DirectX případně framework.

A DirectX přeinstaluju jak? :D...instalační balík jsem ještě nevymazal ten mam ještě na ploše ale jak to přeinstalovat?Protože tak mi to jen myslím řekne že mam Dx9 aktuální...jasně vím že odinstalovat a nainstalovat znovu,ale jak ten DirectX odinstalovat?V přidat odebrat programy ho nemám...

Proxus:
Drivery mam současné

Žbeky píše:Všude píšou něco jiného. Vygooglil jsem i stránku, kde psali, že pixel shader to umí, ale vertex je nějak simulovaný přes CPU

Já jsem teda na odborných stránkách o tom četl a pochopil jsem to tak,že Pixel Shader dělá stím co mu "nachystá a upraví" vertex shader.Prostě Vertex shader udělá nějaké vrcholy,a efekty,které potom pošle k Pixel Shader a ten to nějak uspořádá,jak ty pixely mají být a jak mají vypadat.

Jako mít Pixel Shader 2.0 a Vertex shader 0.0 mi přijde divné...Vertex Shadery mam mít softwarově a zatím nic...

Nějaké další nápady? :lookround: :huh: :lookround:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 15 črc 2010 18:09

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 15 črc 2010 18:31

Hochu, tak ty hry, cos vyjmenoval na první straně ti nevěřím :lol: Ta grafika je desátá nejslabší ze všech mobilních grafik (celkový počet cca 300). Mám o něco výkonnější a FEAR, Farcry, Prince a WoW na takové detaily rozhodně plynule nedám. Záleží zase na rozlišení. Pokud hraješ na 640x480, tak to by možná šlo :lol:

Podle testů:

Half 2: vysoké detaily = 2 FPS
FEAR: vysoké detaily = 1-2 FPS
WOW: max 16 FPS
Left 4 Dead: 2 FPS

Tak mi netvrď,že ty hry hraješ plynule :lol:

Podle tohoto popisu má Shader 2.0 a Vertex 0
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 15 črc 2010 18:44

Nikdo mi to nevěří :D...i kámoš věřil až to viděl

Left 4 Dead:nemám 2 FPS ale asi okolo 0,4FPS...nedá se hrát

WoW mi opravdu nedělá problémy kromě jednoho zaškrknutého políčka ale na max to radši nedávám,neseká se,jede plynule ale notebook funí(větřáky)
Fear-pohoda ale medium a něco low
Half life 2-max detaily kromě jednoho na medium krása dá se to hrát,ale nehraji to protože mi to pokaždé při načítání další urovně shodí hru a naskočí error cosi s memory...nevíte co stím?

Far Cry opravdu v pohodě,na medium,ale dalekohled se trochu seka...proto hraji na low,ale někde se mi seka low kde se mi neseka medium,takže to mam tak prokombinovane...

Nikdo tomu nevěří já vím...

Hraji rozlišení 1278x700 nebo jak to je a nebo 800x600 to mi jede rychleji mi připadne,ale přesto mi to jede i tak krásně...

Proxus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Proxus » 15 črc 2010 19:02

Ty jsi ale tvrdil, že vše na max :smile:
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 15 črc 2010 20:13

Tuto grafiku mám na desce a mám co dělat rozjet Call of Duty 1 na minimum detailu. I counter strike 1.6 má problémy. Tak nám tu netvrď pohádky. Co GTA IV ? Taky na max ? 56415 FPS ?
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

Tark.
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Tark. » 16 črc 2010 00:07

Tak to asi neumíš :D...nikdo mi to nevěří a každý mě považuje za blázna i ve WoWku...jaké máš detaily?Medium,neco low,...Aha a grafku?Integrovanou Intel GMA 950.No jasně,kamoš tuhle má a nerozjede WoW takže kecáš...
Nikdo mi to nevěří.

Hele s grafikou to musíš umět,někdo si tu grafku co mam ja vytuní tak že rozjede Crysis na medium i GTA 4 rozjede,já nevím jak to dělají protože já nemám ten vertex shader...

Co kdybych někomu řekl:"Nazdar,mam integrovanou grafickou kartu Intel GMA 950 jednu z nejhorších grafik.Ale já na ní rozjedu v pohodě
Far cry a klidně když dám Far Cry na Ultra High Detaily,tak hra se sice seká typuju že mám tak kolem 3-6FPS Far Cry na medium mi jede v pohodě hratelně,ale cítím jak se mi zahřívá notebook pod rukama tak to radši stlumuju...No a to není všechno,představ si,že teplota mi vyšplhá tak k 50C..."

Myslíš že by mi to věřil?Že mi nedělal úroblem Fear,Half Life na NEJVYŠŠÍ DETAILY,FLAT OUT 1 i 2 vše max...
Víš jak se cítím,když lidé říkají že toto nerozjede 3D hry?

Jo a ještě něco Jestli má Counter strike 1.6 problémy tak se styď!Co to máš za grafiku omg?To co já?

Call of Duty 1-Rozjedu NA MAXIMUM DETAILŮ-jenom něco si snížím na medium aby se mi zvedl FPS myslím tak z 25 na 50
Call of Duty 2-Nerozjedu nevím proč
Left for Dead-rozjedu na nejnižší detaily a řekl bych,že někdy se mi FPS vyšplhá i na 2 FPS.Což řekněte na této kartě je zajímavé :).Ale nedá se hrát ani půl minuty
GTA 4-si myslím že určitě nerozjedu,ale kdyby tak typuju že to bude hratelné
Mafia2-určitě nerozjedu :)

Já nevím čím to je,všude na internetu čtu,že lidi mají problém s touhle grafickou kartou s FPS u her...já nemám...
WoW WoTLK-Hl.město 100+ hráčů na vykreslování ,medium detaily a FPS kolem 7-20 mimo město 20-30 FPS...

Hele jak říkám nikdo mi to nevěří

Lidi mam ještě dotaz:

Proč se mi všude zobrazuje že mám 2 grafické karty?Nebo respektive se mi zobrazí 2x ten samý chipset?

A když už jsme u těch her v half life2-Vše max pochopitelně :) mi hra spadne při načítání další mapy nebo úrovně s jakýmsi memory errorem...

Ted se chystám na Halo2-A jsem zvědavý jestli dám Max detaily...

Ale stejně chápu,že mi to nevěříte,protože na mé grafice to není možné a přesto mam 10x lepší plynulost her než ostatní s moji kartou...

Mimochodem,v programu Blender mi nikdo nevěří jak moc mužu Addlevelovat a Subsurfovat.Někomu se už při 2000 stěn vykreslování se blender seká a nelze hybat skoro s oběktem...já tam mám 45.000 hybu si v pohodě...Zpomalení pociťuju při 270.000 stěn když lomcuju s předmětem a při 400.000 stěn je to už že se to na hrubo sekne.Mimochodem stěn jsem zkusil dat i skoro k jednomu milionu,ale jak jsem dal edit mode,tak takový sek jsem nezažil...jsem myslel že mi shoří grafika

Nevím kde je problém že mam celkem dobře hratelné hry...ale opravdu ti nezavidim,když nedáš na stejné grafce co mam ja Call of Duty 1 na max nebo Counter Strike 1.6

Ja si na detaily nepotrpím,takže hraji obvykle na low,abych nezatěžoval notebook,ale jak říkám u většiny her dám Medium detaily spojené s nějakýma na max.Jen ve WoWku mam jdno vypnuté protože mi to dělalo grafickou chybu okolo obrazovky.

Jak říkám
Far Cry
Na low:Pohoda,velké prostranství se seká,a dalekohled se trochu někdy seká
na medium:Hra běží plynule,velké prostranství se skoro neseká,dalekohled se hrozně seká
High-nezkoušel jsem
Ultra High-Seká se to trochu ale lze to hrát,kupodivu dalekohled se seká jen o trochu víc než na medium

Ted mi řekněte věříte mi to?Nikdo mi to nevěří :mad: :oops: :huh: ...ale je to tak

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 16 črc 2010 00:14

Neříkám, že nedam COD1 nebo CSko. Ale ne hratelně ;-) a to u FPS her bývá prioritou úspěchu. A u GTA IV tipuješ špatně - nerozjedeš. S těží do menu.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Taktování – Utilita k GK: Intel Arc A750 ?
    od Jarda_For » 14 říj 2024 01:37 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    8181
    od Jarda_For Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 07:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”