Počítač nevidí nový HDD disk Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Počítač nevidí nový HDD disk
Kruciš, teď jsem si vzpomněl...není náhodou ten první disk sata1 a ty nové sata2?? Pak by stačilo přepnout ten nový na sata1.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
ITCrowd tak to Vám neřeknu..ten první disk je už pěkně starý to je pravda je to možný ale jak pozám že ten nový je sata2..:(z disku jsem se nic nedocetl:(
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Spyke píše:Tvůj odkaz hlásí 404, zřejmě si to špatně zkopíroval. BIOS stáhneš zde v sekci Flash BIOS - nejnovější verze je 1.0I. Sosni si verzi ISO CD-Image, vypal na CD, pak z něho nabootuj a pokračuj dle instrukcí. IMHO by to tímto způsobem mělo jít flashnout, i přesto ale pochybuji, že ti to nějak pomůže, jelikož i ten nejnovější BIOS je z roku 2006. Bohužel nemáš moc na výběr, tkž to alespoň zkus.
Kdyby odkaz nefungoval, tak k souboru by ses měl dostat přímo přes tento odkaz. Verze DOS Flash kdyžtak zde.
A k BSOD, jak píšeš, chtělo by to vyfotit kód chyby a hodit nám ho sem, jinak nemůžeme moc radit. Avšak zatím můžeš pro jistotu otestovat paměti MemTestem - vypal na CD a nech projet..![]()
Poslední věc - pokud chceš napsat další příspěvek a poslední v topicu je Tvůj, použij tlačítko 'Upravit'. Díky
jak mám vyfotit kod chyby ??tohle taky jeste neznam:(,,Ješte se chci zeptat jestli existuje nejaky program na diagnostiku PC..nejak mi tady nefunguje wifi broadcom adapter..:( zkousel jsem preinstalovat ovladac ale porad je ve spravce systemu u broadcom adapteru žluty vykřičník..jestli tohle dam nekdy dohromady...:( moc tomu neverim..njn ale na novy notas nejsou penizky..:(
Tak jsem zkusil reset bios...nic....vypalil jsem na DVD ISO CD-Image a nic...neslo mi to..nic se nestalo cerna obrazovka a pak hned najel windows...tak fakt nevim:( ...
-
- Pohlaví:
Když nastane chyba BSOD tak se objeví modrá obrazovka "smrti" Stačí vzít foťák a vyfotit. Obrázek pak vložit sem.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Aha jen takhle ja myslel pres nejakou klavesu F...diky..
-
- Pohlaví:
No, zkusme do toho vnést trochu systém, takže ten disk -
1. po připojení funkční..
2. ověřit zda jej vidí BIOS (po startu klávesa del (ale může to být i jinak - zkontrolovat návod))
Pokud ne, tak opiš údaje z obou disků (starého i nového) a vlož jej sem, zkusím zapátrat u výrobce...
1. po připojení funkční..
2. ověřit zda jej vidí BIOS (po startu klávesa del (ale může to být i jinak - zkontrolovat návod))
Pokud ne, tak opiš údaje z obou disků (starého i nového) a vlož jej sem, zkusím zapátrat u výrobce...
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bios nevidi novy disk...jem ten stary..
tohle je novy disk..... Toshiba Disk drive MK1237GSX
HDD2D62 sata 5400RPM 120GB FW DL140D
jeste neco??A TEN STARY MAM V TED V NOTASU..TAK ZA CHVILI VLOZIM..
tohle je ten stary 40GB ...je to taky sata.. Samsung HM040HI HARD DISK DRIVE E-H011-05-1010(b) 2005.08 REV A,F/W:YA100-04,CSL B
MH546_00905
LBA 78,140,160
vic nevim je to korejsky..:(
tohle je novy disk..... Toshiba Disk drive MK1237GSX
HDD2D62 sata 5400RPM 120GB FW DL140D
jeste neco??A TEN STARY MAM V TED V NOTASU..TAK ZA CHVILI VLOZIM..
tohle je ten stary 40GB ...je to taky sata.. Samsung HM040HI HARD DISK DRIVE E-H011-05-1010(b) 2005.08 REV A,F/W:YA100-04,CSL B
MH546_00905
LBA 78,140,160
vic nevim je to korejsky..:(
Naposledy upravil(a) dcshoecousa11 dne 11 srp 2010 13:42, celkem upraveno 1 x.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nový HDD by měl opravdu být SATAII a starý SATAI, přepnutí by mělo jít pomocí jumperu přímo na disku. Ale takhle, chtělo by to v tomhle topicu udělat pořádek, řešíš moc věcí najednou, BSOD, ovladače ve správci zařízení, HDD, atd.. Myslel sem, že priorita je ten disk, ale v tom případě to takhle nemíchej do sebe a odpovídej na všechny otázky alespoň trochu systematicky.
Píšeš, že si vypálil ten image na CD a nic se nestalo - nabootoval si z něho? Umíš to vůbec? Neostýchej se zeptat, pokud ti není něco jasné, od toho tu jsme. Je totiž nutné, aby si vše udělal tak, jak píšeme, jinak to nemá cenu..
Píšeš, že si vypálil ten image na CD a nic se nestalo - nabootoval si z něho? Umíš to vůbec? Neostýchej se zeptat, pokud ti není něco jasné, od toho tu jsme. Je totiž nutné, aby si vše udělal tak, jak píšeme, jinak to nemá cenu..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
o.k:)ja sam v tom mam zmatek resim to uz treti den a porad nevim co stim je nebo jestli to alespon pujde.. tak zkusime ted vyresit ten HDD je pro me dulezitejsi nez wifi... nabotovat CD umim..ale neumin prepnout jumper na HDD zadnej tam nemam:)...nebo ho nevidim..nikdy jsem to na HDD do notebooku nedelal..na stolnim PC ano..
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Žádnej tam nemáš? Protože nevím, jak to udělat SW, když máš v Pc jen jeden disk. Můžu kdyžtak poprosit foto?
Toshibu MK1237GSX jsem totiž našel a jumpery tam vidím, viz. obrázek:
Omezení rychlosti na 1,5Gb/s bys provedl pak nejspíše takto, přímo k Toshibě sem nastavení totiž nenašel:
Jinak zkoušel si vše, co sme psali? Neodpověděl si, nic nepomohlo?
Toshibu MK1237GSX jsem totiž našel a jumpery tam vidím, viz. obrázek:
Omezení rychlosti na 1,5Gb/s bys provedl pak nejspíše takto, přímo k Toshibě sem nastavení totiž nenašel:
Jinak zkoušel si vše, co sme psali? Neodpověděl si, nic nepomohlo?

-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
TO je muj HDD..je to on..ale jumper nemam je ze stolniho PC...nic nepomohlo vse jsem zkousel podle toho co jste psali..neprehral jsem bios..pak jsem ho zkusil resetovat a taky se nic nestalo...:(
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Plavu v tom, co je ze stoního Pc, jak že nemáš jumper? A jak v BIOSu, vidíš ho tam?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2242
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
29 črc 2024 12:51
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3426
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 9
- 2463
-
od lucaso84