Instalace WIN7 na 2 HDD

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

PetrV
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Instalace WIN7 na 2 HDD

Příspěvekod PetrV » 16 srp 2010 10:15

Zdravím,

V PC mám dva disky, na starším byli XP, na novějším WIN7. Starý disk jsem chtěl naformátovat a nahrát také WIN7, ale při bootování WIN7 s DVD se to seklo před výběrem jazyků, tak jsem místo toho spustil instalaci XP, v pohodě naformátoval, nahrál XP a chtěl jsem to zkusit znova a zase se to seklo před výběrem jazyků.

Jak jsem potom zjistil, ztratil jsem zaváděcí soubor k druhému disku a nedostal jsem se na něj, stáhnul jsem EASYBCD a disk jsem si dal jako hlavní a pak už najel. Do disku s XP jdou nahrát WIN7 pouze přes spuštění exe souboru a nahrání nového systému s vytvoření složky win_old systému starého, formát mě to nechce povolit. Zkoušel jsem to i na novém disku, na který jsem nahrával WIN7 nově asi před 3 měsíci a po bootování se mě to taky sekne před výběrem jazyků.

Co dělám špatně?

Potřebuji dát jeden disk to jiného PC, ale pokud ho nezadám jako hlavní, nenajede tam. Reinstall jsem zkoušel pouze na jednom PC, jiný zatím nemá k dispozici. Když jsem to zkoušel, zadal jsem disk v programu EASYBCD jako hlavní a ten druhý vymazal a odpojil a nepomohlo.

Za každou radu budu vděčný. Díky

Petr

Reklama
Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: Instalace WIN7 na 2 HDD

Příspěvekod Moriss » 16 srp 2010 11:13

Nejsem si jisty, jestli tomu spravne rozumim.. Ale kazdopadne pokud se naistaluje operacni system na jednom pc, vynda se disk a da do druheho pc, je pravdepodobne, ze vyhodi BSoD a win nenajedou, diky rozdilnosti desek (presneji cipove sady). A samozrejme dalsich ovladacu..
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 16 srp 2010 11:37

To mě potom taky napadlo, ale mi jde o to, proč nejde reinstal win7 z DVD a sekne se to před výběrem jazyků. Jak na novém disku na který jsem nainstaloval pouze jednou win7 tak i na starším disku.

Když ten disk hodim do jiného PC a nabootuju DVD tak nevim, jestli se to zase nesekne před výběrem jazyků.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 16 srp 2010 11:49

Prijde mi, ze je proste nejake spatne to DVD s WIN 7. Ale nejlepsi by samozrejme bylo, zkusit z toho dvd nabootovat na jinem pc... tim se to lehce overi...
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 16 srp 2010 11:59

Jojo, pokusím se dnes dostat na jiné PC, jinak DVD je OK, zkoušel jsem jich víc. Dám vědět.

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 19 srp 2010 11:52

Tak jsem zjistil následující. V programu EASYBCD jsem z nového disku změnil bootování na starý disk, ten už bez problému samostatně naběhl.
Problém je pořád u reinstalu WIN7, vložim CD, nabíhá instalace, ale před výběrem jazyků se zastaví. Disk je zapojen pouze jeden.

Ten disk který jsem předtím zakázal jsem dal do jiného PC a tam instalace normálně naběhla, tak počítám, že by naběhla i u toho jak se mi ted samostatně spouští.

Ví někdo, co to může způsobovat? To ten můj plechovej krám má nějakýho pamatováka a nechce mě ani jeden disk zformátovat a nainstalovat nově systém?

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 19 srp 2010 12:14

Ještě jsem zkusil vzít jiný disk, dal jsem ho do pc samostatně, vložil CD a zase před výběrem jazyků konec. 3 disky a ani jeden nejde reinstall :-(

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 19 srp 2010 13:23

Tak to bude asi něco jiného... Vzhledem k tomu, že na hdd šly nainstalovat XP, zkus v BIOSu vypnout volbu u SATA native IDE.

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 19 srp 2010 13:34

Tu volbu jsem v biosu vůbec nenašel, na notebooku jsem jí ale našel :?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 srp 2010 15:46

Jestli to také není tím, že používáš nelegální verzi Win7.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

PetrV
nováček
Stav:

Příspěvekod PetrV » 19 srp 2010 17:15

Můžu ti říct, že jsem to ozkoušel na dvou pc se třemi disky a třemi cd s WIN7, na mém PC nejde žádný disk formátovat přes instalaci z CD, na druhém PC jdou všechny disky přes CD formátvat i nainstaslovat, takže CDčkem to určitě neni. Nějaké nastsvení v biosu? Native IDE jsem v biosu nenašel, v NB ano.

janmatys
nováček
Stav:

Příspěvekod janmatys » 25 srp 2010 04:28

Win7 je hromada různých verzí. Zkusil bych jinou verzi Win7 na tom tvém compu, nebo třeba i dvě jiné verze, a pokud to bude dělat i tak, hledej problém nejspíše v HW. A krom toho, když říkáš zasekne, tím myslíš jakou dobu čekání? Určité části instalace Win7 totiž na různých konfiguracích trvají ... různě ;). Já mám Win7 x64 Ultimate, a můžu ze zkušenosti říct, že jsem při spouštění instalace (modrej screen s motivem a nějakej takovej nápis) čekal i cca 5 minut, zatímco kamarád na druhém compu cca 20s! Systém pak po instalu samozřejmě zpomalen nebyl, ale instalace jako taková je u Microshitu vždycky záhadou, což je třeba si uvědomit - žádnej problém že se systém zhroutí hned po instalaci, tak máš pocit, že je něco v loji, uděláš re-instalaci a vše šlape OK, prostě Microshit.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1597
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3913
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    7799
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Samovolná instalace Windows 11
    od Michal109 » 14 dub 2025 01:05 » v Windows 11, 10, 8...
    14
    5620
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 21:09
  • Instalace windows HP Z620 Příloha(y)
    od VojtouNerCZ » 31 říj 2024 14:16 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    5105
    od VojtouNerCZ Zobrazit poslední příspěvek
    01 lis 2024 10:42

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”