Instalace win XP a odebrání Visty

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

marvel555
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Instalace win XP a odebrání Visty

Příspěvekod marvel555 » 17 zář 2010 18:15

Co se počítačů týče, tak jsem spíš laikem, proto sem napíšu celý problém a kdyby to měl někdo chuť číst a poradit, budu jen rád.

Před měsícem mi přestal na ntb nabíhat systém Vista, jen se zapnul naběhlo microsoft corpaoration a dál nic, šlo spustit jen bootovací menu atd., ntb jsem dal do servisu, kde mi řekli, že je to hdd, vyměnili ho a ntb šel jako nový, ani trochu se nesekal, opravdu perfektně, po 10 dnech se problém vrátil, když měl stejnou závadu, v servisu nakonec
řekli, že si s tím nevědí rady a vrátili mi peníze, zkusil jsem jiný servis, kde mi řekli, že se jedná nejspíše o problém na zákadní desce, resp.
to, že OS Vista od počátku chodu ntb desku pomalu ničí a že obvykle do
dvou let se stane toto...a že prý při nainstalovaní jiného OS např. XP by mohl PC
normálně fungovat....na rovinu říkám, že já se v PC tolik nevyznám a nerozumím
tomu, proto se odkazuji na to, co ten který odborník řekne, ale faktem je, že
ten PC byl z toho prvního servisu po té opravě jako nový, ale nainstalovali tam
Vistu pouze zákaldní verzi, po týdnu jsem si udělal čas a PC aktualizoval
service packem atd...a další den se problém vrátil, v tom prvním servisu mi pak říkali, možná je to grafikou, možná deska, v tom druhém mluvili jen o desce a té přeinstalaci, když při jejich cenách se to ale u nich nevyplatí nechat udělat.......já ač mám Win xp, tak
tím, že nenaběhne OS, ale jen bootovací menu atd....a je tam nainstalovaná ta
Vista, tak mi nejde ten XP nainstalovat (resp. to připraví soubory, ovladače a
smlouvu, ale dál mě to nepustí) a jak říkám, v tom nastavení a dalších věcech se
nevyznám a neznám bohužel nikoho, kdo ano...ale
prostě ten systém tam nedokážu zkusit nainstalovat a tím pádem je mi ntb k
ničemu....proto bych rád slyšel názor někoho, kdo se v tomhle vyzná, popř. s tím má nějakou zkušenost nebo kdo by mi poradil, jestli a jak tam nainstalovat, resp. zkusit nainstalovat ten win xp, když tam je pořád Vista a když mám vybrat místo a potvrdit instalaci, tak mi to řekne v jednotce není žádný disk?
Pokud mi někod poradí, budu opravdu rád, nevím, co s tím a každý tvrdí něco jiného

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Instalace win XP a odebrání Visty

Příspěvekod guest » 17 zář 2010 19:27

Vítej na PC-Help!

Ve tvém příspěvku je asi nejdelší věta, jakou jsem kdy četl. Zkus to popsat trochu normálně. :lol:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Instalace win XP a odebrání Visty

Příspěvekod Pic » 17 zář 2010 20:32

Pokud je notebook ještě v záruce, bylo by asi nejvhodnější jej reklamovat. Poku chceš nainstalovat místo Visty WinXP, musíš nejprve odstranit původní systém. Nejlépe si stáhnout program Cute Partion Manager, vypálit na CD a v BIOSu notebooku nastavit First boot na CD/DVD mechaniku a vložit CD s uvedeným programem. Po nabootování programu odstranit původní oddíl se systémem a pak vytvořit nový a nastavit jej na aktivní. Potom jej naformátovat (to zvládne i instalačka WinXP) a následně instalovat. Před tím než začneš toto realizovat, tak si stáhni všechny ovladače pro systém WinXP pro uvedený notebook, protože některé firmy, jež prodávaly notebooky s předinstalovanými Vistami nemají vůbec ovladače pro WinXP a bez nich to nebude regulérně běhat. To, aby jsi se zbytečně nepachtil za řešením, které nepomůže. Důrazně upozorňuji, nejprve si stáhnout ovladače ,než se do toho pustíš.

Poznámka: Piš tak, aby TI ostatní rozuměli!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace WIN 11 Příloha(y)
    od Sirkosta » 23 čer 2025 16:02 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    1652
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 19:21
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1650
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    8158
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3988
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows 10 oddil Příloha(y)
    od Arnold91 » 21 zář 2024 14:04 » v Windows 11, 10, 8...
    9
    3962
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    21 zář 2024 16:10

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”