Nastavení zelené úplně do detailu neznám, takže ty tabulky okopčit úplně nemůžu. Nicméně zkusil jsem tedy obě sítě vzájemně propojit s tím, že červenou (internet) jsem píchnul do WAN portu Ovise a modrou síť mám připojenou bezdrátově taky k ovisovi. Navíc do LAN portu jsem napíchnul síť zelenou. Rozumím tomu správně, že by DHCP ze zelené sítě nemělo ovlivnit červenou síť?
Dále na Ovisovi jsem nastavil vlastní DHCP, který přiděluje interní adresy mým počítačům v modré síti, ale zároveň taky cizím počítačům v zelené síti. Ty cizí kompy se snažím vyeliminovat tím způsobem, že jsem v DHCP nastavil, aby rozdával pouze asi 5 adres. Stále se ale může stát, že mi někdo ze zelené sítě vyfoukne některou z těch 5 adres. Zajímalo by mě tedy ještě, jestli nevíš, jestli se v tomhle konkrétním ovisovi dá nastavit párování MAC adres konkrétních síťovek ke konkrétním IP adresám, aby si je DHCP nemohl rozdávat, komu chce.
Propojení sítě providera a místní sítě Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Propojení sítě providera a místní sítě
Jak se to nastavuje tady konkrétně nevím. Předpokládám, že to jsou ale IP ze začátku rozsahu, tak třeba začátek DHCP rozsahu posuň o 50 nahoru.
DHCP zelené neovlivní červenou, pokud jsi ten přívod strčil do WANu což píšeš že jsi udělal
DHCP zelené neovlivní červenou, pokud jsi ten přívod strčil do WANu což píšeš že jsi udělal
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Propojení sítě providera a místní sítě Vyřešeno
Díky za pomoc, udělal jsem to tedy tak a zdá se, že nikde není problém.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4718
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 1
- 1907
-
od Melvidor