Na tebe jsem cekal. S debilnima poznamkama o tom, ze nekdo neco nepochopil.
Pises jen kecy a na vse co kdo napsal napises; ''...myslim, ze vymena nepomuze, ...tim si nemyslim, ze to neni'', a tak podobne, ani nevis, jeslti maji regulovatelne otacky a soucasne ani nevis jake mas vetraky a pochopitelne nevis jakou maji provozni hlucnost uz udanou od vyrobce.
A pochopitelne perla na zaver: ''Nemám tak ani problém s hlučností ventilátoru, jak s jeho nastavením. '', ...to je presne predem jasne, ani jsi nezjistil typ vetraku a velka cast bezne pouzivanych ani nema moznost nastaveni a regulace (otacek a tim tedy i hlucnosti v provozu).
''Myslim, nevim, neznam, nemam zjisteno'', - ale porad budes psat, ze jsou vetraky hlucne.
(- i kdyz ted uz podle tvych vlastnich slov uz ani jako nejsou ''hlucne'', ale jak je nastavit, a tak je to zpet u typu, kvality, lozisek a vyrobnich a provoznich nastaveni, a zda vubec nejake nastaveni umoznuji sami vetraky, a tak zase budes psat dokola)
Poraďte, jak odhlučnit větrák na procesoru.*
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poraďte, jak odhlučnit větrák na procesoru.*
PWM regulace funguje. To že je ventilátor hlučný na max. otáčky mi nepřijde nijak zvláštní - pokud to netrhá uši. Pak je řešením výměna ventilátoru.
Divné je, že při zapnutém PWN se většina ventilátorů při spuštění PC naopak netočí a spínají se až po zahřátí CPU.
Divné je, že při zapnutém PWN se většina ventilátorů při spuštění PC naopak netočí a spínají se až po zahřátí CPU.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
peacoq píše:Na tebe jsem cekal. S debilnima poznamkama o tom, ze nekdo neco nepochopil.
Pises jen kecy a na vse co kdo napsal napises; ''...myslim, ze vymena nepomuze, ...tim si nemyslim, ze to neni'', a tak podobne, ani nevis, jeslti maji regulovatelne otacky a soucasne ani nevis jake mas vetraky a pochopitelne nevis jakou maji provozni hlucnost uz udanou od vyrobce.
A pochopitelne perla na zaver: ''Nemám tak ani problém s hlučností ventilátoru, jak s jeho nastavením. '', ...to je presne predem jasne, ani jsi nezjistil typ vetraku a velka cast bezne pouzivanych ani nema moznost nastaveni a regulace (otacek a tim tedy i hlucnosti v provozu).
''Myslim, nevim, neznam, nemam zjisteno'', - ale porad budes psat, ze jsou vetraky hlucne.
(- i kdyz ted uz podle tvych vlastnich slov uz ani jako nejsou ''hlucne'', ale jak je nastavit, a tak je to zpet u typu, kvality, lozisek a vyrobnich a provoznich nastaveni, a zda vubec nejake nastaveni umoznuji sami vetraky, a tak zase budes psat dokola)
Tak jsem si na tvoje doporčení dal tu práci(uf byla to fakt dřina) a rozdělal jsem bednu a zjistil jsem, že je tam větrák od AVC model DA09025R12M.
Co se mě týče, jsem ohledně těhle součástek opravdu vedle jak ta jedle.
A abych to už uvedl na pravou míru, ať se to tu nemusí už řešit, s hlučností opravdu problém namám, protože když to hodím do usporáku a pak do normálu, tak pak ten ventilátor už hlučný prostě není (točí se úměrně zatížení procesoru) a stačí chladit bez hluku, OK?
Jen mě prostě nabaví, pokaždý když zapnu kompl, opakovat tenhle postup.
d1amond píše:PWM regulace funguje. To že je ventilátor hlučný na max. otáčky mi nepřijde nijak zvláštní - pokud to netrhá uši. Pak je řešením výměna ventilátoru.
Mně se pustí ventilátor na plno hned po zapnutí PC, aniž by byl ještě procesor zahřátý.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
regulace otáček funguje teprve po té co se načte bios dříve ne do té doby plný chod.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Aha, tak to jsem zase o něco chytřejší, ale proč se potom po načtení Biosu ty otáčky nesníží? 

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš zkusit flashnout BIOS... ale nevím jestli by to pomohlo ...:) Případně clear CMOS, nebo vyměnit baterku ... ale to už jen teoreticky (BIOS není moc moje hobby)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Flashnout Bios mi už radil i Jan Pašek, ale na Bios jsem úplná lama, tak bych chtěl poprosit někoho, kdo se v tom vyzná, jestli by mi sem dal
nějaký podrobný a hlavně fungující návod, jak flashnout Bios bez disketový mechaniky.
Když nemám disketovku, tak počítám, že by se to mělo udělat asi z hadru nebo z mechaniky + a asi k tomu stáhnout nějaký soft???
nějaký podrobný a hlavně fungující návod, jak flashnout Bios bez disketový mechaniky.
Když nemám disketovku, tak počítám, že by se to mělo udělat asi z hadru nebo z mechaniky + a asi k tomu stáhnout nějaký soft???
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
No teoreticky by měla stačit flashka... ale určitě bude potřeba vědět výrobce a model základní desky a počkat jestli někdo z kluků/holek poradí jak na flash biosu...:)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.

-
- Pohlaví:
Flash BIOS/u neni ''jen tak neco''. A nic nepotrebujes, stahnes a jakoby instalujes.
Podle typu BIOSu navstivit vyrobce a stahnout aktualni verzi, je-li k dispozici. NICMENE je nutne upozornit, ze flash-biosu muze zpusobit i problem se systemem > jeho spadnuti (!).
Ja BIOS flashnul nekolikrat na ruznych PC a vzdy jen z duvodu narocnosti - rychly streamovy server pro prenos a sdileni HD obrazu. A x-krat z toho se flash nezdaril, prestoze novejsi verze byla - proste nesel ''vy-instalovat'', a nekolikrat sel do kytek system (respektive ''vse blblo'' a tak se preinstaloval).
A v zadnem pripde nebude resit to nekonecne ''hlucne vetraky''.
Ohledne PWM - vetraky se po zapnuti PC rozbehnou, protoze se jedna o nastaveni (obdobne jako se ''pohne'' mechanika) a o okamzitou zatez, a jakmile PC zjisti, ze je vse v poradku > vetraky se zpomaly - snizi otacky /a nebo se primo zastavi, a zase sepnou zase az pri navyseni teploty. Podstata je, jestli jsou vubec regulovatelne, jakoze nejspis nejsou, kdyz v Power Manageru neni co k nastaveni (- kdyby vubec byly regulovatelne nejspis by to tam bylo), - a tak je to porad dokola o samotnych vyrobne-technickych a provoznich vlastnostech lozisek/vetraku.
Coz jednak nikdo nevi, a resit se to da nejakou hmotou pro snizeni třeni, a nebo nejake grafitove nebo rubinove lozicko - usazeni pro osku samotneho loziska.
Flash biosu se dela jen v pripade problemu systemu nebo nejakych konfiguraci z duvodu uvedeneho rizika.
Podle typu BIOSu navstivit vyrobce a stahnout aktualni verzi, je-li k dispozici. NICMENE je nutne upozornit, ze flash-biosu muze zpusobit i problem se systemem > jeho spadnuti (!).
Ja BIOS flashnul nekolikrat na ruznych PC a vzdy jen z duvodu narocnosti - rychly streamovy server pro prenos a sdileni HD obrazu. A x-krat z toho se flash nezdaril, prestoze novejsi verze byla - proste nesel ''vy-instalovat'', a nekolikrat sel do kytek system (respektive ''vse blblo'' a tak se preinstaloval).
A v zadnem pripde nebude resit to nekonecne ''hlucne vetraky''.
Ohledne PWM - vetraky se po zapnuti PC rozbehnou, protoze se jedna o nastaveni (obdobne jako se ''pohne'' mechanika) a o okamzitou zatez, a jakmile PC zjisti, ze je vse v poradku > vetraky se zpomaly - snizi otacky /a nebo se primo zastavi, a zase sepnou zase az pri navyseni teploty. Podstata je, jestli jsou vubec regulovatelne, jakoze nejspis nejsou, kdyz v Power Manageru neni co k nastaveni (- kdyby vubec byly regulovatelne nejspis by to tam bylo), - a tak je to porad dokola o samotnych vyrobne-technickych a provoznich vlastnostech lozisek/vetraku.
Coz jednak nikdo nevi, a resit se to da nejakou hmotou pro snizeni třeni, a nebo nejake grafitove nebo rubinove lozicko - usazeni pro osku samotneho loziska.
Flash biosu se dela jen v pripade problemu systemu nebo nejakych konfiguraci z duvodu uvedeneho rizika.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 27 lis 2010 22:21, celkem upraveno 11 x.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na flashování BIOSu zapomeň pokud to neumíš a pokud to nemá opodstatnění, tedy pádný důvod. Ventilátor, který začne zlobit to určitě nedělá, protože si je vědom, že Tvůj bios je již zastaralý.
Posaď ke svému Pc někoho kdo se v BIOSU vyzná a mrkne co se dá kde nastavit. Nebo vyměň ventilátor (už je starý a opotřebovaný) popř. jiný chladič. Více řešení nevidím. Pak už jen se na to vykašlat
A nebo navštiv v místě bydliště servis. Ale ti udělají to co jsem psal výše.
Pokud se ti nepodaří správně flashnout BIOS - SKONČIL JSI. Jsi si toho vědom?
Posaď ke svému Pc někoho kdo se v BIOSU vyzná a mrkne co se dá kde nastavit. Nebo vyměň ventilátor (už je starý a opotřebovaný) popř. jiný chladič. Více řešení nevidím. Pak už jen se na to vykašlat

A nebo navštiv v místě bydliště servis. Ale ti udělají to co jsem psal výše.
Pokud se ti nepodaří správně flashnout BIOS - SKONČIL JSI. Jsi si toho vědom?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě bych doplnil, že PWM regulace funguje pouze u 4pin konektoru na ventilátoru. Skutečně zvaž výměnu za tichý chladič. Dál se tu asi nepohnem.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1891
-
od Shokata88
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 09:34
-
- 10
- 4258
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
- 4
- 1263
-
od helpmeboys
07 dub 2025 14:12
-
- 5
- 3045
-
od petr22
17 úno 2025 12:45
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4748
-
od pcmaker
26 pro 2024 13:47
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”