Koupit PC nebo si ho složit?
Koupit PC nebo si ho složit?
Ahoj,zajímá mě jedna věc a hlavně co si o tom myslíte vy tady.Za pár měsíců bych chtěl pořídit jiné PC,to co mám teď mi už jaksi nestačí a vzhledem k tomu,že bych chtěl zkusit zahrát občas nějakou tu hru bych chtěl výkonnější.Ale nevím zda si koupit už složené PC,dejme tomu třeba do 6-7k a nebo si ho za tu cenu poskládat,koupit komponenty jaké bych chtěl a jaké by byli optimální.Podle mě je lepší si ho poskládat sám,přece jenom vím co tam mám.Budu rád za každý názor.Jen ještě k té ceně,zhruba takhle by měla vyjít,nechci hrát zase úplně nový hry,ale například GTA Vice City,Ski Challenge,Mafii 1 atd...Starší kousky no.Díky
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Koupit PC nebo si ho složit?
Nech si ho tady od kluků poskládat. Bude to lepší.
A pokud to nezvládneš poskládat sám, připlatíš si 500 (jak kde, někde i zdarma) a oni ti to poskládají přímo v obchodě.
A pokud to nezvládneš poskládat sám, připlatíš si 500 (jak kde, někde i zdarma) a oni ti to poskládají přímo v obchodě.
No viděl sem už tady pár dobrých vybraných sestav od kluků :) ,byl by tedy někdo ochoten mi něco vybrat?No ono složit bych to zvládl,ale vybrat ty komponenty to bych asi nechal na zkušenějších :) Kdyžtak ještě nějaký parametry který bych chtěl dodám,ale jsem psal,nechci vyloženě nový herní dělo.
-
- Pohlaví:
Neporadím ti protože řeším to samé, vlastně už to mám vyřešené.
Firmu mám cca 200m od baráku a mám to domluvené takto. Vyberu komponenty a oni mi to složí a dají mi to zahořené.
Nevýhoda - bude to stát 833,- Kč
Výhoda - nebudu muset řešit případné problémy s vadným nebo nespolehlivým komponentem, bude to odplombované a mohu si tam tudíž dát své disky a záruka na jimi dodané komponenty samozřejmě platí.
Navíc záruka nebude na celou bednu, např. 2 roky, ale na každý kompotent zvlášť podle jeho záruční doby.
Když si spočítám možné problémy, balení a chození na poštu, pak se to za těch 800,- vyplatí.
Edit: A s komponenty si nechám poradit zde na PC-Help!

Nevýhoda - bude to stát 833,- Kč
Výhoda - nebudu muset řešit případné problémy s vadným nebo nespolehlivým komponentem, bude to odplombované a mohu si tam tudíž dát své disky a záruka na jimi dodané komponenty samozřejmě platí.
Navíc záruka nebude na celou bednu, např. 2 roky, ale na každý kompotent zvlášť podle jeho záruční doby.
Když si spočítám možné problémy, balení a chození na poštu, pak se to za těch 800,- vyplatí.
Edit: A s komponenty si nechám poradit zde na PC-Help!

Tak to máš výhodu,jo s těma komponentama bych si taky nechal poradit tady :)
-
- Pohlaví:
Ono je to těžké, CZC to tušm skládá za 500,- a dá ti to zahořené. Ale když si to postavíš sám, budeš se určitě cítit lépe, a ještě líp když to bude fungovat.
V případě budoucích problémů se nějakým záručním starostem stejně nevyhneš ani v jednom případě.

V případě budoucích problémů se nějakým záručním starostem stejně nevyhneš ani v jednom případě.
Jo je pravda že mě trochu láka to,že když si to sestavim sám bude to pro mě lepší,a když to bude fungovat no jéje
to budu v sedmým nebi 

-
- Pohlaví:
Tak vzhůru do toho a kluci tady ti rádi poradí! 

No bude to za pár měsícu,respektive někdy v lednu a únoru?Nějak mezi no.Každopádně asi nejtěžší úkol pro mě bude vybrat motherboard
těch je tolik že nevim která je aspoň trochu dobrá a která zas ne.Procesor,no asi Intel nebo AMD
taky nevim,frekvence kolem 1,5-2 GHz,RAMky asi 2x 1 GB a nebo jen 2 GB,ale to zas nevim zda to jde
no a poslední grafika,tak nějaká ta střední a 128 MB
tohle když poskládám tak pak budu štastnej
Kdyžtak můžete psát svoje tipy na ty komponenty
Dík předem moc

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je to sice skládačka a podle manuálu by se nemělo nic stát, s tvými znalostmi bych se do toho ale nepouštěl. Je dobré vědět alespoň nějaké základy a ty ty asi nemáš viz "Procesor,no asi Intel nebo AMD" (na ARMu to budeš skládat těžko) nebo rozlišovat grafiky podle velikosti paměti
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
No znalosti v tomhle směru mi asi opravdu chybí,nicméně sem snažím na netu hledat info co a jak.Na serveru http://www.pctuning.tyden.cz je docela dobrý návod a je tam vše vysvětleno.U těch procesorů nevím zda je dnes lepší Intel nebo AMD no a u grafiky,na tom PC co mám teď je klasickej AGP slot a velikost je 32 MB což je dost málo.Vím že jsou i PCI a PCIe sloty,ale ještě musim někde pohledat no co a jak.A nebo najít někoho kdo mi to vysvětli aspoň jak píšeš ty základy. :)
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Řeknu to tak: Když jsem zkusil poskládat sestavu za 7k i se sestavením, tak se mi tam určitě nevejde dedikovaná grafika. A když sjem tam dal aspoň trošičku kvalitní věci, tak byla cena na 7,7k
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1995
-
od amirinda
Zobrazit poslední příspěvek
06 lis 2024 13:01