Odešla mi z. deska, tak jsem si objednal jinou + grafickou kartu. Když na to připojím svůj původní hard disk, naběhne mi Windows?
Pokud ano, pak si představuji odinstalování původních ovladačů a nahrání nových. Je to OK?
Zprovoznění PC po výměně zákl. desky
-
- Pohlaví:
Re: Zprovoznění PC po výměně zákl. desky
Nenaběhne. Systém musíš znovu nainstalovat a následně všechny potřebné ovladače.
Možná se ti načte bootovací obrazovka ale tam to obvykle skončí, nainstalovat systém znovu je ideální řešení, data na disku mimo systém by měla zůstat nepoškozená
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil bych jen tak na zkoušku najet do nouzového režimu a zkusit ovladače přeinstalovat tam, pokud se tam teda dostaneš.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- 34regulus
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
No
Moje zkušenosti jsou takové, že záleží na tom , jak mnoho se Nová deska liší od té staré!
Je možné, že počítač naběhne do nouzového režimu a umožní ti odistalovat staré ovladače a instalovat nové. Ale nespoléhej na to!

Moje zkušenosti jsou takové, že záleží na tom , jak mnoho se Nová deska liší od té staré!
Je možné, že počítač naběhne do nouzového režimu a umožní ti odistalovat staré ovladače a instalovat nové. Ale nespoléhej na to!

[Sejdeme se v nekonečnu! :-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
1) Pokud máš licenci OEM, tak výměna desky mimo reklamační proces způsobuje zánik této licence. Tzn. že aktivace na nové desce není možná.
2) Konflikty HW, konflikty ID původního systému a nové desky, atd. = většinou modrá smrt. Někdy to však projde, pak se vracím k bodu 1 a nebo to nemusíš řešit, protože máš například select licence nebo krabicovou verzi OS.
3) Při výměně desky je vždy doporučený reinstall Windows - potom běží korektně.
//v těchto případech padá do modré i v nouzovém režimu.
2) Konflikty HW, konflikty ID původního systému a nové desky, atd. = většinou modrá smrt. Někdy to však projde, pak se vracím k bodu 1 a nebo to nemusíš řešit, protože máš například select licence nebo krabicovou verzi OS.
3) Při výměně desky je vždy doporučený reinstall Windows - potom běží korektně.
//v těchto případech padá do modré i v nouzovém režimu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak to snad radši koupím použitý Pc i s OS za 600 Kč.??
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2011 16:01) ---
Ještě bych se dotázal. Ta moje stará deska PC CHIPS M863G má čipset SiS 741. Je minimálně 5 let stará.
Je to zvláštní, že jsem našel v běžném prodeji tuto podobnou desku také s Sis 741.(ASRock K7S41GX SiS 741GX).
Tam by to snad mohlo jít, co myslíš?
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2011 16:01) ---
34regulus píše:No![]()
Ještě bych se dotázal. Ta moje stará deska PC CHIPS M863G má čipset SiS 741. Je minimálně 5 let stará.
Je to zvláštní, že jsem našel v běžném prodeji tuto podobnou desku také s Sis 741.(ASRock K7S41GX SiS 741GX).
Tam by to snad mohlo jít, co myslíš?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stejných chipset by teoreticky mohl projít skrze kompatibilitu s ovladači, ale licence Win nikoliv
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4748
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1422