Vaše plocha? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Vaše plocha?

Příspěvekod X » 21 úno 2011 02:38

Spyke: Když si vystačíš s pár programy, tak třeba, já bych tam ty svoje nenacpal, nemluvě o třídění a tím tedy o přehlednosti (až jednou přejdu na Win 7 - programy se základní Win exe ikonou jsou v současné době nenainstalované / nepoužívané):

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 21 úno 2011 10:47

X: To, co si ty máš tak ošklivě na ploše, já mám ve složkách (audio, video, grafické, systémové, ...) ve start menu. A plochu mám čistou.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 21 úno 2011 14:49

iDkcz: Luxus :). Nezaznamenal jsi nějaké zpomalení od té doby, co tam máš nový vzhled ?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 21 úno 2011 15:11

iDkcz: Již z minulosti vím, že jsi hračička a svou plochu dokážeš skvěle skloubit a vyšperkovat, o tom žádná, a ani aktuální verze není vyjímkou. Holt, pán je estét.. :wink:

X: Programy, které nepoužívám často mám skryty pod ikonou průzkumníka a vyhovuje mi to, netřeba je cpát na plochu, aby byly viditelné. Neber to osobně, ale kolikrát v tomhle topicu si již ukazoval svůj Drag Strip? Myslím, že dnes již všichni víme nakolik jsi s ním spokojen i jak vypadá. Přijde mi, že už jen čekáš na chvíli, kdy ho budeš moci ukázat znovu, někomu, kdo ho ještě neviděl.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 21 úno 2011 15:11

M4RTY píše:iDkcz: Luxus :). Nezaznamenal jsi nějaké zpomalení od té doby, co tam máš nový vzhled ?

Ne, jelikož lišta je pouze vzhled - žádná aplikace, Nahoře RocketDock - 4mb RAM a program od HTC - 30mb RAM. To vše dohromady nemá za následek ani 1% vytížení CPU.

Spyke píše:iDkcz: Již z minulosti vím, že jsi hračička a svou plochu dokážeš skvěle skloubit a vyšperkovat, o tom žádná, a ani aktuální verze není vyjímkou. Holt, pán je estét.. :wink:

Tak dlouho sem žádnou nedělal na W7, na Xp je pravda, že těch ploch byly desítky, možná i stovky.

Spyke píše:X: Programy, které nepoužívám často mám skryty pod ikonou průzkumníka a vyhovuje mi to, netřeba je cpát na plochu, aby byly viditelné. Neber to osobně, ale kolikrát v tomhle topicu si již ukazoval svůj Drag Strip? Myslím, že dnes již všichni víme nakolik jsi s ním spokojen i jak vypadá. Přijde mi, že už jen čekáš na chvíli, kdy ho budeš moci ukázat znovu, někomu, kdo ho ještě neviděl.

Popravdě mi napadlo to samé co Tebe, ale nechtěl jsem to psát první, ale bohužel se musím přidat. Popravdě X, nato jak to vychvaluješ, nechápu logiku toho, proč ze 6 ikon máš 4 na vypnutí PC ? :roll:
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 21 úno 2011 15:56

A musel si upravovat explorerFrame.dll ?
Jinak..už jsem si taky dal nový vzhled, večer hodím screen :)

EDIT: Poslal by si mi prosím odkaz na ty ikony co máš dole na liště? Díky.

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 21 úno 2011 16:40

Yop, ExplorerFrame.dll, shell32.dll a přes Restorator ( lze použít i jiné aplikace ) - otevřít Explorer.exe ( pokud něco málo víš, tak 6801,6805 a 6809 soubory ) změna tlačítka start. Jinák zde máš ty ikony.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 úno 2011 19:05

Romaine & Spyke: Na ploše nemám ani jednu ikonu, dokonce ani Drag Strip. Pouze u horního okraje hranu (linku) Drag Stripu, kde dokuje ...

Část obrazovky je zvětšena lupou, pro větší názornost
Obrázek

Spyke: Jistě že jsem vyjádřil svůj názor, že by mě skromný počet ikon (programů) a možnost mít vše při ruce, nestačil + propaguji Drag Strip pro ty co ho neznají. Vždyť snad od toho je fórum, abychom si poradili a upozornili se na zajímavé věci, nebo snad ne? Já tedy využívám i rad a námětů ostatních a to nejenom zde na fóru, ale i na jiných a ve všelijakých recenzích ...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 21 úno 2011 20:23

X: Samozřejmě, od toho fórum je. Narážel jsem spíše na to, zda-li na něj přeci jen nepoukazuješ až příliš.. nic víc :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 21 úno 2011 20:40

X: Aha, ale stejně je to ošklivé :) To víš, ženská :lol:
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

M4RTY
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod M4RTY » 21 úno 2011 20:55

Před chvílí mi spadl pc, doufám, že to není změnou vzhledu :?
Přílohy
wall.jpg

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 úno 2011 22:30

Romaine: Pro mě jsou ošklivé tvoje složky. A víš proč? Protože bych musel vždy kliknout na tlačítko Start a pak ještě prolézat složky, kdybych kurzorem vyjel mimo menu (a to se stane lehko), celá nabídka by se zavřela, já bych znovu musel na tlačítko start a kliknout, pak zpátky na složky ... brrr :lol:

A věř, že vím o čem mluvím, nedávno jsem podobnou anabází procházel (sice na XP), když jsem dolaďoval oblíbené pro přenos do Firefoxu do doplňku Fast Dial (několik tisíc). Nakonec jsem s tím práskl, nastartoval starý dobrý IE 6.0 (pořád lepší než chromý Chrome) a v jeho sidebaru oblíbených operaci ukončil oproti panelu Start tisíckrát rychleji.

Já když potřebuji zástupce, tak zajedu pouze kurzorem na horní hranu plochy a přepnu příslušnou typovou záložku (systém * správa * programování * panely * plocha * systray * složky * audio * grafika * net * oblíbené * text * dokument * video * šetřič * emulace * data * hry) - pokud z plochy Drag Stripu vyjedu (což se může také stát, ale ne tak často jako u Start panelu), stačí mi jen najet kurzorem k vrcholu obrazovky.

To víš Romaine, chlapy a jejich logika + úspora času a kliků :lol: Kdybych objevil lepší systém, tak na něj přejdu, ale tvůj se mi nezdá, zvýšila by se pracnost. A doporučuji vždy jen dobré či nejlepší systémy, programy, plug-iny, i když uznávám, že lidé mají různé chutě (občas musím některým uživatelům dávat link na popis a odkaz Drag Stripu, protože to sami nedokážou najít a píšou mi SZ, takže mám hmatatelné důkazy, že propagace nepřichází nazmar :D ). Ještě se mi docela zamlouvá ten systém od iDkcz, i když přesně nevím, jestli funguje, tak jak si domýšlím. Ale nejspíš nepojede na XP a mám malou výtku: plochu mám většinou "zadělanou" programy, musel bych tedy klikat na ikonu plochy a to je práce navíc ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3652
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58
  • Raspberry Pi 5 - raspios-bookworm - vzdalena plocha
    od L.L » 19 srp 2024 14:44 » v LiNuX a ostatní alternativní OS