Od rána mi nejde domácí síť. Notebooky ji ani nevidí v seznamu sítí. Signál od UPC kablem do modemu OK.
Jak to fungovalo: kabel - modem Motorola - router Tenda (wan) dále: kablem z lan2 do PC (nefungovalo, technik neuměl Ubuntu, i když se mě na to ptali při objednávce - to jsem si nakonec zprovoznil sám - ale blokuje mi to proxy) ale k tomu hlavnímu. Router Tenda vysílal a já se chytal všema notebookama.
Od rána nic. Pokud vedu datový kabel přímo z modemu do NTB (XP)- jede to. Pokud to projedu přes router - nepřipojím se na něj /192.168.0.1/. Je zajímavé, že když jdu napřímo do jiného NTB s win7 - též nic. Pomůže někdo? (Asi žbeky).
Moc díky. (Snad není v prčicích router, ale nevím, jak to ověřit)
Zapojení routeru a vytvoření sítě Vyřešeno
Re: Zapojení routeru a vytvoření sítě
Ověř, zda síťovka vůběc má platnou IP adresu. Tzv. lokální začínající 169.x.x.x je ti k ničemu.
Možné závady:
- router má vypnutý/nefunkční DHCP (nastavit/zkontrolovat, případně nastavit IP adresy stanic ručně.)
- vadný kabel (vyměnit za jiný, ověřený)
- router je úplně vadný (zkusit reset factory - obvykle tlačítko vzadu na routeru přístupné špendlíkem a pod., podržet asi 4 vteřiny a pak pro jistotu ještě vytahnout a znova zasunout kabel)
Pokud nic nepomůže, zkusil bych jiný router, za cenu kolem 300 Kč je jich dostatek.
Možné závady:
- router má vypnutý/nefunkční DHCP (nastavit/zkontrolovat, případně nastavit IP adresy stanic ručně.)
- vadný kabel (vyměnit za jiný, ověřený)
- router je úplně vadný (zkusit reset factory - obvykle tlačítko vzadu na routeru přístupné špendlíkem a pod., podržet asi 4 vteřiny a pak pro jistotu ještě vytahnout a znova zasunout kabel)
Pokud nic nepomůže, zkusil bych jiný router, za cenu kolem 300 Kč je jich dostatek.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je blbost, aby se sám od sebe vypl DHCP server.
Svítí na tendědioda označující připojený počítač?
Zkus ho restartovat (ne resetovat!) - vytažení z elektřiny
A routerům za 300 se vyhni obloukem, víc nefungujou jak fungujou a možnosti nastavení jsou vcelku spartánské
Svítí na tendědioda označující připojený počítač?
Zkus ho restartovat (ne resetovat!) - vytažení z elektřiny
A routerům za 300 se vyhni obloukem, víc nefungujou jak fungujou a možnosti nastavení jsou vcelku spartánské
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pod 192.......... by mělo být nastavení toho routeru. Z toho plane, že se do nastavení nemůžu dostat, abych něco nastavoval.
kabely - OK
na routeru svítí power, bliká wan a svítí zapojený lan. - nejsem si jistý jestli svítilo i to SYS ,to ale teď nesvítí.
vypojoval a zapojoval jsem router vícekrát, dokonce i modem - nic
reset do továrního nastavení jsem taky zkoušel, ale diody nereagovaly - jako by to nešlo.
Asi ještě rychle zajedu do Alfy pro nový router - tak mi poraďte nějaký (když ne za 300 - tak jaký ? cca za 500 víc bych nerad, tento Tenda byl asi před ropkem za 6OO. Je to typ W311R. Aby to jelo po bytě z panelů - cca 10 m. Díky.
kabely - OK
na routeru svítí power, bliká wan a svítí zapojený lan. - nejsem si jistý jestli svítilo i to SYS ,to ale teď nesvítí.
vypojoval a zapojoval jsem router vícekrát, dokonce i modem - nic
reset do továrního nastavení jsem taky zkoušel, ale diody nereagovaly - jako by to nešlo.
Asi ještě rychle zajedu do Alfy pro nový router - tak mi poraďte nějaký (když ne za 300 - tak jaký ? cca za 500 víc bych nerad, tento Tenda byl asi před ropkem za 6OO. Je to typ W311R. Aby to jelo po bytě z panelů - cca 10 m. Díky.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Napřed bych to zkusil opravit. Reset do továrního nastavení je přes to tlačítko, musíš to ale podržet delší dobu.
Ip jsi dostal?
Ip jsi dostal?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Re: Zapojení routeru a vytvoření sítě Vyřešeno
Tak pozdě:D
Koupil jsem nový, tu Tendu půjdu reklamovat.
Původně jsem to chtěl kablem nastavit na HP (s Win 7) - ale v té W7 se moc nevyznám, kde to tam všechno najdu, tak to dělám přes malý Asus s XP.
Do nastavení 192.168.1.1 se dostanu, ale ajaj to nastavování se mi zatím nepovedlo.
Zapojím dle návodu - v prohlížeči dám 192.168.1.1 - jméno: admin, heslo: admin a jsem tam.
Chci hlavně nastavit to vysílání (tedy wireless):
Tu je:
SSID: TP-LINK_A0C9B0 (přednastaveno - lze změnit)
a pak jen šedě: Region: USA , Channel: 6 , Mode 54Mbps(802.11g), zaškrtnuto - Enable Wireless Router radio a Enable SSID Broacast
a nezaškrtnuto Enable Bridges
Pod tím je to zabezpečení. Zatím jsem to zkusil bez toho a stejně nic nejede (přes wifi) ani v tom nTB, kde to nastavuju nejde net (ač píše, že je to připojeno) - v nástrojích a nastavení TCP/IP mám obě zaškrtlé (z DHCP automaticky)
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Bře 2011 20:12) ---
Tak sem blbec.
Hned jsem tam dal blbě místo AP Router - AP Client Router a to všechno způsobovalo.
Díky a sorry.
Koupil jsem nový, tu Tendu půjdu reklamovat.
Původně jsem to chtěl kablem nastavit na HP (s Win 7) - ale v té W7 se moc nevyznám, kde to tam všechno najdu, tak to dělám přes malý Asus s XP.
Do nastavení 192.168.1.1 se dostanu, ale ajaj to nastavování se mi zatím nepovedlo.
Zapojím dle návodu - v prohlížeči dám 192.168.1.1 - jméno: admin, heslo: admin a jsem tam.
Chci hlavně nastavit to vysílání (tedy wireless):
Tu je:
SSID: TP-LINK_A0C9B0 (přednastaveno - lze změnit)
a pak jen šedě: Region: USA , Channel: 6 , Mode 54Mbps(802.11g), zaškrtnuto - Enable Wireless Router radio a Enable SSID Broacast
a nezaškrtnuto Enable Bridges
Pod tím je to zabezpečení. Zatím jsem to zkusil bez toho a stejně nic nejede (přes wifi) ani v tom nTB, kde to nastavuju nejde net (ač píše, že je to připojeno) - v nástrojích a nastavení TCP/IP mám obě zaškrtlé (z DHCP automaticky)
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Bře 2011 20:12) ---
Tak sem blbec.
Hned jsem tam dal blbě místo AP Router - AP Client Router a to všechno způsobovalo.
Díky a sorry.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 3608
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 17:26
-
- 1
- 4243
-
od HappyMental
05 pro 2024 11:14
-
- 6
- 4867
-
od Lister99
02 srp 2024 13:56
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2065
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4719
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-