Možné přehřívání grafiky (HELP)
Možné přehřívání grafiky (HELP)
Zdravím znovu.Mám tu větší problém a chtěl bych vás moc poprosit jestli mi s tim dokážete pomoct.Já už si nevím rady už to řeším asi druhej den ale žádná změna.Všechno to začalo tim,že jsem nic nestahoval,max obrázky.Prostě jsem hrál WoW a najednou mi to spadlo,něco jakoby problém s grafickou kartou.Obraz prostě začal šílet.Restartoval jsem pc a už to dělalo furt.Zkoušel jsem hrát cs 1.6 nebo nhl09 a to šlo v pohodě.Napsal jsem blizzardu o pomoc.Poslal jsem jim na analízu soubory a prej mám aktualizovat nvidia ovladače,a odinstalovat Macoffe (nevim jak se to přesně jmenuje) Tak jsem udělal ale nic se nezměnilo.Pak to začalo padat i u her např. Fable 3 a Fifa 11.Přeinstaloval jsem celou hru ale žádná změna.Reinstaloval jsem celej windows a nainstaloval všechny ovladače,ale žádná změna.Někdy to padne po 20 minutách,někdy po 6 hodinách.Všechno mi běželo normálně 2 roky v kuse až do 26.5.2011.Nic mi nedává smysl nikam nic nevede.Nic jsem s počítačem nedělal.Vůbec nevim co se děje.Vysávám ho každých 14 dní.Jestli máte čas,moc vás prosím o pomoc.
Re: Možné přehřívání grafiky (HELP)
Možná, že ti blbne monitor, a nemusí to vůbec být problém s PC, GK..
Můžeš zkusit k PC zapojit jiný monitor, a jestli to pořád bude dělat, možná se ti taky "podělala" grafika, nebo něco v PC.. zkus udělat nějaké testy na RAMky, atd.
Nevím, čím jiným by to mohlo být, prostě něco se "podělalo", buď v PC, nebo monitoru.. snad ti ještě někdo jiný poradí.
Můžeš zkusit k PC zapojit jiný monitor, a jestli to pořád bude dělat, možná se ti taky "podělala" grafika, nebo něco v PC.. zkus udělat nějaké testy na RAMky, atd.
Nevím, čím jiným by to mohlo být, prostě něco se "podělalo", buď v PC, nebo monitoru.. snad ti ještě někdo jiný poradí.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Takže první si stáhni třeba program HW monitor a napiš sem jaké máš teploty.Pak nemusí to být nutně chyba grafiky.Může to být i nedostatečný (odcházející) zdroj.Pokud to není teplotou,tak bych zkusil jiný zdroj.Jaká je to značka zdroje ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Pohlaví:
Vysávám ho každých 14 dní
Vysávání se ne že nedoporučuje, ale přímo zakazuje - je to cesta do pekel.
Hrozí poškození desky a dalších komponentů statickou elektřinou, anebo vysátí jumperů.
Když vyčistit, tak stlačený vzduch, je to nejbezpečnější a jednoduché řešení pro odstranění prachu, atd.
- Hurricane046
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
kdyby mě to tohle začalo dělat tak si najdu na netu nějaký testy tý mojí grafiky a provedu si je taky abych věděl zdali moje obstojí tak jak ta jejich
3DMark Vantage - benchmark na změření výkonu GK
CPU-Z - utilita měřící vlastnosti procesoru
GPU-Z - utilita měřící vlastnosti GK + její teploty
když budou výsledky neobvyklý na tvý straně, tak zkus nainstalovat nejnovější ovladače (klidně i nějaký starší - třeba právě ty novější způsobujou chybu) nebo zkus vyměnit GK (drastický ale kolikrát účinný)
když budou výsledky obvyklý tak stejně zkus to co sem psal
tím jaksi částečně odpadá potřeba ty testy dělat ale pár minut tě nezabije
3DMark Vantage - benchmark na změření výkonu GK
CPU-Z - utilita měřící vlastnosti procesoru
GPU-Z - utilita měřící vlastnosti GK + její teploty
když budou výsledky neobvyklý na tvý straně, tak zkus nainstalovat nejnovější ovladače (klidně i nějaký starší - třeba právě ty novější způsobujou chybu) nebo zkus vyměnit GK (drastický ale kolikrát účinný)
když budou výsledky obvyklý tak stejně zkus to co sem psal

Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance
Tak tady je ten obrázek s teplotama:

A ještě jsem si něčeho všiml odhledně DX,je to v pořádnku ?

a

A ještě jsem si něčeho všiml odhledně DX,je to v pořádnku ?

a

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak teploty máš v pořádku - tam problém není.V Direct DX taky ne.Windows 7 totiž obsahuje verzi DX11 (samozřejmě i DX10 anižší) a grafika podporuje pouze DX 10,jak správně detekoval Everest.Jaký je ten zdroj ?
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
ATX-400PNF
-
- Pohlaví:
Zdroj nic moc, jen ta grafika sežere 105W.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus si někde půjčit kvalitní 400W zdroj nebo ještě lépe 500W.Viděl bych to teď spíše fakt na ten zdroj.Nedostatečné napájení grafiky způsobené slabým zdrojem se projevuje mimo jiné artefakty v obraze a padání PC.Ale raděj první zkus někde půjčit,ať ho můžeš popřípadě vyloučit,kdyby to nepomohlo.
Já už tohle mám 2 roky a nikdy jsem neměl problém.Ale raději to šoupnu do servisu.Děkuju moc za rady :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1718
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07
-
- 32
- 7329
-
od šulda
18 zář 2024 16:03
-
- 1
- 2416
-
od šulda
16 črc 2024 19:19
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9181
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 4
- 2263
-
od FELINY