jak smazat virus z Volume information

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

jak smazat virus z Volume information

Příspěvekod Jan Pašek » 14 led 2007 19:06

Jak na tenhle vir čím smazat.

Sun Jan 14 10:09:09 2007 => File J:\System Volume
Information\_restore{59F771FE-212F-4B0F-8CC1-35297FDE7529}\RP66\A0019749.exe infected by
"Email-Worm.Win32.Warezov.df" Virus! Action Taken: No Action Taken.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 14 led 2007 19:13

vypnout obnovu systému>restartovat a zase zapnout

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 led 2007 19:46

Bože tos mi potěšil. porád ještě nemám udělanou zálohu systému akorát sem se chystal že to zmáknu a ty testy sem pustil pro kontrolu že to mám čisté. Jestli to spadne úplně bude to moje velká radost bo nebude z čeho obnovovat.
Díky za radu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 14 led 2007 19:58

Pokud jsi ještě nevypnul obnovu systému:
Toho vira v obnově ti detekoval avast nebo Mwav?

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 led 2007 07:22

Fredíku zjistil sem a to sem nevěděl že obnova systému se dá vypnout i pro jednotlivé disky a na tomhle mám sdílené věci nikoli systém takže sem to bez obav vypnul. Zatím sem se nedostal k tomu udělat nový scan pomocí MWav. Takže se potom ozvu bude-li to třeba.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 15 led 2007 10:29

Jen sem chtěl říct že existovala varianta jak to z té obnovy systému dostat. Věc se má takto. MicroWorl uvolnil až do 15. února Mwav zdarma a to verzi která kromě nalezení potvor dokáže i nalezené věci smazat. Tím pádem stačilo jen projet daný adresář a Mwav by si s tím měl poradit. Kdyby ne tak obnova se dá vždycky vypnout.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 led 2007 16:50

Pošli link to je zajímavá informace a myslím pro všechny kteří se až do 15 února budou prostřednictvím Mwav prát s viry mohlo by nám to všem usnadnit práci.

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 15 led 2007 17:42

Tuto skutečnost už jsem tu zmiňoval před pár dny. Odkaz na stažení najdeš u mijaji v podpisu nebo v přímo v tomto tématu: Pokud zatrhneš v menu možnost Scan Only tak bude pracovat jen jako scaner. Pokud tuto možnost necháš nezatrhlou co najde to odstraní, ale to se mi právě moc nelíbí chybí mi tam možnost si vybrat co by měl odstranit a ne nechat všechno v jeho rukou.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”