Veřejné dotazy na warez (Vyřešeno) Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

briza
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod briza » 19 led 2007 19:45

Tak tohle je vazne zajimave tema na zamysleni a neda mi to,abych na nej nereagoval.Je asi fakt,ze jakekoliv zakazovani ci mazani diskuzi o warezu by bylo tak trosku kakanim si do ust,ponevadz opravdu neverim tomu,ze by zde mezi nami byl,byt jeden jediny,cisty jedinec,ktery provozoval vzdy vse legalne.Vzhledem k tomu,ze jsem jeste vcera posilal odkaz jednomu novackovi,ktery shanel klic k Neru,tak se uz z principu nemuzu zasazovat o ruseni tohoto typu diskuzi.Na druhou stranu je pravda,ze jsem dospel k tomu,ze toto byla asi posledni rada ohledne warezu.Ani ne tak kvuli tomu,ze by se to nemelo,ale spis kvuli tomu,ze nemam z podobnych "rad" pocit,ze jsem nekomu opravdu pomohl a hlavne diky tomu,ze me celkem dost rozciluje pohodlnost tazatelu,kteri nejsou schopni zagooglit a diky tomu vznika spousta nesmyslnych temat,ktere vytlaci z TOP 20 daleko zajimavejsi veci(viz Jenickova debata TOP 20 x TOP 30).Cili asi tak,o zruseni se vehementne zasazovat nebudu,ale ucastnit se techto debat taky nebudu.Zatim bych to nechal tak jak to je a nejake zasadni zmeny bych nedelal.Je dost mozne,ze pokud se do techto diskuzi prestanou zapojovat zkusenejsi uzivatele tohoto fora,tak casem vymizi samy.Ovsem na druhou stranu je tu riziko,ze se z temat o warezu stanou diskuze novacku,kteri nevi skoro nic a to bych se pak o postihy klidne zasazoval,protoze by to urcite neprospelo kvalite tohoto fora :roll: Howgh domluvil jsem 8)
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 19 led 2007 20:07

no já osobně vyznávám podobnou filozofii jako grupy které warez šíří..vyzkoušej a rozhodni se jestli tvůrce podpoříš nebo ne.....bohužel existují programy na které bych v životě nevydělal(třeba AutoCAD) a ty holt do tý doby než se výrobci probudí budu krást....

jinak o warez obecně....nechápu jak si někdo může myslet že dám za hru 2000,- nebo za CD 600,- nebo za DVD 1200,- .... dal bych tak 100,- za CD do 500,- za hru a tak 300,- za DVD. ... nepotřebuju dotovat bandu darmožroutů v OSA,vydavatelů,atp..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 19 led 2007 20:10

Tak proč se vůbec na otázky k warezu poskytují odpovědi??!! :onfire:
A co moderátoři? Takové diskuse přeci můžou zamykat či jinak omezit.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 19 led 2007 20:46

no,o tom je tady právě ta diskuze. která,abych to jaksi mezishrnul,dospěla k tomu,že to v zásadě vadí všem,ale nikomu se nechce do nějakých represí. takže asi status quo :| a poprosil bych tedy touto cestou,kdo chce radit(a obvzlášť v antivirové sekci)Volte free alternativy programů !
výběr je dostatečnej a kvalita vysoká! :wink:

Doktor 1
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Doktor 1 » 20 led 2007 01:52

Rozjelo se to v zajímavé téma. Když to tady čtu tak bych se se asi ztotožnil s karlosem- jeho prvním přízpěvkem a i jeho koncem.
Jinak neviděl bych to tak tragicky jako někteří na foru. Myslím, že tu toho není nijak moc a když někdo předloží spolehlivej odkaz bez šmejdů ušetří to tu v zásadě práci. :wink: Zas samozřejmě tu toho nemí byt nějak moc nebo často, ale občas se to nechá zkousnout myslím tím programy které jsou k užitku a je to každého věc so s poskytnutou informací udělá. Co se týče her nedával bych sem nic.
Další věc někomu se řekne googlit, ale kdo neovládá anglinu nebo není li v to trochu zběhlej těžko se mu něco hledá, proto se někomu ani nedivím, že hledá pomoc. Tak bych takové lidi nezavrhoval, nebo netvrdil že jsou líní hledat ,,googlit".
Já také občas něco hledám a stím jazykem prostě nemohu hnout.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 23 led 2007 07:40

Pánové omlouvám se všem že sem do tohoto tématu nepřispíval když sem ho založil bohužel nedošlo mě upozornění do emailu.
Po přečtení bych to viděl na článeček "Jak na warez" s upozorněním důležité podkladů je v této diskusy si myslím až dost. Pokud by se toho někdo ujmul bylo by alespoň na co odkazovat a teprve poseznámení s problematikou bych dotyčnému radil a to především prostřednictvím SZ.
Bohužel už dva měsíce mám rozdělán Upgrade svého vlastního článku "jak a čím stahovat ..." a pořád se nemohu dopracovat k nějakému rozumnému výsledku lépeřečeno nedostává se mi času a hlavně klidu. Pokud by jste se někdo chtěl článku "jak na warez" ujmout myslímže by to pomohlo.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 led 2007 16:41

Jeníčku musím ti velice poděkovat, že jsi tohle téma nakousnul. Chystal jsem se k tomuhle problému na doporučení webmastera něco napsat, ale bohužel jsem teď v situaci, kdy mám rozvrženou každou vteřinku, včetně malé a velké strany :D a ani sem se ještě nějaký čas nedostanu každý den. Samozřejmě, že ani já nejsem svatý a občas něco použiju, ale pokud je to možné, tak raději to nerozšiřuju. Nejsem puritán a odkazy na stránku, kde se leccos takového nalezne mi ani příliš nevadí, ale dávat přímo do příspěvků seriová čísla a kódy - to už je i možný právní problém, dotýkající se nejen diskutujících, ale celého fóra.

Proto budeme příspěvky se seriovými čísly a podobnými cracky okamžitě mazat.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 led 2007 18:51

Mijája a teď mi prozraď jak to uděláme aby ta poslední věta z tvého příspěvku visela na první straně jako maják a to nejméně týden.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 26 led 2007 19:00

Tak tohle ti Jeníčku nesplním. Mohl jsem tam dát označení jako důležité a tím pádem to bude stále jako přední téma v sekci, ale aby to bylo na stejné úrovni, jako třeba sekce Hiajckthis, nebo Windows je nad mé chabé síly a stářím sehnutou šíji. To už by musel udělat Ltb. Na druhé straně. Je to sice dobrá diskuze na tohle téma, ale na novou sekci je to příliš málo.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 led 2007 19:10

Jsme schopni nějakým automatem tvoje prohlášení rozeslat jako soukromou správu všem přihlášeným? Dobré by bylo kdyby ji dostávali i ti co se přihlašují nově.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 26 led 2007 21:09

Ahoj všem, díky za zajímavou a plodnou diskuzi.

Dalo trochu práce se celým textem pročíst až sem, ale...uspěl jsem. Z mého pohledu souhlasím s většinou výše napsaného. Nejdříve bych asi napsal něco k tomu, jak celou věc vidím.

Jsem rozhodně proti jakýmkoliv vkládání CRACKů (omezení velikosti vkládaných souborů by to ani nemělo umožnit), dále proti vkládání sériových čísel a kódů přímo do příspěvků. Takovéto věci patří max. do emailů, instant messagerů atpod.

Odkazy na stránky - byť ne zcela legálního obsahu - vidím být v pořádku. AVŠAK, jak již tady bylo zmíněno výše, pouze v doprovodu výrazného upozornění na nebezpečí, které se na těchto stránkách může nacházet. Osobně si myslím, že pokud bychom těmto lidem nepomohli tady na PC-HELPu, vyhledají si "serial number, crack, installation code" přes nějaký vyhledávač stejně a stránku plnou nebezpečí otevřou......bez patřičného varování. Jako další skvělý nápad vidím - když už vkládat LINKY na ne zcela "čisté" stránky, tak pouze jako CODE.

Abych to shrnul, PC-HELP je a bude PROTI jakékoliv přímé propagaci nelegálního obsahu a bude se snažit max. možnou měrou zabránit tomu, aby se stalo jakýmsi můstkem mezi začínajícími uživateli a WAREZem. Jsem rád, že všichni ostatní vidíte situaci stejně :bigups:

P.S. Do vstupních pravidel pc-help vložím další § upozorňující na tuto skutečnost.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 26 led 2007 22:52

Vždycky mě potěší když to co mi vypadne z kláves je k něčemu a dělá mi to radost.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”