Po instalaci win xp nenačte win 7
Po instalaci win xp nenačte win 7
Ahoj, instaloval jsem si win xp na stejný oddíl HDD abych mohl hrát nějaké hry, ale po instalaci mi nejde spustit win 7. Není ani na výběr pří volbě výchozího systému. Můžete mi prosím někdo poradit
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po instalaci win xp nenačte win 7
Pokud jsi to instaloval na stejný oddíl, tak sis sedmičky smazal úplně. Gratuluju
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
no mam tam vytvořený c a d na c jsou win 7 a na d jsou win xp. špatně jsem to popsal
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pak jen obnov zavaděč sedmiček
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
napíšeš mi prosím stručnej návod
1. Vlož DVD s Win 7 do mechaniky
2. Klikni na Opravit tento počítač
3. klikni na další
4. Buď klikni na obnovení spouštění systému a pokud to nepomůže tak klikni na Obnovení systému.
(Snad jsem to napsal srozumitelně :).)
2. Klikni na Opravit tento počítač
3. klikni na další
4. Buď klikni na obnovení spouštění systému a pokud to nepomůže tak klikni na Obnovení systému.
(Snad jsem to napsal srozumitelně :).)
|NB|Acer TimelineX 5830TG|DESKTOP|Intel Core i9 - 9900K, 16GB Kingstone Predator, GB RX 480,MSI 390Z ACE, Samsung 840EVO 120GB, Barracuda 3TB, SS Focus 850 Gold, Kraken X62, NZXT H500i
Děkuji všem za pomoc. Vyřešil jsem to podle odkazu. Jen se mi moc nedaří v příkazovém řádku udělat toto- bcdedit /create {ntldr} -d "Popisek v nabídce"
Pokud chceš mít win xp je dobrý je instalovat na jiný HDD a nejlehčí je v biosu si ručně přehazovat bootování z jakého HDD budeš načítat, budeš tak mít oba systémy bez problémů. Lze použít i bootmanager, ale tomu se vyhni pokud nejsi zkušený, je jich v nabídce dost ale jdou s nimi lehce zničit zavaděče systémů. 

PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7681
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
02 kvě 2025 20:59
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2434
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3907
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”