2 routery - sjednocení sítě Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nailen
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

2 routery - sjednocení sítě

Příspěvekod Nailen » 05 bře 2012 15:59

Ahoj všem,
mám takovýto problém. K TV mám dovedenou jen jednu síťovou přípojku a zařízení přibývá. Nyní jsem na tuto přípojku připojil router a ostatní zařízení (domácí kino,...) zapojil do tohoto routeru. Na všech zařízeních internet jede. Bohužel tato zařízení dostala IP adresu jiné sítě než všechny ostatní zařízení, které mám připojené na vstupním domácím routeru. Díky této jiné síti se z TV nedostanu na síťový disk, který je v jiné síti. Popisovanou situaci mám znázorněnou na přiloženém obrázku.
Než se začnu v nastavení routerů vrtat, tak se zde chi zeptat, ať to mám jednodušší.
Otázka tedy zní. Jak mám sjednotit sítě na těchto dvou routerech. Oba routery jsou propojeny kabelem. jeden router dává síť 192.168.1.xxx a druhý 192.168.2.xxx
Předem děkujii za radu.
Obrázek

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: 2 routery - sjednocení sítě

Příspěvekod Owner » 05 bře 2012 17:00

Rychlá rada, protože za chvíli od pc odcházím
Na R2 vypni dhcp server a strč lan kabel z WR1 do R2 do portu LAN1 (u R2) .
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Nailen
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Nailen » 06 bře 2012 09:19

děkuji za radu, vypadá že to funguje. Ještě jsem to neotestoval s NASem a domácím kinem. Snad to bude OK.

Buldog
nováček
Stav:

Příspěvekod Buldog » 11 dub 2012 16:58

Mám podobný problém,
V rodinném domku mám jeden router TP link 340 z něho mám jedním kabelem internet vedený přízemí do PC a druhým kabelem do PS3. Jelikož jsem si pořídil tablet a wifi signál z 1 patra byl slabý, pořídil jsem si druhý router TP link 741. Do něho jsem zapojil kabel který byl původně zapojen do PC. Internet funguje jak přes kabel tak i wifi, ale teď když se chci s PS 3 spojit přes PS3 media server přes kabel, tak mi to nejde. Přes wifi to jede. Ale potřeboval bych aby mi to jelo i přes kabel, protože uvažuji o multimediálním centru a ten bych právě zapojil přes ten stavající kabel z PS3.

Zajímá mě, jestli náhodou nemusí natáhnout kabel z toho TP linku, který je v přízemí a zapojit ho do PS3? nebo jak bych to měl zastavit, aby to fungovalo i přes kabel. Snad jsem to napsal alspoň trošku srozumitelně. Děkuji předem za každý poznatek

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: 2 routery - sjednocení sítě  Vyřešeno

Příspěvekod Žbeky » 11 dub 2012 17:45

Buldog: Jistě si pamatuješ pravidla a založíš si své vlastní téma jak káží
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Sítě - hardware”