Zdravím, mám tu již topic kde řeším to že se mi začali sekat hry. Vinu to dávám tomu že z ničeho nic všechny hry začaly běhat na integrované grafice. Jak ji v biosu zakázat? Tomuto vůbec nerozumím, kdyby jste byl někdo tak ochotný a podal mi přesný návod jak to změnit, byl bych moc vděčný. Nerozumím tomu ale aby ty hry běhaly bych potřeboval. Nvidia Graphic tool mi při spuštěné hře ukazuje u Nvidia GPU off.
Nevím čím to je, začalo to po kontrole logů a celkovém odvirování. Pustil jsem si hru a najednou se všechno neskutečně sekalo. Zajímalo by mě čím to je, pokud by jste někdo věděl také uvítám. :-)
Díky za každou radu, doufám že mi to pomůžete přepnout/zakázat či co se s tím dělá!! :-)))
//ještě jsem zkoušel dát pravým na ikonu hru a spustit s vysokovýkonným procesorem nvidia ale sekalo se to furt stejně
Jak zakázat integrovanou grafickou kartu v BIOSu (Asus K53S)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zakázat integrovanou grafickou kartu v BIOSu (Asus K
Integrovanou kartu NELZE zakazat, ta nVidia pomoci ni vykresluje. Muzes zkusit odebrat a znovu k ni nainstalovat ovladace.
Prave tlacitko a Spustit s .. je jedna z moznosti, dale se to da nastavit primo v ovl.panelu nVidie.
Pokud nepomuze, pak obnov notas do puvodniho nastaveni (restore z medii ci oddilu) a pokud ani to, tak reklamuj.
Prave tlacitko a Spustit s .. je jedna z moznosti, dale se to da nastavit primo v ovl.panelu nVidie.
Pokud nepomuze, pak obnov notas do puvodniho nastaveni (restore z medii ci oddilu) a pokud ani to, tak reklamuj.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Předpokládám, že nejlepší řešení bude všechno z pc zálohovat na externí disk a posléze ho obnovit do původního nastavení, že? Psal jsi "pak obnov noťas do původního nastavení (restore z médií či oddílu) jak se to dělá prosím tě? K ntb jsem nedostal žádné cd (windows key mám ale cd ne). Ale winwodsy se přeinstalovávat nebudou, ne? Jak se to tedy obnoví prosím tě? Počítám s tím že veškeré soubory budu muset zálohovat. A ještě dotaz, když to obnovím , budou tam ty programy jako když jsem no'tas koupil? Byly tam předinstalované nějaké programy (antiviry a mnoho dalších aplikací od ASUSu).
DÍKY!!
DÍKY!!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tovární nastavení je snad dost jasný název ne? Prostě to budfe jak z továrny. Tj přeinstalovaný WIN se všemi programy co tam byly na začátku. Jako bys to vytáhl z krabice.
zeus: Na některých noteboocích lze vynutit používání dedikované GK. To by se jen tazatel musel do toho biosu aspoň podívat
zeus: Na některých noteboocích lze vynutit používání dedikované GK. To by se jen tazatel musel do toho biosu aspoň podívat
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pokud máš integrovanou i nvidia grafiku tak stačí u hry kliknout pravým a dát spustit s grafickým procesorem Nvidia něco
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Žbeky píše:zeus: Na některých noteboocích lze vynutit používání dedikované GK.
Ano, vim a jde to i HW cestou (tlacitko Stamina u VAIO). Ale vetsinou se to nechava na OS.
Agwane, on ale pise, ze takto mu to nejde...
Předemvším pro Žbekyho: Trochu jsem se do BIOSu díval ale bohužel nejsem tak zkušený abych věděl co kde změnit. Hledal jsem i na internetu ale jak říkám, nejsem v tom tak zběhlý.
VAIO nemám, mám ASUSa a žádné takové tlačítko tu bohužel není.
Tovární nastavení - nebyl bych nic proti, důležité soubory bych si zálohoval a později natáhl zpět. Jak toho dosáhnout prosím?
VAIO nemám, mám ASUSa a žádné takové tlačítko tu bohužel není.
Tovární nastavení - nebyl bych nic proti, důležité soubory bych si zálohoval a později natáhl zpět. Jak toho dosáhnout prosím?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tovarna prej F9 pred startem Win - viz.
Dobrá, díky.
Chtěl bych se zeptat - je tam zmínka o "Using Recovery DVD" - to znamená co? To zálohuje /vypálí/ co? Zkoušel jsem to dnes, sežralo to 5DVD ale nevím k čemu mi to je. Byl jsem celý den bez internetu a vzpoměl jsem si na to že jsi říkal něco o recovery tak jsem to zkusil napsat do startu a našlo mi to tohle, tak jsem pálil.
Takže rozumím tomu dobře tak že musím zálohovat vše co chci mít v pc i nadále, před startem zmáčknout F9 a bude to tak jako když jsem to vytáhl z krabice? (Se všemi aplikacemi od asusu, antivirem apod.?)
Chtěl bych se zeptat - je tam zmínka o "Using Recovery DVD" - to znamená co? To zálohuje /vypálí/ co? Zkoušel jsem to dnes, sežralo to 5DVD ale nevím k čemu mi to je. Byl jsem celý den bez internetu a vzpoměl jsem si na to že jsi říkal něco o recovery tak jsem to zkusil napsat do startu a našlo mi to tohle, tak jsem pálil.
Takže rozumím tomu dobře tak že musím zálohovat vše co chci mít v pc i nadále, před startem zmáčknout F9 a bude to tak jako když jsem to vytáhl z krabice? (Se všemi aplikacemi od asusu, antivirem apod.?)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bud mas moznost pouzit F9 (a tim padem recovery oddil na disku) nebo nabootujes z tech vytvorenych DVD. Obe metody by mely koncit stavem vybaleni z krabice, ta z oddilu je rychlejsi.
Ok, takže teď si zálohuju všechno co si v pc chci nechat.
Pak vypnu pc, znovu zapnu a když bude logo ASUSu tak zmáčknu F9 a ono se to všechno nějak udělá?
Omlouvám se že se furt tak ptám ale mám obavu abych si to nějak nepokazil. :)
Pak vypnu pc, znovu zapnu a když bude logo ASUSu tak zmáčknu F9 a ono se to všechno nějak udělá?
Omlouvám se že se furt tak ptám ale mám obavu abych si to nějak nepokazil. :)
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vzdyt uz to pokazeny je. A zkousel jsi znovu nainstalovat ty ovladace, nez se pustitme do vetsich akci? 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3206
-
od Søren
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 21:14
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11002
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
- 8
- 2165
-
od petr22
12 lis 2024 07:22
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2448
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2136
-
od petr22
08 pro 2024 07:59
-