to spyke: tvrdit, že Intel je o 100% lepší než AMD je podle mě celkem pytlovina, podívej se třeba na tenhle článek: http://www.pcporadenstvi.cz/jaky-si-vyb ... d-vs-intel , sám taky hledám netbook a co mě řekli ve dvou obchodech nezávisle na sobě, tak AMD je lepší (nevim teda jak to tak jde jednorázově říct, ale ve shrnutí to tak vyplynulo.

další věc, jestli jsem to pochopil správně, gilan chce netbook právě jen na práci v textových editorech a těch net. prohl., k tomu je uplně jedno jestli bude mít AMD toto, nebo Intel tamto, záleží to v podstatě výhradně na RAMce, žádnej procesor, nebo grafik, či co nejsou důležitý, ne?
to adavyp: -design teda nevim, to asi záleží na každým uživatelovi
-v téhle oblasti teda nejsu žádnej profík jo, ale podle selskýho rozumu se dá říct, že když mají sedmičky víc vychytávek, musí žrat víc paměti (operační), jak jsem byl v těch obchodech, řekli mně, že když budu mít netbook s 1GB RAM se sedmičkame, defakto to nepojede, když si dám XPcka, na nějakou tu práci ve wordu a prohlížečích to stačit bude.
- rychlost záleží spíš na počítači než na OS
já mám nakonec pocit, že nejlepší volba jsou ubunty, kámoš je má na 20 let starym počítaču a načetlý je má za pár vteřin (jo, neni to moc složitej systém)
tak jo, nakonec jsem se docela rozepsal, budu rád za každou reakci, kdyžtak napište, kdž se vám nebude něco zdát, mějte se hezky