Dobrý večer,
rozhodl jsem se nainstalovat na svůj PC Win7. Nastavil jsem si bootovací prioritu z DVD, ale při vložení DVD s Win7 a následným zapnutí PC mi to vůbec mechanika nebere a jednotku DVD to přeskočí a zkouší to nabootovat z HDD (což nejde, když je prázdný). Tak jsem ten disk prostě vyndal, dal do jiného PC a tam jsem to zkoušel nainstalovat z XP na ten přinesený disk. Ale tam mi instalace hlásila, že to nepůjde nainstalovat, protože není zapnutý řadič disku v BIOSu (ačkoliv je) anebo že je HW nekompatibilní. Tak jsem to zkusil nainstalovat v tom 2. PC přímo, ne skrz jiný OS a to šlo normálně, všechno proběhlo bez chyb a Windows fungovaly. Tak jsem ten disk zase vzal zpátky a v tom úůvodním PC mi při úvodní obrazovce načítání Windws se restaruje a najede na nouzové menu. Když vyberu opravit, tak to nahlásí, že není co opravit a když dám spustit normálně, tak se to zacyklí a pořád a pořád restartuje. Nevěděl by někdo, co s tím?
P.S.: napadlo mne, že když mi to v tom původním PC nebrala mechanika, tak si půjčit mechaniku z toho druhého PC (tam to šlo). Disk je Western Digital Caviar Blue 160 GB IDE (PATA).
Předem děkuji.
Problém s instalací a spuštěním Win7 Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problém s instalací a spuštěním Win7
Pokud jsem to správně pochopil. Nemůžeš v jednom PC nainstalovat systém a potom dát HDD do jiného - to nebude fungovat!
A jak to mám tedy udělat, když mi to mechanika nebere?
-
- Pohlaví:
Externí mechanika anebo flash disk.
Proč to nebere půjčená mechanika?
Proč to nebere půjčená mechanika?
Re: Problém s instalací a spuštěním Win7 Vyřešeno
Škoda, že tě to nenapadlo hned, šoupnout tam funkční mechaniku, už jsi to mohl dávno mít v richtiku.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2361
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 led 2025 07:19
-
- 37
- 9349
-
od petr22
19 říj 2024 11:07
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2408
-
od petr22
05 črc 2024 18:52
-
-
- 8
- 7469
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3883
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”