Zdravím,
měl jsem stolní PC (základní deska MSI, AMD Athlon 2800+, 1GB DDR ram, 300 GB HDD, ATI Radeon 9200 128 MB grafika), k tomu CRT monitor, atd.
Už od začátku byl problém, že se počítač občas samovolně restartoval. Občas to mělo důvod (ovladače grafiky nebo jiné zprávy), někdy bez chybových hlášek.
Jednou pomohlo vyměnit zdroj, někdy pomohlo vyčistit bednu od prachu, přeinstalovat Windows XP, někdy jako by se přehříval.
Chvíli bylo vše Ok (asi půl roku) a teď asi poslední měsíc se počítač samovolně restartoval. Po nastartování nebyla nikde žádná hláška, ani v Prohlížeči událostí žádná zmínka o chybě. Zkusil jsem vyčistit bednu a vše od prachu, přeinstaloval Windows Xp, ale restart nastával i při prohlížení BIOSU nebo v průběhu instalace Windows XP.
Proto jsem koupil nový pc (základní deska GIGABITE, Intel Pentium G860 3.0 GHz, 2 GB DDR3 ram, 500 GB HDD sata), monitor a vše zůstalo. Už při instalaci WIndows XP na nový pc nastal v průběhu instalace samovolný restart. Nakonec jsem Windows nainstaloval. Problém však přetrvává. Chvíli PC běží, zachvíli se restartuje bez hlášky či zprávy o restartu. Poté se intervaly zkracují a nakonec se počítač stále jen restartuje. Dokonce dříve, než naběhne Windows.
V Systému v záložce "upřesnit" mám odškrtnutou možnost "automatický restart". Ve složce C:\Windows\minidump žádný soubor není. V pc je zatím jen základní software (office, nero, skype). Ovladače nainstalované.
Ještě mě napadlo, že počítač je do el. sítě připojen na rozpětce, která je připojena na další rozpětku. Tzn, na jednu zásuvku je připojen PC, monitor, tiskárna, skenr, repro, lampička, router atd... Zkusil jsem dát prodlužovačku z jiné zásuvky v jiné místnosti, ale problém přetrvává.
Shrnutí:
restart probíhá samovolně, nehledě na to, zda se na pc pracuje či ne
probíhá v různých intervalech, které se s počtem restartů zkracují
restart proběhne i pokud prohlížím BIOS
teplota MB a CPU OK (35 - 40 st. C)
i po výměně zdroje restarty probíhají
i po přípojení na jinou zásuvku restarty probíhají
stejné příznaky u starého PC se starým HW tak u nového PC s novým HW (jiný HDD, jiná základní deska, jiný procesor, jiný zdroj, jiná el. zásuvka) stejný problém!
Prosím, poraďte co s tím.
Samovolný restart i při biosu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Samovolný restart i při biosu
No zřejmě za to může grafická karta (z textu je patrný, že zůstala stará). Nejspíš se přehřívá nebo může být vadná.
Zkusil bych tam dát jinou, je-li k dispozici. A elektrickou síť bych vyloučil.
Zkusil bych tam dát jinou, je-li k dispozici. A elektrickou síť bych vyloučil.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkontroluj tlačítka Start a Reset na bedně, včetně kabelů a připojení k základní desce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
stará grafická karta už v novém HW není. Grafika je integrovaná na MB. A jak zkontrolovat ty tlačítka? Jde to vůbec rozjet bez nich ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jednoduše tlačítko odpoj na desce, ale pamatuj si jeho připojení. Pokud je příčinou, tak to nebude již padat a stejně tak u spouštěcího tlačítka, ale PC musí běžet.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
tak nakonec jsem zkusil nejprve ještě vyměnit šňůru od zdroje k zásuvce. našel jsem doma jednu a zatím se to zdá OK. počítač běží už druhý den. jednalo se ale jen o kancelářskou práci. zkusil jsem nainstlalovat hru (ski region sumulator) a po 10 minutách hry mi to ukázalo modrou obrazovku.
Technické informace:
*** STOP: 0x0000008E (0x0000005, 0xA85A73DC, 0xA7DD7BC0, 0x00000000)
*** KMWDFilter.sys - address A85A73DC base at A85A6000, DateStamp 45d0fb59
K restartu však nedošlo.
Technické informace:
*** STOP: 0x0000008E (0x0000005, 0xA85A73DC, 0xA7DD7BC0, 0x00000000)
*** KMWDFilter.sys - address A85A73DC base at A85A6000, DateStamp 45d0fb59
K restartu však nedošlo.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš problém s myší. Zkus aktualizovat ovladač.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 10935
-
od bugicek7lpCZ
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 12:51
-
-
- 2
- 2248
-
od sasshrek
06 pro 2024 16:11
-
-
help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw) - 4
- 2339
-
od kecalek
05 led 2025 16:38
-
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4331
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem - 11
- 4261
-
od ManemanTV
16 pro 2024 18:18
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”