Vysokorychlostní port

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Weigl DC
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vysokorychlostní port

Příspěvekod Weigl DC » 17 črc 2007 21:20

Zdravím všechny borce, potřebuji poradit s webkamerou.
PC mi napsalo že ji mam připojit k vysokorychlostnímu portu USB ROOT HUB , protože je vysokorychlostní a mohla by pracovat rychleji.
Jak ale poznám, který rozbočovač je ten ROOT HUB?
Na PC mám vzadu 4 USB konektory, a vepředu 2. Jen nevím který může podporovat tu vysokou rychlost.
Díky za radu.

//přesunuto z antivirů
//mmm
Weigl DC

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 črc 2007 00:35

Spíše ten vzadu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 18 črc 2007 07:17

Koukni se do manuálu k desce, jestli se nedá nastavit rychlost USB portů v BIOSu (u mé desky toto lze). Pokud ano, pak si překontroluj nastavení BIOS, jestli máš nastaveno USB2.0 a vysokou rychlost.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 črc 2007 18:19

Nevím proč ale obecně přídavné USB2 vyvedené na přední panel "blbnou" i když jsou deklarované jako 2.0 jedou v režimu 1.1... :( Měl sem takový problém na MB MSI KT4Ultra a nebyl jsem sám...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Jake
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Jake » 18 črc 2007 18:50

El Diablo píše:Nevím proč ale obecně přídavné USB2 vyvedené na přední panel "blbnou" i když jsou deklarované jako 2.0 jedou v režimu 1.1... :( Měl sem takový problém na MB MSI KT4Ultra a nebyl jsem sám...

No vidis, mam stejne problem + ve predu mam uz u druheho pc 2 konektory a vzdycky funguje jenom ten horni...
Obrázek

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 črc 2007 20:10

To není konektorem, ale chybným připojením na desku. Již jsem tady v poradně na podobný problém odpovídal. Podívám se zda to najdu. Ta chyba je pouze na některých deskách.
Už jsem to našel: U některých desek je ještě jeden problém s připojením USB na předním panelu. Našel jsem to na netu, ale už si bohužel nepamatuji pramen. Ověřil jsem si to na vlastním PC a funguje to. Problém je následující:
Na základní desce je konektor o devíti pinech pro připojení dvou USB konektorů.
Pin č. l +5V Pin č.2 +5V
Pin č.3 USB1- Pin č.4 USB2-
Pin č.5 USB1+ Pin č.6 USB2+
Pin č.7 GND Pin č.8 GND
Pin č.9 neosazen Pin č.10 USB OC
Právě pokud je pin č.10 v manuálu k desce označen USB OC, je po připojení na předním panelu nefunkční. Řečení je nepřipojovat konektor z předního panelu na tento pin, prostě přerušit připojení.
Autor upozorňuje, že tyto úpravy jsou na vlastní nebezpečí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Vše ostatní (hw)”