IPhone vs HTC Vyřešeno

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: IPhone vs HTC

Příspěvekod Těsňa » 05 črc 2013 20:03

zapekanekure píše:vidím tvojí jablíčkovou sestavu takže stím problém nemáš ale když jsem ted dal řeč s páru majiteli iphonu tak říkají že je to samožřejmně nejlepší volba ale kompatabilita s ostatními zařízeními ( pc s W7,atd) není 100% .. má někdo zkušenost jenom s telfonem a jeho kompatabilitou ?

Ještě v lednu jsem měl herní PC na Windows 7 a ještě teď máme v baráku pár notebooku/PC s Windows a rozhodně není problém s kompatibilitou, iTunes funguje tak jak má, je fakt, že v OSX je práce snazší. Abych ti nelhal tak je pravda, že pod Windows se mi občas ten iTunes zasekl a musel jsem ukončoval alt+F4, ale teď co vyšla nová verze, tak ten problém nemám.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

Reklama
zapekanekure
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod zapekanekure » 05 črc 2013 20:05

eBay a amazon používám jen na oblečení, nevím zdali bych mněl odvahu koupit tak drahou věc.. jinak tvuj nazor je velice zajimavý a nechám si to projít hlavou-díky

dobrá, muj iphone by byl jediný kus jablka v domácnosti a to že funguje normálně potěší

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 05 črc 2013 20:08

Ještě jsem to mírně editnul, snad si to přečetl už celé.
To, že je to jediné Apple device co máš, s tím bych si nedělal hlavu. Jak psal Těsňa - iTunes je tak jediná věc, co potřebuješ mít nejen na iPhonu.

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 05 črc 2013 20:11

Se systémem je to asi tak jak napsal Clorky..

iOS: Funkčí, hotovej systém, kterej toho umí spoustu a nezklame, navíc je rychlej a bezproblémovej, ovšem když už je hotovej, tak si v něm nejde tolik hrát, je to téměř uzavřenej systém.

Android: Systém, kterej je hodně otevřenej, spíše pro lidi co si chtějí hrát a to někdo vyžaduje, zařízení si upravit k obrazu svému, každopádně na úkor toho se to zařízení po čase "zasviní" a už to nešlape tak jak by mělo.

Nedávno se něco podobného řešilo i zde, docela jsem to tam popisoval: viewtopic.php?f=63&t=110395
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 05 črc 2013 20:21

Měl jsem na měsíc půjčený iP 3GS a byl to hrozný sráč :D Sorry jablíčkáři :D Vím že je to starý model, ale sekal se jak svině a ani se nechtěl připojit na wifi s WPA2 :D Jediné co se mi na něm líbilo byl Assassins Creed 3D. Foťák byl horší než z moje nokie N70 a bluetooth taky nefungoval.

zapekanekure
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod zapekanekure » 05 črc 2013 20:24

staré modely nikoho nezajímají takže příspěvek k ničemu :)

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 05 črc 2013 20:25

Jo, to s tím, že se zasviní a nešlape jak by měl jsem zapomněl dodat. Je to opravdu věc, ke které by se mělo přihlížet. Pokuď nepostupuješ podle určitého zadání při flashování např. custom ROM nebo kernelu, tak si to třeba i brickneš, ale nikdy se mi to nestalo. Pokuď jsi člověk, co si dává pozor a pozorně čte návody není se čeho bát. Ale shit happens.

(android) Problémy jsou, ale nejen s neopatrným flashováním, ale třeba s taktováním. Foun ti bude třeba běžet na o 200MHz větší frekvenci, ale třeba po týdnu vypoví, hryzne se, restartuje a při větší zátěži to samé pořád dokola, dokuď nepodtaktuješ na nižší frekvenci. Dále instalování tří prdelí widgetů, ale třeba jen pomalá SD karta může zapříčinit opravdu nulový požitek z používání systému.
Je třeba, hlavně teda při výběru Androidu zvažovat a zvažovat - proč zrovna Android a ne iOS a naopak.

V tento moment je třeba připomenout, že nic z toho u iOS v podstatě neexistuje, ale když si to jailbreakneš, tak dostaneš fůru jiných možností - především customizace vzhledu. To znamená třeba posouvání v 'launcheru' dolů/nahoru, ne do stran. Potom třeba úprava vzhledu složky, expandování docku (místo základních tuším 4 ikonek můžeš v dolním docku mít až 8 atd.). Jailbreak ti taky dovolí, teda hlavně dovolí instalovat 'zakázané apps', tudíž ty které Apple neschválil. Většinou je třeba si dávat pozor, o co zrovna jde. Je tolik věcí, co se s tím po Jailbreaku dá dělat. Hlavní otázka je, jestli stojí za to 'riskovat' instalování samotného Jailbreaku.
Měl by ses tedy hlavně rozhodnout, jestli si s tím budeš hrát. To co jsem ti sepsal je menšina toho, co se stím dá potom dělat, ale je to základ.
Jestli si s tím hrát nebudeš, tak ber iPhone.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 05 črc 2013 20:47

Iphone má jednu nepopiratelnou výhodu.Aplikace z jeho obchodu jsou 100% optimalizované pro ten daný telefon a nejsou zavirované,protože si Apple každou aplikaci,kterou dá do obchodu sám kontroluje.U Androidu si stáhneš aplikaci kdekoliv i zadarmo,ale nikdy nevíš co tam kdo přidal.Obzvláště v těchto dnech je to aktuální problém,protože hackeři dokážou snadno ovládat telefon s Androidem i na dálku a tím pádem se můžou dostat k účtům a heslům v telefonu.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Eastrin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Eastrin » 05 črc 2013 20:55

To, co říká Marfy je naprostá pravda... Četl jsem o hackování androidu na seznamu (http://www.novinky.cz/internet-a-pc/307 ... dalku.html).

Doplněk:
Ještě bych dodal: Když koupíš iPhone třeba v Anglii tak ti záruka platí tam, tudíž ti ho tady nevymění/neopraví...Proto kupovat v ČR (jedině bych si ho možná koupil na Slovensku, ale nevím, jestli se to vyplatí cennově a cesta tam při poruše).
''Nelegálními se věci stávají tehdy, jakmile se stanou populární''
-Kim Dotcom

zapekanekure
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod zapekanekure » 05 črc 2013 21:09

když už sme u těch aplikací .. rád si užiju aplikace ale platit za ně nechci .. u iphonu existují jenom placené verze co ?? ( muj kamarád si našel web kde stahuje hry na android zadarmo) .. existuje taková nějaká alternativa dyžtak i pro iOS ? .. jinak to vypadá nadějne a do rodiny jabličkářu přibydu i já :)

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 05 črc 2013 21:15

U iPhonu jsou i free verze, avšak některé značně limitované. Nadruhou stranu některé jsou pouze free.
Když jailbreakneš, můžeš warezově tahat z tzv. sources v Cydii.

zapekanekure
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod zapekanekure » 05 črc 2013 21:21

a ještě jedna věc .. vidím že se vás tu od applu sešlo dost .. musím využívat iTunes ? .. jak je to s hudbou ? . .mužu si tam dát hudbu normálně z pc ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • iPhone 16 Pro Max
    od Søren » 04 srp 2024 02:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    3391
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 02:33
  • iOS 18 iPhone XS Max
    od Søren » 18 zář 2024 20:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    4570
    19 zář 2024 21:59
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3099
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    3892
    19 říj 2024 12:29
  • Oprava, servis Iphone 11, 14 Pro
    od amirinda » 04 kvě 2025 10:00 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    1487
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 16:39

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”