Tak super ma sit uz chodi tak jak ma....vsechno nastaveni jsem vyresetoval disk preformatoval a po opetovnem nastaveni uz vse jede tak jak ma.
Takze za prvni dil velice dekuji ted jestli se tedy muzem vrhnout na nastaveni routeru, nebude problem ze jsem nenastavil tu statickou IP?
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Říj 2013 21:43) ---
tady jsou screeny
Nastaveni NAS serveru
Re: Nastaveni NAS serveru
Takže jestli se nepletu:
1. obrázek: zapnout > Enable uPNP
2. obrázek: zapnout > DHCP Disabled > na > DHCP Enabled
Také tam nevidím rezervaci IP na domácí síti, ale možná tam přibudou nějaké položky, po tom zapnutí DHCP. Zkus to po tom ještě prolézt: Address Reservation - nebo podobně. Je dost pravděpodobné, že pro sdílení NAS ven je potřebné něco nastavit v NAS nastavení. To jestli máš statickou nebo dynamickou IP rozhoduje tvůj provider - poznáš jestli se tvoje veřejná IP mění nebo ne.
1. obrázek: zapnout > Enable uPNP
2. obrázek: zapnout > DHCP Disabled > na > DHCP Enabled
Také tam nevidím rezervaci IP na domácí síti, ale možná tam přibudou nějaké položky, po tom zapnutí DHCP. Zkus to po tom ještě prolézt: Address Reservation - nebo podobně. Je dost pravděpodobné, že pro sdílení NAS ven je potřebné něco nastavit v NAS nastavení. To jestli máš statickou nebo dynamickou IP rozhoduje tvůj provider - poznáš jestli se tvoje veřejná IP mění nebo ne.
1. obrázek - tam jsem o DHCP nepsal
2. obrázek - nejsem si jist, zkusil bych server, případně změníš nebo vrátíš zpět.
2. obrázek - nejsem si jist, zkusil bych server, případně změníš nebo vrátíš zpět.
jojo u toho prvniho jsem dal jen enable u uPNP a pak jsem rozklik tu nabidku a nechal tam ten DHCP client jak byl. To druhy jsem nastavil na server ale ted nemam jak to vyzkouset ze to funguje :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Říj 2013 19:12) ---
tak uz asi vim ze tohle neni ono ted se nemuzu ani dostat na tu stranku pro spravu. Pise to se stranka se neda zobrazit :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Říj 2013 19:12) ---
tak uz asi vim ze tohle neni ono ted se nemuzu ani dostat na tu stranku pro spravu. Pise to se stranka se neda zobrazit :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2843
-
od Fargotroniac
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 14:01