Zvuk

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zumik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Zvuk

Příspěvekod Zumik » 10 srp 2007 21:07

Zdravim. Mám takový malý problém se zvukem v Pc. Jde pouze určitou dobu (30 minut) a poté již nejde. Nevíte někdo čím by to mohlo být způsobeno? Předem díky za radu.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 srp 2007 21:49

Co ovladače? Jsou v pořádku? Nebo tam máš nějaký neřád z Netu (viry, spyware)?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 srp 2007 21:58

Mám auto, normálně jede a najednou nejede. Tak na takový dotaz se stěží rozumně odpovídá, asi stejně jako na ten Tvůj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 11 srp 2007 10:40

Zkus popsat typ zvukovky, co jsi dělal před začátkem tohoto problému, popř.jestli se tento problém vyskytuje už od začátku a prostě všechno, co tě napadne...
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Zumik
nováček
Stav:

Zvuk

Příspěvekod Zumik » 11 srp 2007 10:56

Zvuková karta je integrovaná na základní desce, ovladač je v pohodě, jenom jsem změnil kodeky na video a od té doby to dělá tohle..

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 srp 2007 11:59

Takže sis odpověděl sám, já bych odinstaloval ty kodeky a zkusil různě laborovat (jiné kodeky, filtry a podobně).

Zumik
nováček
Stav:

Příspěvekod Zumik » 23 srp 2007 14:17

Vyzkoušel jsem několik kodeků a dělá to pořád. Ještě co mě napadlo je, že jsme měnili kondenzátor na základní desce!

guest

Re: Zvuk

Příspěvekod guest » 23 srp 2007 14:48

Zumik píše:Zdravim. Mám takový malý problém se zvukem v Pc. Jde pouze určitou dobu (30 minut) a poté již nejde. Nevíte někdo čím by to mohlo být způsobeno? Předem díky za radu.

Pokud nejdou repráky, pak bych zkusil také toto: Až ten zvuk nepůjde, tak bych vytáhl konekor pro repro z bedny a vyzkoušel jestli fungují. Stačí se dotknout prstem konektoru, mělo by to na obou kanálech bručet. Je možné, že po delší době /těch 30 minut/ se tam zahřívá třeba nějaký tranzistor a ten se odojí. ???

//opravena citace
//Karlos

Zumik
nováček
Stav:

Příspěvekod Zumik » 24 srp 2007 14:15

Tak sem to s tima repro zkusil a v obou praskalo, sice v tom hlavním trochu míň, ale praskalo v obou..

guest

Příspěvekod guest » 24 srp 2007 15:08

Praskat by to zrovna nemělo, ale nějak šumět. X píše o kodekách - nevím, ty buďto jdou anebo ne. Že by zlobily po 30 minutach - nevím - nemám takovou zkušenost. Ten kondenzátor by mohl být aktuální, ale zase by bylo třeba vědět kterej. Pokud neodešel sám (vyschl-prorazil se) pak tam může být ještě jiná příčina, která ho odpálila a tu jste neopravili. Půjč si někde reproduktory a vyzkoušej. Potom přes ovl.panely odinstaluj všechny kodeky, projeď to třeba CCleaneram, restartni a nainstaluj nové - např. CCCP, ale jen jedny. Pak napiš.
P.s. Dnes jsem tu někde četl o kodekách, že se nezobrazí v ovl.panelech. Tam se zobrazí (měly by) všechny, které instaluješ - All-in-One a já nevím co ještě. Je (v PC) spousta dalších kodeků, které využívá jednotlivý soft. Pinacle má svoje, Nero má svoje atd. Ty tam samozřejmě nech - neěly by ti ty programy (i když nevím, jak by se samostatně daly odinstalovat.
P.S.2 Osobně bych to ale hledal v bednách, anebo na zvukovce. Nějakej traNĎÁK, NEBO PŘERUŠENEJ ODPOR SE ZAHŘEJE A ROZPOJÍ? hLEDEJ A NAPIŠ :idea:

Zumik
nováček
Stav:

Příspěvekod Zumik » 20 zář 2007 14:47

Tak sem staré repro vyměnil za nové a dělá to pořád!!

guest

Příspěvekod guest » 20 zář 2007 15:50

A co ty kodeky? Vyzkoušej tohle. Do Spustit na piš dxdiag a tam otestuj tlačítky ZVUK a HUDBA.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5616
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6113
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11604
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12

Zpět na “Problémy s hardwarem”