instalace windows 7 na mac
instalace windows 7 na mac
Zdravím, chtěl bych se na vás obrátit s dotazem ohledně instalace w7 na počítač kde je nainstalován mac. Nejedná se o produkt o apple, je to hpčko a je na něm pouze mac. Co jsem si zjistil, tak instalace by se měla dělat za pomocí programu boot camp assistant, nicméně zde narážím, jelikož při snaze pustit tento program mi systém hlásí, že musím aktualizovat boot firmware (nepamatuji si přesnou hlášku, nemam pc u sebe) a program nejde spustit.
Re: instalace windows 7 na mac
Jednoduse systemovej oddil zformatuj a proved instalaci windows.
Budes potrebovat CD nebo Flash disk
Stahni si gparted
Pro flash disk
- Stahni si rufus
Pro DVD
- Stahni si ashampoo-burning-studio-free
Pro flash disk
Otevri rufus, vyber flash disk, quick format, create a bootable disk using iso image, klikni na vyber a vyber .iso s gparted, start.
Pro DVD
Otevri ashampoo, vyber vypalit cd jako obraz disku, vyber .iso gparted. vypalit
Jdi do BIOSu nastav boot z cd mechaniky nebo z usb flash disku na prvni pozici, uloz.
Nabootuje se ti gparted. Najede ti takove okno:
Dej Don't touch... pote budes muset vybrat jazyk (je tam cestina)
Nasladne ti to polozi otazku "Which mode do you prefer ?" Zadej 0 (Continue to start X to use Gparted)
Ted uz budes na plose a automaticky se ti otevre Gparted klikni pravym na oddil kde je nainstalovany jiny system, dej pravym, formatovat jako a vyber NTFS. Nezapomen po te kliknout na apply, aby se uloha provedla. Pred tim si udelej zalohu.
To je vse a muzes se pustit do instalace windows.
Budes potrebovat CD nebo Flash disk
Stahni si gparted
Pro flash disk
- Stahni si rufus
Pro DVD
- Stahni si ashampoo-burning-studio-free
Pro flash disk
Otevri rufus, vyber flash disk, quick format, create a bootable disk using iso image, klikni na vyber a vyber .iso s gparted, start.
Pro DVD
Otevri ashampoo, vyber vypalit cd jako obraz disku, vyber .iso gparted. vypalit
Jdi do BIOSu nastav boot z cd mechaniky nebo z usb flash disku na prvni pozici, uloz.
Nabootuje se ti gparted. Najede ti takove okno:
Dej Don't touch... pote budes muset vybrat jazyk (je tam cestina)
Nasladne ti to polozi otazku "Which mode do you prefer ?" Zadej 0 (Continue to start X to use Gparted)
Ted uz budes na plose a automaticky se ti otevre Gparted klikni pravym na oddil kde je nainstalovany jiny system, dej pravym, formatovat jako a vyber NTFS. Nezapomen po te kliknout na apply, aby se uloha provedla. Pred tim si udelej zalohu.
To je vse a muzes se pustit do instalace windows.
i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Xioami Redmi 1S
Takže to asi chápu tak, že tím, že to není apple produkt, ale normální pc na kterým je jen hozenej mac, tak nepotřebuji boot camp atd, ale postup je takovej jako píšeš?
Zapomen na vsechny postupy pro Mac - ten pocitac je uplne normalni PC.
Nabootuj instalacni DVD Windows 7, vyber disk pro instalaci a smaz tu HPFS partition co je OS X, Windows 7 si tam vytvori svoji NTFS.
Muzes klidne mazat disk v Gparted, ale je to uplne zbytecne, instalator Windows 7 udela to same.
Nabootuj instalacni DVD Windows 7, vyber disk pro instalaci a smaz tu HPFS partition co je OS X, Windows 7 si tam vytvori svoji NTFS.
Muzes klidne mazat disk v Gparted, ale je to uplne zbytecne, instalator Windows 7 udela to same.
Takže to je uplně to samý jako když instaluju windows 7 na pc bez systému či chci udělát novou instalaci počítače na kterým už windows je? Takže jen připojím flashku v biosu nastavim čtení z flashky a pak mi klasicky naběhne windows 7 instalace přes kterou pak klasicky postupuju? A když se vykašlu na ten gparted, určitě to pojede i bez toho? Musím si to připravit předem, dělám to známému, tak at pak nemusím kvůli tomu jezdit domů.
No ja nevedel, zda se ti ten oddil zobrazi v instalatoru windows, protoze je naformatovany na jiny souborovy system HFS+.
Ale asi to nebude potreba a normalne ten oddil pujde zformatovat. Ovsem zkusenost s tim nemam, proto jsem ti popsal tu slozitejsi cestu.
Na ten flash disk zkopiruj .iso windowsu pomoci programu http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/ a postupuj tak jak jsi psal.
Ale asi to nebude potreba a normalne ten oddil pujde zformatovat. Ovsem zkusenost s tim nemam, proto jsem ti popsal tu slozitejsi cestu.
Na ten flash disk zkopiruj .iso windowsu pomoci programu http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... load-tool/ a postupuj tak jak jsi psal.
Xioami Redmi 1S
Xioami Redmi 1S
Jasný, každopádně děkuji :)
Já jsem zvyklej to vždy normálně nakopírovat na flashku (myšleno namountovanýho iso souboru) a vždy mi to v pohodě šlapalo všude. Žádný programy na vytvoření bootovacího flashdisku jsem nikdy nepoužíval. V tomto případě by to mělo asi jít taky bez nutnosti použít tebou uvedený program, nebo?
Já jsem zvyklej to vždy normálně nakopírovat na flashku (myšleno namountovanýho iso souboru) a vždy mi to v pohodě šlapalo všude. Žádný programy na vytvoření bootovacího flashdisku jsem nikdy nepoužíval. V tomto případě by to mělo asi jít taky bez nutnosti použít tebou uvedený program, nebo?
Tak pokud jsi to uz delal, tak postup znas:)
Xioami Redmi 1S
Xioami Redmi 1S
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4