Čusík,
zkouším připojení ke vzdálené ploše. Jedná se mi o připojení z domácího PC do firemního. Ale nedaří se mi to zrealizovat.. Poradíte mi, jak na to? Popř. nějaký postup. Zkoušel jsem to dělat podle nápovědy v WinXP, leč marně. Jo, v práci máme proxy server
připojení ke vzdálené ploše
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Cau,zkus program WinVNC.Jinak PC v praci musi byt zaply.
http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3966
http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=3966
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Obávám se, že pokud je ve firmě proxy a všechny PC přistupují k internetu přes jednu IP, tak se na konkrétní PC asi nepřipojíš. 

Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
je na to nástroj ve win xp ale musíš mít profíky a povolenej přístup a znát ip druhýho pc tuším každopádně to najdeš start-příslušenství-nástroje-připojení ke vzdálené ploše
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Úplně ideální je mít nainstalovanýho VPN Clienta, kterým se připojíš do sítě v práci. Jakmile budeš připojenej ve firemní síti - poznáš to, že pomocí příkazu "PING" zkontaktuješ nějakou IP adresu v síti, kterou znáš - např. tvůj PC - tak spustíš START-PROGRAMY-PŘÍSLUŠENSTVÍ-PŘIPOJENÍ KE VZDÁLENÉ PLOŠE. Tam zadáš IP adresu PC, na který se chceš připojit. VPN Client musí být nainstalován na obou kompech.
Samozřejmě musíš mít povolenej přístup do sítě zvenku od admina... A jak znám adminy (i sebe), dávají (váme) podobné přístupy velmi neradi :-)))
Samozřejmě musíš mít povolenej přístup do sítě zvenku od admina... A jak znám adminy (i sebe), dávají (váme) podobné přístupy velmi neradi :-)))
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...
No ja to delal tak, ze 1. nainstalujes Hamachi - vytvoris sit do ktere das PC v prac a doma. A VNCserver/viewer a tim se pripojujes, tam kde se pripojis musi byt spusteny server, a pripojujes se pres viewer.
Je to supr, funguje to skvele, ale jediny problem je, ze VNC je dira do PC pro vsechny, kteri toho dokazou zneuzit, proto je dobre si nastavit pristup jen z urcitych IP ve firewallu.
Samozrejme nakonfigurovat firewall aby to slo.
Je to supr, funguje to skvele, ale jediny problem je, ze VNC je dira do PC pro vsechny, kteri toho dokazou zneuzit, proto je dobre si nastavit pristup jen z urcitych IP ve firewallu.
Samozrejme nakonfigurovat firewall aby to slo.
- zlobyl
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zao píše:...nástroj ve win xp ale musíš mít profíky...
Microsoft uvolnil Vzdálenou plochu i pro ostatní OS.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=80111f21-d48d-426e-96c2-08aa2bd23a49&DisplayLang=en
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3037
-
od Uziv00
Zobrazit poslední příspěvek
11 črc 2024 17:02
-
- 4
- 2803
-
od Grander
02 dub 2025 15:29
-
- 2
- 3049
-
od BigSandy
14 lis 2024 18:58
-
- 19
- 3845
-
od Fargotroniac
09 čer 2025 13:19
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4836
-
od šulda
24 dub 2025 17:54
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”