Bezpečné připojení -Admin/User Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Bezpečné připojení -Admin/User

Příspěvekod guest » 11 čer 2008 21:34

Zdravím všehny. Teď jsem na webu zaregistroval jednu poznámku a zjistil jsem, že o tom nic nevím a tak Vás žádám o vysvětlení, potažmo poučení.

Uvádí se, že připojení jako User je bezpečný, ale tomu právě nerozumím.

Když přeinstaluju, tak si vytvořím účet jako Blue Spirit, ale tenhle účet je v podstatě administrátorskej a můžu dělat všed jako admin. Ovšem když se přihlásím v nouzáku, pak tam jsem jako Blue Spirit ale nade mnou je ještě admin.

Mám v tom trochu (spíš vic :lol: ) guláš. Jak tedy na to zabezpečení pomocí User. Díky všem.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Bezpečné připojení -Admin/User

Příspěvekod X » 11 čer 2008 21:35

Připojení?

guest

Příspěvekod guest » 11 čer 2008 22:22

Kabel.

P.S. K těm šachům, rád bych si zahrál třeba i full, ale fakt nevím jak to řešit technicky. Ten tvůj emulátor specktra mi dělal nějaký problémy a ty dva šachový programy mi neumožní udělat víc tahů za jednu barvu. Mohl bych zkusit někde dát šachovbici a normál tahat figurama, ale potom mi to kocour rozhodí a budu vypadat jako že se vymouvám. Vymysli něco. Leda že bych si koupil nějaký malý cestovní zapíchávací anebo magnet, ale to je mi celkem líto peněz jen na tuto akci.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 čer 2008 08:42

Blue Spirit píše:připojení jako User

1) Nepleteš si pojmy? Myslíš používání uživatelskýho profilu?

2) http://www.zxspectrum.net/ - 1983: Cyrus IS Chess - on-line emulátor, taky dělá problémy?

Obrázek

guest

Příspěvekod guest » 12 čer 2008 09:12

Nevím jestli si pletu pojmy, kdybych o tom měl šajnu neptal bych se. :oops:
Na ten emulátor později kouknu ale obecně z emulátorů urvanej nejsem. Stejně jako z virtuálních mechanik apod.Proč? Není to tak dlouho a jen čistě ze zvědavosti jsem chtěl vyzkoušet nějakou hru (bylo to zde) a ta vyžadovala Deamona. I když jsem člověk zvídavej a vyzkouší ledacos, tak tohle jsem ihned zamítl. Byl u mne kámoš a ukecal mne, že to zprovozní. Nezprovoznil nic a při odinstalování Deamoma odpálil řadiče IDENakonec jsem musel přeinstalovat systém, což on komentoval :"máš to nějaký do....ný." A to jsem měl do....ný dokonale! :smile:
Přibliž mi to s tím profilem pls. Díky!

guest

Příspěvekod guest » 12 čer 2008 09:28

Tak co se týká tohoto emulátoru, tak už jsem v obraze. Také jsme u něho minule byli. On-line taky nepřichází v úvahu. Minule jsem psal, že mám šíleně pomalý připojení a také jsem to psal v souvislosti, kdy jsi chtěl abych ty screeny upnul na ImageShack. 9x to upnu a devětkrát to spadne protože vyprší čas, takže se mi to povede na podesátý a z toho bych zešílel.
Popřemýšlej ještě, databázi softu máš dokonalou a třeba se tam nějaký šachy co povolí jedné barvě několik tahů najdou. Pokud nic nenejdeš, tak mi holt nezbyde, než si zítra koupit nějaký cestovní, jen kdyby to stálo dvacku jako za bolševika. :x
P.S. Ta koupě asi bude lepší, protože stejně se mi líp hraje když to vidim naplocho, než nastojato na monitoru. Měl jsem nějaký 3D, ale taky nepodporovaly několik tahů. :-(
Přílohy
Test rychlosti.JPG

guest

Příspěvekod guest » 12 čer 2008 15:33

Tak jsem si nainstaloval Shredder Classic 2.1. Šahchy to jsou geniální, ale fuul taky neumožňují.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 čer 2008 16:26

K těm uživatelským účtům: Pokud jsi při pojen s účtem Admin, máš vlastně veškerá práva ovládat všechna nastavení PC a pokud se Ti do PC dostane cizí vetřelec, má v podstatě stejné možnosti ovládnout Tvůj PC. Uživatelský účet má jistá omezení, která nedávají stejné možnosti, jako účet Admin a potencionální útočník má tedy jen omezené možnosti v páchání nepravostí na PC. Pokud tedy nedáš uživatelskému účtu stejné možnosti, jako účtu Admin. Snad to na vysvětlení stačí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

guest

Příspěvekod guest » 12 čer 2008 16:51

Rozumím, takhle to nějak taky chápu, ale technicky.
Přihlašuju se jako Blue Spirit s heslem.
Musel bych tedy vytvořit další účet např. Blue Spirit 2 a pod ním se přihlašovat.

Potud to asi chápu. Ale pokud bych jako Blue Spirit2 narazil na webu na něco zajímavýho, tak před stáhnutím a nainstalováním bych se musel přepnout na Blue Spirit, znova tu stránku najít a teprve pak stahovat a instalovat.

Je to tak?

A navíc by mne to otravovalo i při spouštění některých prgr. apod.?

guest

Příspěvekod guest » 12 čer 2008 16:55

Pic díky za trpělivost, ale tohle mi zřejmě je jasný. Hlavně mi ale nejde do hlavy, proč když jsem jen jeden Blue Spirit to po mně (velmi zřídka) chce abych se přihlásil jako Admin (když jsem), ale v nouzáku jsou účty 2. Administrátor a Blue Spirit.
Pokud teď zřídím účet Blue Spirit2, pak v nouzáku budou nejspíš vidět 3 účty:
1) Administrátor
2) Blue Spirit
3) Blue spirit 2

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 čer 2008 21:09

Zkoušel jsi to? Řekl bych, že zdejší server "žere" více než ten on-line emulátor ...

guest

Příspěvekod guest » 13 čer 2008 01:02

Ne nezkoušel jsem to a zkoušet to z prostého důvodu nebudu a počkáme až si koupím ty šachy. A pořád mi prosím nevnucuj nějaká emulátory.

Vysvětlení je opravdu velmi jednoduché.

Pokud zde někomu odpovím na dotaz, anebo se sám zeptám a na tento server se nedostanu, tak ten svůj příspěvek mohu 1., 2., či 100x opakovat a nic se neděje. Dokonce se nic nestane, ani když ho sem "upnu" po 101. a nechytnu se. Pak zjistím, že už půl hodiny je x lidí přede mnou a nechám toho. Svět se neboří.

Ale nemohu tímto stylem hrát šachy a ještě full. !!!!!!!!!!!!

1) Hodinu budu zírat na šacovnici abych udělal 10 kýžených full tahů
2) Udělám je
3) 10x je se Uploaduju a pak se mi to celý sesype
4) Nevím kterých 10 tahů jsem před půlhodinou dělal a začnu s jinýma /anebo si ty tahy musím psát?/

Proto mi až tak nevadí klasický šachy, protože tam nic psát /až tak úplně nemusím/ - ten jeden tah anebo 2 co jsem viděl uvidím i po zemětřesemí ale u full to bude složitější. :listen:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Existuje plnohodnotná náhrada OS Windows alespoň na úrovní 64.bit Wndows 7 a jak bezpečně používat starší verze Windows?
    od IMB » 08 říj 2024 15:55 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    8
    11661
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    08 kvě 2025 04:45
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    3027
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    3842
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4831
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3307
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”