po instalaci kubuntu nelze spustit win xp
po instalaci kubuntu nelze spustit win xp
cca pred rokem, kdy jsem to na posledy zkousel, se nic nestalo (take jsem vytvoril partition pro linuxy ext3 a na to nainstaloval kubuntu, sice se ten partition ve winech neobjevil, ale alespon se v tom booteru od kubuntu zobrazila moznost spustit winy).Ted kdyz jsem kubuntu nainstaloval se nic takoveho nestalo proste v grub je jen a jen kubuntu. V QTParted win xp partition stale je a navic ma stale stejnou velikost. POdle navodu na wiki.ubuntu.cz jsem tedy smazal partition s kubuntu(z live cd), pote jsem zacal znova instalovat win xp nejdrive jsem zkousel xp home se service pack 2 ale po tom prvnim uvodnim nacitani se objevila chybova halska / hard error + ceta k jednomu konkretnimu souboru, pak jsem zkousel cisty xp home instalator vse bylo ok vybral jsem umisteni(partition) > soubory se zacali kopirovat a po restartu se nic nedeje....nevite jak to vyresit prosim? Pristup k internetu diky live kubuntu jeste mam.
Naposledy upravil(a) nickster dne 17 dub 2009 13:41, celkem upraveno 1 x.
Re: po instalaci kubuntu nelze spustit win xp
Předpokládám, že slovem patriot (neboli vlastenec)
máš na mysli slovo partition [pártyšn] (neboli diskový oddíl)
Udivuje mě, že Linux (Ubuntu) nezapsal do GRUBu již nainstalované Windows. Možná to byla chyba Linuxu, byť bych spíš hádal na nepozornost při instalaci. Ale nešť – teď je otázka co s tím.
Přeinstalovávat Windows, jsou-li nainstalované (nebyly-li odstraněné) jen a jen kvůli zavaděči je pitomost – naprosto postačuje opravit jen ten zavaděč a při instalaci Linuxu příště dávat pozor.
Podívej se na výrazy fixboot a fixmbr na stránce http://support.microsoft.com/kb/314058/cs
máš na mysli slovo partition [pártyšn] (neboli diskový oddíl)

Udivuje mě, že Linux (Ubuntu) nezapsal do GRUBu již nainstalované Windows. Možná to byla chyba Linuxu, byť bych spíš hádal na nepozornost při instalaci. Ale nešť – teď je otázka co s tím.
Přeinstalovávat Windows, jsou-li nainstalované (nebyly-li odstraněné) jen a jen kvůli zavaděči je pitomost – naprosto postačuje opravit jen ten zavaděč a při instalaci Linuxu příště dávat pozor.
Podívej se na výrazy fixboot a fixmbr na stránce http://support.microsoft.com/kb/314058/cs
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
jaj, jsem nebyl asi jeste po ranu poradne probuzenej :F. Navrhovane reseni zkusim
bohuzel to nefungovalo, pri zapnuti pc se jen vypise updating escd..succes a verifying DMI pool data...succes >nic se potom nedeje
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3498
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 20:38
-
-
- 8
- 7515
-
od kellne
02 kvě 2025 20:59
-
-
Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3888
-
od MonikaVavrova
11 dub 2025 11:07
-
-
-
DELL LATIUDE E7440 Problem s instalací WIN 11
od Ketty02 » 05 črc 2024 17:24 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 2413