Po upgradu BIOSu je počítač mrtvý* Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Po upgradu BIOSu je počítač mrtvý*

Příspěvekod jirka.habrun » 30 kvě 2009 01:39

Dobrý večer,
dneska jsem obdrzel od zasilkove sluzby muj sestaveny pocitac ktery jsem vymenil po 5 letech za stary. Ihned jsem na nej vsechno nainstaloval.
Problem se tyka zakladni desky MB - intel P43 od gigabyte s dual BIOSEM. Mel jsem starou verzi BIOSU a i vyrobce doporucuje ihned upgradnout na novou verzi a dodava na instalacnim CD primo utilitu na flashovani.
Inu pozaviral jsem vsechny programy a psustil ho, hezky si pochroupal, rekl ze uspesne skoncil a restartoval pocitac. Svete div se, pocitac nenabehne: (BIOS jako by nebyl. Zkousel jsem vyndat baterku z MB, nebo pomoci Jumperu na CLR CMOS, ale neznadejne.
Neco jsem o tom DUALNIM BIOSU precetl, ale nevim jak by mi ted mohl pomoci. Na desce vidim dva svaby. M_BIOS a B_BIOS. Poradte mi prosim co mam delat. Tak jsem se na ten pocitac tesil a takhle si ho do.... :((( predem diky

// Zas jeden, který neumí napsat nadpis! :x Četl jsi pravidla tohoto fóra?
//
Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
// Vyvarujte se použití názvu příspěvku jako "Prosím pomooooooc", "Help", "Co s tím" a podobně.
// Věřím, že jsi zoufalý, ale za nadpis „Pomozte lidi,jsem zoufalý“ bys zasloužil odstřelit. Opravil jsem ho.
// Taky jsem ti pro přehlednost rozdělil text do odstavců a zvýraznil to nejdůležitější.
// Mimochodem – před interpunkcí se nepíše mezera a za ní naopak ano. Děláš to přesně naopak.
// Taky by tvé příspěvky zpřehlednilo používání diakritiky.
// Myloš

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pomozte lidi,jsem zoufalý

Příspěvekod cicero » 30 kvě 2009 08:01

Nechápu proč upgraduješ Bios na nové desce pokud ti vše funguje jak má.Mám taky desku od Gigabyte a taky mě to při různých diagnostikách upozorňuje že Bios je zastaralý(to už je v momentě kdy se programuje ve fabrice).Takže aktualní Bios nemusíš mít ani kdybys sebral desku přímo z výrobního pásu protože revize Biosu se může měnít "třeba" každý měsíc.A jestli jsi ho smazal nebo nějak poškodil tak to bude problem dát zpět.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 30 kvě 2009 09:15

Tak toto se stalo kámošovi s ntb a musel to nakonec poslat do servisu. S BIOS si není radno zahrávat..

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 kvě 2009 09:37

V manuálu by měl být popis co dělat. Napiš přesný název desky, ať se můžem mrknout.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 30 kvě 2009 09:56

TAkze:Jena se o tuhle Gigabyte GA-EP43-S3L - Intel P43 .Prikladam primo odkaz na stranky kde jsem to kupoval ,kde jsou i nejake technicke informace ,ale vy si ji urcite vygooglite na strankach vyrobce http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59126 .Manual k tomu EN mam ,ale uz jsem v nem chvili hledal a jsem z toho na vetvi :( .Dobra zprava pro me je ta ,ze nemusim kupovat novou MB ,ze je moznost ,ze technici by dokazali BIOS opravit.Jak jeto vubec s tim DUAL BIOSEM ? ten by podle me tohle mel osetrovat ne ? : ( Predem diky za rady

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 30 kvě 2009 10:47

S tím Dual BIOSem se to má tak že by měl při poškozeném hlavním BIOSU nahrát automaticky náhradní... Jak je vidět tak to nefunguje :mad:
Asi bych to poslal na reklamaci.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 30 kvě 2009 11:04

Mel by najet ,ale chova se to stejne ,jako bez baterky BIOSU ,proste se nic nedeje.Cetl jsem na strankach gygabyte jak to funguje.Zkonroluje jestli primarni nehazi chyby nebo jeslti vubec najede a melo by mi to dat moznosti jestli obnovit primarni do puvodniho stavu nebo to spustit ze sekudarniho,ale neni tomu tak :( Takze rikate reklamovat ? mam rict ze nejde DUAL BIOS ? treba me poslou do haje ,ze flashovanim ztracim zaruku.Mohl by tohle opravit nejaky servis ?

Razzell
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Razzell » 30 kvě 2009 11:07

Podle toho odkud jsi :) myslim ze tady by to opravili www.vmshop.cz ale kdyby tak zkus zaruku a reklamaci :wink:
MSI KA780G, DualCore AMD Althon X2 (5400+, 2,80GHz)+ Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Kingston 2X512 DDR2, 2X1GB A-DATA EXTREME DDR2,W. D. 250GB SATA II + Seagate Barracuda 250GB SATA II + Fujitsu Siemens (w.d.) 250GB USB, Asus 8600GT 256MB RAM DDR3, EuroCase 450W, LCD 19´ Asus VW192

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 30 kvě 2009 11:21

*doporučoval bych změnit název tématu, "Pomozte lidi,jsem zoufalý" nic nevystihuje - nejsem mod, tak jenom doporučuju
:idea:
// Už jsem to zaregistroval, nadpis opravil a jirka.habrunovi k prvnímu příspěvku i pár slov připsal.
// Myloš

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: Po upgradu BIOSu je počítač mrtvý*

Příspěvekod jirka.habrun » 30 kvě 2009 11:38

BY to nesmelo byt zamknuty ten topic. Jinak nový simptom (symptom) – Slysim v CASE maly piskani ktery vychazi odkudsi a vzdy po startu cca 5 s pc restartuje, mam strach o zdroj, je to mozny ?

// To jsem zamknul já, protože jsem už nadpis opravil.
// Dále – před tečkami a čárkami se nedělají mezery, za interpunkcí dělají. Nedělej to obráceně, tvé příspěvky ztrácejí čitelnost.
// A můžeš používat diakritiku? Pakliže ano, žádám tě o to.
// Myloš

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 30 kvě 2009 11:40

tak možný to je zkus ho vyměnit a uvidíš
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 30 kvě 2009 11:49

Mit tak doma hromadu 500W zdrojů, menil bych. Kdyz zaslu zbozi k reklamaci na vlastni naklady a oni mi ho na moje naklady zase vratej s vyjadrenim ze do BIOSU jsem se vrtat nemel takze s MB smula a Zdroj odesel urcite kvuli prepeti co mate doma, takze taky smula, peknej den. Tak me asi ......

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    11015
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 12:51
  • help, aktualizace BIOSu z FC - FE nebo FFc, B550 Gaming X (V2 rev. 1.3) Příloha(y)
    od blatantq » 05 led 2025 14:33 » v Vše ostatní (sw)
    4
    2481
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    05 led 2025 16:38
  • mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
    od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem
    11
    4384
    od ManemanTV Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 18:18
  • Počítač cca 50k Příloha(y)
    od rykatyka » 09 lis 2024 16:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1957
    od rykatyka Zobrazit poslední příspěvek
    09 lis 2024 19:17
  • Počítač na hraní do 35K