Mrzly mi Windows, pak mě to házelo rovnou do BIOSu.*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Mort3
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Mrzly mi Windows, pak mě to házelo rovnou do BIOSu.*

Příspěvekod Mort3 » 20 srp 2009 14:23

Nevěděl jsem jaký mám uvést předmět, jelikož těch problémů je víc.

Sestava:
Procesor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Základní deska: Acer Aspire E380 BE7E
Paměť: 2GB DDR II RAM
Grafická karta: PCI Express 1.0 x16: Zotac GeForce 8600 GS
Pevný disk: 400 GB
Zvuková karta: Realtek ALC888/S/T @ nVIDIA MCP61
Monitor: 17" LCD
Klávesnice: Acer-klasická-černá

Pc jsem měl rok bez problémů, pak najednou mi nešel zapnout, prostě furt tikal a nenaběhl. Přepojil jsem monitor do druhé zdířky, potom se rozběhl. Měl jsem rozházenou celou plochu. Poskládal jsem ji, zapl jsem hru (Counter-Strike: Source), sekala se; podíval jsem se do nastavení – měl jsem tam napsanou grafiku Nvidia GeForce 6150Se nForce 430.. hru jsem přenastavil. Hrál jsem na tom slabým; všechno bylo pomalejší než s mojí normální grafikou (Nvidia GeForce 8600Gs).

Pak po asi cca měsíci se mi začal pc resetovat a když jsem nepočkal s hraním hodinu po zapnutí, pc sekl se prostě nic; klávesnice zamrzlá, taky myš se nehýbala prostě to zamzrzlo. Na pc to vypnout nešlo a na bedně nemám tvrdý restart, takže jsem musel vytáhnout klasický že zásuvky. Vytáhl jsem to, dobrý, pak to šlo.
Poté o cca měsíci se mi začal po startu resetovat pc dvakrát se řešet a pak šel. Dneska se mi opět resetoval a naběhl nějaký Phoenix a bylo tam Delete for setup a F1. Zmáčkl jsem F1 a nic se nedělo, tak jsem to zase vytáhl ze zásuvky.
To jsou asi všechny problémy. :D
Naposledy upravil(a) Myloš dne 22 srp 2010 20:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Chápu, že nevíš, jak nadepsat dotaz, ale trochu by ses mohl snažit. Opraveno. Při té příležitosti jsem ti doplnil mnohde chybějící věty a odstavce – takhle je to přehlednější, viď. Příště se trochu víc snaž.

Reklama
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Problém(Windows Vista Home Premium)

Příspěvekod Marfy » 20 srp 2009 19:37

Podle popsaného problému bych to usoudil na problém s grafikou.Tvoje deska má zřejmě integrovanou grafiku 6150 a tys to přepl z normální grafiky (8600GS) na tu integrovanou.Taky jsi to tak psal,že jsi to dal do druhé zdířky.Integrovaná grafika je samozřejmě několikanásobně pomalejší než ta 8600GS.Takže řešení je asi tak toto: Otevři počítač a vyndej tu grafiku 8600GS.Pokud pak PC pojede normálně na tu integrovanou,tak to bylou tou grafikou.Zřejmě se tam hádají mezi sebou.Nemluvě o jiných ovladačích.Ty by chtělo odebrat.Pak můžeš zkusit tu grafiku v jiném počítači a nebo ji dát zpátky a nainstalovat nové ovladače.Ovšem nemusí to být jen grafika.Může to dělat slabý zdroj,který tu 8600GS neutáhne.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Mort3
nováček
Stav:

Re: Problém(Windows Vista Home Premium)

Příspěvekod Mort3 » 22 srp 2010 19:52

grafiku jsem vyndal ale problem se znovu objevil..

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Mrzly mi Windows, pak mě to házelo rovnou do BIOSu.*

Příspěvekod Pic » 22 srp 2010 20:34

Spusť kontrolu disku s opravou případných chyb - Tento počítač - klik pravým myšítkem na disk se systémem (asi C) - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - zaškrtnout obě okénka a spustit. Kontrola naběhne po restartu PC - vytrvej do konce kontroly, tedy až opět naběhne Windows.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 srp 2010 20:40

Co máš za zdroj?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Mort3
nováček
Stav:

Příspěvekod Mort3 » 23 srp 2010 18:03

Chtěl jsem zkusit tu kontrolu... Restartoval jsem počítač a kontrola začala.. asi po 2min se to seklo.. hodilo me to do BIOSu tak jsem dal continue no a seklo se to jeste nez kontrola najela, zrestartoval jsem to jeste jednou a znova(tak to pokracovalo..) kotrolu jsem nedokončil.. kdyz jsem se o to pokusil seklo se to.. zdroj nakej shit Industry Standart 300watt

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 23 srp 2010 19:02

Zkus jiný zdroj, pokud možno silnější.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 srp 2010 20:09

Též doporučuji otestovat paměti programem Memtest.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Mort3
nováček
Stav:

Příspěvekod Mort3 » 24 srp 2010 16:02

Nemám k dispozici jiný zdroj.. no a na memtest je to ono/staci to? (http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... i/memtest/)

guest

Příspěvekod guest » 24 srp 2010 16:12

Tak ten je zrovna k ničemu. Stáhni TENTO.

lukasfigo
nováček
Stav:

Příspěvekod lukasfigo » 01 zář 2010 15:38

Zkus tu grafickou kartu ještě v jiném PC...možná ti taky odchází deska...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”