Instalace síťové karty

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Instalace síťové karty

Příspěvekod liborek » 22 črc 2006 21:20

Používám na vše i na net WinXP,ale na počítači mám pro různé případy i Win98.Na XP mám síťovku přes kterou jsem připojen na WiFi.Vše jede v pohodě.Nedáívno jsem měl přeplý na 98 a zjistik,že jsou na té samé síťovce v tomto systému špatně ovladače.Řekl jsem si no nic přeinstaluji je...Jenže už jsem to zkoušel a dnes skoro hodinu a nejde to.Ta síťovka předtím na 98 jela roky,a teď jak jsem psal jede v pohodě na XP.Při instalaci ovladačů ať už s originál CD MSI nebo s netu pořád to nejde.Dvakrát mi to dokonce něco smázlo s Windows a musel jsem obnovovat system s dosu neb nešly normálně spustit/bohužel jsem si nenapsal přesný hlášky a zatím nechci dál zkoušet neb už tam mám jen jednu obnovu/.Když pustím origo Cd s driverem na tu kartu,tak to začne jet,ale pak to po mě chce CD Windows/ikdyž si pamatuji,že to nikdy nechtělo/a když ho tam dám stejně se chová,že tam není.Jediný co vím ,píše to ,že se nepodařilo aktualizovat ovladače:chybový kód 137 a je vidět v systému s klasickým žlutým vykřičníkem.To je ta lepší varianta.Ta horší je,že nespustím ty Winy.Zkusil jsem i na radu vytáhnout kabel od netu,jestli třeba když jede v těch XP tak se to hádá a já nemůžu instalovat,ale nepomohlo to.Tak co neví někdo o co by mohlo jít? :-( Sakra to je dlouhý elaborát :shock:Jo abych nezapomněl vždy jsem nabootován v těch 98,když to zkouším.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 črc 2006 21:24

Zkus ji vrazit do jiného slotu.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

seitec
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod seitec » 22 črc 2006 22:01

zkus se podivat do systemove informace a tam vyhledej polozku problemova zarizeni mrkni co ti tam pise
:)

seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 22 črc 2006 22:07

zkus este preinstalovat tcp/ip, a este zkus aktualizovat win98

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 črc 2006 22:29

V tom slotu je od začátku a jak jsem psal v XP jede naprosto normálně.V systémových informacích mi to jinak žádný problémo neukazuje.Jen v panelech,že nejsou nainstalované ovladače,ovšem pokud se o to pokusím dopadnu tak jak jsem dopadl.Zrovna teď jsem zase musel po pokusu o další instalaci ovladačů volit scanreg/restore.Pokud jde o to ,že bych přejel Win98,tak mám strach abych potom rozjel vůbec něco.Mám na c: XP a na e:98.Pokud bych přeinstalovával 98 půjde to vůbec?Nemyslím formát a znovu,to vím,že už bych nespustil ani XP,ale jen znovu ,,přejet"ty 98.Nestane se to samý?Když jsou samostatně tak jsem to někdy udělal a pohoda,ale s dvěma systemama je to složitější.Jak rýpnu do jedněch končím i s druhýma.Ikdyž takovým způsobem jsem to ještě nezkoušel.Zas až tak to nepotřebuji abych riskoval reinstal všeho.Jen mě nejde do hlůavy proč to na těch 98 nejde.Pořád mi vrtá hlavou jestli to není právě tou kombinací obou.Ikdyž by samozřejmě na sebe neměli mít až takový vliv.Ovšem třeba prostě ta síťovka může jet jen jednou?! :?

seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 22 črc 2006 22:36

kdybys chtel znovu instalovat win98 byl by problem ze by win 98 prepsal boot a nemohl bys do win xp. zkus este jednou ty ovladace a jak chce potom po tobe ty winy98 tak mu je tam dej a pokus se mu najit i cestu. aby si opravdu vzal vsechcny soubry ktery potrebuje. win 98 potrebuje svoje instalacky ikdyz jenom chces nastavit sdileni disku,

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 22 črc 2006 22:48

No dnes zatím končím.Ale tu instalačku mu dávám cestu mám napsanou,ale nebere to!Počkám co se tu ještě sejde a zkusím...

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 23 črc 2006 11:23

liborek píše:Mám na c: XP a na e:98.

Tohle mě zarazilo. Podle toho bych si tipnul, že jsi dělal někdy reinstal a nejdříve jsi instaloval XP a pak 98. Mám pravdu? Jestli jo, tak na to jsou wokna choulostivé a můžou blbnout. Pro wokna platí pravidlo instalace od nejstarších verzí k nejnovějším.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 23 črc 2006 11:28

zkus ten soubor z cd win98 hodit nekam na disk a at si to vezme z toho.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 23 črc 2006 16:55

Mikel:to ani nejde nainstalovat první musíš 98 a pak XP jak říkáš.S tím přeinstalováním jsem to dělal v dobách kdy jsem měl jen 98.V tom problém není.Zkusím ten druhý nápad s tím hozením na disk.Ovšem pokud ho najdu,jestli je někde hluboko ve winech tak to bude drbačka.Je možný,že mám trochu problém s DVD a CD romkama.Někdy mi dělaj vrásky.Zkusím.Hele pokud jde o ty mechaniky mám je na jednom šráku jednu DVD-RW a druhou CD-RW.Master a slave mám v pořádku.Všechno se zdá dobrý ,ale někdy/dost málo/něco nepřečte ani jedna,při vypalování si najednou usmyslí,že mi neukážou co už je na disku,pak třeba za dva dny v klídku.Prostě pořád trošilinku blbnou.Není to tím,že to jsou dvě vypalovačky vedle sebe?Např.teď jsem koupil holce hru o záchranářích Emergency3 nebo tak nějaka a ni ťuk .Ani jedna z mechanik mi to nechce nainstalovat.Dám instalovat ,roztočí se a zastavím ji jen natvrdo vytahnutím nebo restartem.Vím,že už jsem zase u jiného tématu,ale když mě to vždycky napadne v nějaké souvislost.Sorry nechci být lynčován.

seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 23 črc 2006 22:15

on ti ten soubor vzdycky napise kterej potrebuje staci ho pak dat vyhledat na tom cd

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 24 črc 2006 09:41

Pro případ, kdy potřebuji něco do W98SE u manželky doinstalovat, mám celé instalační CD Winů na HD. Odpadá tak problém se špatným čtením letité instalačky a hlavně hledání té placky, kterou vždycky jako na potvoru, když jí potřebuji, syn půjčí kamarádovi... :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    2997
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1597
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3910
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    7792
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Upgrade grafické karty
    od Ladik-21 » 31 kvě 2025 10:10 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2430
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    31 kvě 2025 19:19

Zpět na “Problémy s hardwarem”