Tvorba hudby a mixíků.

...

Moderátor: Mods_senior

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Tvorba hudby a mixíků.

Příspěvekod karlos » 18 lis 2009 19:47

byly doby, kdy jsem na podobné otázky ochotně radil, ale nějak jsem z toho vyrostl. Nerozumím tomu, co nazýváte tvorbou hudby. Jsem holt ze staré školy, kdy pojem nahrát muziku, znamenal sednout ke klavíru, nebo obecně ke klávesám, vzít kytaru, basu, bicí,... nahrát to do stop, dotočit zpěvy, smíchat, zmasterovat. Na takovéto nahrávání byl nejlepší Cakewalk, nebo Cubasis.

A ještě drobná perlička. Když mi bylo něco mezi patnácti a dospělostí, vedli jsme s tátou debatu o muzice, on se pohoršoval nad tehdy všude se prosazujícími syntetizátory a tvrdil, že to je konec muziky, že muzikanti nebudou muset na nic umět hrát, že všechno udělá technika. Dnes, v debatách o muzice se svým synem, kterému je mezi patnácti a dospělostí, vytýkám povrchnost a plytkost textů, absenci hudebních nápadů a nahrazování umění hrát, smyčkami ze samplerů :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 18 lis 2009 21:44

Připadá mi to stejné, jako u počítačových her, trh se nasytil a nyní se jenom kopíruje a vylepšuje.
Naštěstí zde byly jsou a budou kapely, které snad se k tomu nikdy neuchýlí.
Metallica,AD/DC,Narnia,Freedomcall,Hammerfall. :D

P.S. dnešní Hiphop apod. je hrůza.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 18 lis 2009 22:02

par let a z radia uslysime " a ted nam zahraje automaticka hudebni jednoka 367472 svoji skladbu z nazvem 1010001001001001001001001"

LifeRoma
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LifeRoma » 18 lis 2009 22:47

ponik: No asi nejsi moc daleko.. bůh ví co budou poslouchat naše děti:).. No vidím že se tady chytlo FL studio nebo jak se to jmenuje.. hne dna to kouknu + na ty vaše "songy":) :lol:
JUST METAL RULES THE WORLD!!!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 lis 2009 07:18

Ale abych nebyl špatně pochopen, že mentoruji "kam to spěje...". Mám z toho srandu, protože vše se pohybuje v kruzích i ten náš mladej jednou dospěje a pochopí, že umění není v ukradení smyček a jejich poskládání do paternů. Stejně jako i já jsem ubral na syntetizátorech a ctím čistý tón klasického hudebního nástroje. On by i ten tuc-tuc-hip-hop zněl jinak, kdyby ho hrál "velký symfoňák" :lol:

CrazyManer
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyManer » 19 lis 2009 08:12

mike007 - Ejay na TVORBU hudby? podle toho jak jsem já poznal ejay tak jsou to jen puzzle v kterejch ty neskládáš defakto nic, jen hotový melodie basy a rytmy s bicíma pod sebe, nebo už je z toho seriózní program?
Martimos - souhlasim, FL STUDIO je výborná věc pro tvorbu hudby ;)
Kissa - to zní skoro jako kdybys vložila do FL studia jen MIDI soubor s už hotovou melodií ... že?
karlos - živá muzika je živá muzika, ale co nástroj to jiná barva zvuku, a to co se dá vytvořit ze smyčky na sampleru většinou ani nenapadobíš :))) navíc se dá vytvořit věc z který ani nepoznáš že je to samplovaný, to je tak když se ta smyčka rozstříhá na absolutní kousky zvuků ...
Owner - není to už trochu ubohé? vychvalovat rock a metal a hned řádek pod tim schazovat hip hop? jsi taková babička když pro mladý přišel oliwer twist ... myslim že každej má právo poslouchat co se mu líbí a né každej má rád dlouhý vlasy, spoustu lupů a lahváčovej odér linoucí se z týpka kterej mlátí hlavou do zdi v džínový soupravě s dírama na kolenou moralizující o tom že hip hop degeneruje mládež.
ponik - podle mě jsi moc daleko, hudbu si lidi nikdy nenechaj vzít, umělců bude vždycky spousta ;)

(poslouchám všechno od hip hopu přes house až po metal)

tady jsou další ukázky toho co se dá vytvořit v FL studiu :) moje samplovaná věc, a moje vlastní věc :)
BOARD : GA-MA785GT-UD3H ; CPU : AMD PHENOM II X2 545 3,0ghz ; RAM : 3*2GB DDR3 1800mhz ; GPU : ATI HD 4200 512mb.
Má hudební tvorba k poslechu na :http://www.soundcloud.com/escobarrbeats

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 19 lis 2009 09:28

Já mám doma Reason 4 a GoldWave. Reason je sice složitější na pochopení, ale jak se do toho člověk dostane, tak se s tím dá vytvořit cokoliv. Mám pocit, že Reason nějakou dobu používal i Fat Boy Slim, ale je to už dávno, co jsem to někde četl. :D
A GoldWave mám na úpravy mptrojek (vyříznutí, úprava hlasitosti, atd..).
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 lis 2009 10:52

moje vlastní věc

Jak říkám, jsem na to starej a nerozumím tomu. V první chvíli se mi líbila ta špetka melodického nápadu a čekal jsem, že to je intro, které bude gradovat ve skutečnou melodii. Mnohem hezčí by bylo, kdyby ten motiv hrály skutečné housle, ne jejich synteticky naprzněná náhražka, jako prolnutí klasiky s modernou. Ale jak říkám, nerozumím už mladému vnímání muziky, jsem starej... :wink: ... ale ne mrtvej :lol:

pitimir
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod pitimir » 19 lis 2009 13:34

Pani zalezi to na uhle pohladu...ak chce niekto robit elektroniku a paci sa mu to, tak prosim. Pokial ma s tym neotravuje/neobmedzuje, tak nemam problem.

K uvodnej otazke - snazim sa robit v FLku uz nejaky rok a stale zistujem nove a nove veci :)
Robenie hudby je celkom zlozita vec, pokial to nema by odflaknute a a pokial v tom nemaju byt pouzite stare zname veci...od pripravy samplov, strihania, samotneho komponovania, efektov az po nejaky mastering atd. Mozno sa to nezda, ale kym to clovek neskusi, nema pravo kritizovat, pretoze nevie, o com cela ta vec je.

Osobne sa snazim robit hudbu pre potesenie a zabavu...robit ju podla seba, tak ako to citim a nie podla nejakych trendov. Ked mam proste chut, tak sadnem za syntak a hram a hram...a ked mam hotovu melodiu, supnem ju do PC a zacina sa druha faza.

K programom "vhodnym" na beatmaking...tak z tych co som skusil snad len Fruity Loops a Reason.

Nejaka ukazka sa najde tu: http://leteckaposta.cz/150220914
Nemam rad amaterizmus...

A adresat odkazu to vie :)

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 19 lis 2009 13:57

Až dorazím domu, tak tady taky hodím ukázku tvorby. :wink:
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 19 lis 2009 14:14

:listen: Fakt tomu nerozumím :lol: Já bych to přemíchal. Bicí jsou na mé gusto neskutečně nevyvážené, ride se ztrácí někde v řiti a virbl řve, jak tchoř. Jinak postrádám alespoň náznak melodie. Jak říká můj kamarád, kytarista: "Jak se to nedá zazpívat, tak to není písnička." :wink: Každopádně nic ve zlém, vím, že to opravdu není jednoduché a moc dobře si uvědomuji, že jsem již dost odrostlý pro soudný nadhled.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 19 lis 2009 14:39

Mně to také mnoho neříká, ale už také nejsem nejmladší. Ale měl jsem možnost slyšet co skládá Myloš a to už je jiná - jenže on to skláda klasicky, klavír a varhany. :smile:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hra ve Scratch - tvorba
    od zuzana3 » 21 bře 2025 07:45 » v Hry
    5
    4342
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    26 bře 2025 09:48
  • Hra ve Scratch - tvorba Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 bře 2025 09:44 » v Hry
    9
    7481
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 12:57
  • Tvorba webu/aplikací
    od matty » 09 lis 2024 13:41 » v Programování a tvorba webu
    6
    4374
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    14 lis 2024 19:51
  • Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
    od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw)
    0
    1618
    od extrem Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 17:34

Zpět na “Vše ostatní (sw)”