Instalace OS Windows 98SE bez CD z HDD Vyřešeno
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Instalace OS Windows 98SE bez CD z HDD
Zdar pls pomůže mi někdo,mám na HDD dva odddíly C a D na C mám současný Windows 98 a na D mám instační soubory k Windows 98 SE,který chci na tenhle pc nainstalovat a OS Windows 98 z oddílu C vymazat,to vím jak,zformátuju odddíl C,ale nevím jak spustit instalaci OS Windows 98 SE z HDD pomoh by mi někdo ? krok po kroku ?? Díky
BSOD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace OS Windows 98SE bez CD z HDD
Máš disketovou mechaniku a záchrannou disketu Win98? Pokud ne tak si ji vytvoř.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejprve než budeš pokračovat, zjisti si celou cestu na disku D k instalaci WIN98SE k souboru setup.exe a pro jistotu i pro soubor setupcore.exe. Oba údaje si pečlivě poznamenej budeš je potřebovat.Po spuštění PC se dostaň klávesou Del (Delete) do Biosu a nastav Boot first na disketovou mechaniku a další na disk D. Vlož disketu do mechaniky a restartuj PC. Při náběhu systému z diskety zvol - spustit bez podpory CD/DVD. Po náběhu napiš Formát C: - Tím odstraníš z disku C všechna data. Pokud proběhne formátování na FAT32 bez problémů můžeš pokračovat. Napiš nyní D: a stiskni Enter - po zobrazení D:\ napiš setup.exe a stiskni Enter. Spustí se instalace a ostatní je na tobě. Pokud je jiné umístění uvedených souborů pošli to sem, já případně upravím jak postupovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
chápu už mno tedka sem instaloval a přišel o všechny data ale tak co asi 2 gb jen mě štve ve hře sem měl hodně moc bindu a tedka je musim delat znova jj kdybych nebyl hlupákem nestal bych se ...jinak díky tohle je to co potřebuju já když to instaloval tak mi top psalo Priliz mnoho parametru atd
BSOD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš tedy již Win98SE nainstalován?
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ještě ne hele jak mám vytvořit tu disketu ??? mám nainstalovanej windows XP mám stáhnul tu bootovací disketu ?? co přesně ??
nejspíš Windows 98 SE ne ??
nejspíš Windows 98 SE ne ??
BSOD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Chceš říci, že jsi nepostupoval podle toho co jsem napsal. Vždyť jsi psal, že jsi disketu již vytvořil. Tak jak to vlastně je?
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jo vytvořil ale ty jsi tu dlouho nebyl odpoledne a já musel to nainstalovat kvůly zápasu v jedný hře tak jsem to chtěl udělat sám,ale ono se mi to pokazilo,
tedka vím jak na to ale když mám znova windows xp nainstalovanej tak nevím co mám na disketu hodit jestly mám vytvorit spousteci disketu
ms-dos nebo ztáhnout z netu boot windows 98 SE,nebo XP
tedka vím jak na to ale když mám znova windows xp nainstalovanej tak nevím co mám na disketu hodit jestly mám vytvorit spousteci disketu
ms-dos nebo ztáhnout z netu boot windows 98 SE,nebo XP
BSOD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stačí ta spouštěcí disketa co jsi vytvořil. Lituji, ale já tady již asi dnes nebudu a právě odcházím.
- Thermit
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak se nepovedlo,v biosu jde nastavit jen E,A a néé A,E (E = už nemám odddíl D ale E)mno tak jsem učinil aspon E,A no pokračoval jsem
dal bez podpory cd napsal jsem format C: a on se zformatoval oddíl D takže tam kde mám tedka xp (oddíl C)zůstal v původnim stavu
XP sem normálně zapnul,nevím jak je to možné ale docela mě to štve,fakt jak naschvál
_________
Formátování C můžu spustit přez Instalační CD Windowsu XP
ale je tu problem že když jsem dal D:\win\setup.exe tak to nešlo špatnej adresář či co to psalo
a když jsem dal E: tak to psalo špatní oddíl,prostě to nešlo :(
dal bez podpory cd napsal jsem format C: a on se zformatoval oddíl D takže tam kde mám tedka xp (oddíl C)zůstal v původnim stavu
XP sem normálně zapnul,nevím jak je to možné ale docela mě to štve,fakt jak naschvál
_________
Formátování C můžu spustit přez Instalační CD Windowsu XP
ale je tu problem že když jsem dal D:\win\setup.exe tak to nešlo špatnej adresář či co to psalo
a když jsem dal E: tak to psalo špatní oddíl,prostě to nešlo :(
Naposledy upravil(a) Thermit dne 30 led 2010 23:59, celkem upraveno 1 x.
BSOD
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nějak se ztrácím v tom co vlastně provádíš... Chceš mít na PC více OS?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3962
-
od Petison
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 14:06