nevidím disk
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nevidím disk
Točí se vůbec?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Zkus ho v jiném PC. Jinak:
to může být pravda, ale i nemusí. Nezobrazí se, pokud je odpojeno napájení. Zkus na něm podržet ruku, jestli se točí.
Někdo mi říkal, že kdyby byl vadný, tak v tom BIOSu by vidět byl.
to může být pravda, ale i nemusí. Nezobrazí se, pokud je odpojeno napájení. Zkus na něm podržet ruku, jestli se točí.
Tak já nevím. Necítím nic zvláštního na dotyk ani když sahám na disk, který funguje, ale oba jsou teplé a přijdou mi stejné, takže se asi točí. Jinak zítra to v práci zkusím přehodit a uvidím.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus vypnout PC, chvilku počkat a pak drž oba dsiky najednou a Pc zapni. Určitě bys měl roztáčení cítit.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak jo...točí se.
-
- Pohlaví:
Nemáš třeba špatně nastavený BIOS? Je tam nastaveno pro disky autodetected? Kdyby tam bylo none, tak by jej ani nedetekoval.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jak již bylo řečeno, vyzkoušej disk ještě v jiném zařízení. To že se točí neznamená, že je OK. Mohla odejít i elektronika na disku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
ok, zítra vyzkouším. Zatím všem děkuji za rady a nápady.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud si z Plzně a okolí je možné půjčit na vyzkoušení pomocníka viewtopic.php?p=350470#p350470 pak si to vyzkoušíš třeba na notebuku.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Bohužel z Plzně nejsem.
Jinak jsem zkusil nahodit disk na jiném pc a vůbec ho to nenašlo. Už to asi vypadá, že jsem o všechno přišel a disk budu reklamovat :(
Jinak jsem zkusil nahodit disk na jiném pc a vůbec ho to nenašlo. Už to asi vypadá, že jsem o všechno přišel a disk budu reklamovat :(
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je v záruce, tak reklamovat, ale o data přijdeš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Podobný problém jsem řešil nedávno. Nakonec pomohlo odpojit "neviditelný" disk bez systému, nabootovat z disku se systémem a za běhu připojit ten "zlobivý" disk. Pokud je SATA, najde se sám, pokud PATA, je třeba ve správci zařízení "vyhledat nový hardware". Poté disky projet CHKDSK. Já jsem použil i variantu připojit disk přes redukci SATA/PATA na USB a disk v pohodě najel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3409
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 2
- 2350
-
od pinzerce