několik internetových připojení na 1 PC

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

AirForce1
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

několik internetových připojení na 1 PC

Příspěvekod AirForce1 » 05 kvě 2010 23:00

Měl bych dotaz jak nejefektivnějc využít když mám v PC dostupné dvě a více internetových připojení najednou. Sám windows (W7 ultimate) to moc efektivně využít neumí a většinou místo rozdělení na víc připojení použije jen jedno připojení (většinou to pomalejší :D )

A ještě bych měl jednu otázku. Jedno připojení co mám je ADSL +- 3,5Mbps/256Kbps a druhé připojení je nějaký místní Wi-Fi +- 3Mbps oběma směrama. A otázka zní že bych z Wi-Fi použil jen hrubou rychlost která by zrychlila ADSL přípojku. Jde o to že některé úkony/programy vyžadují propusný NAT ale na většinu nemá ADSL dostatečný upload takže k tomuto zvýšení rychlosti by se použily možnosti jiného připojení které má dobrý uplaod ale nemá propustný NAT.
Naposledy upravil(a) AirForce1 dne 06 kvě 2010 17:39, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: několik internetových připojení na 1 PC

Příspěvekod Jan Pašek » 06 kvě 2010 08:01

Jen upřesnění tématu pokud jsem to dobře pochopil a případné doporučení změny nadpisu tématu Upload po ADSL Download přes Wifi jedná se tedy o rozdělení příjmu a vysílání?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

AirForce1
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod AirForce1 » 06 kvě 2010 17:38

No to jsem myslel spíš jen jako dodatek k hlavní otázce, jak skloubit obě připojení dohromady tak aby to mělo znatelnou rychlost z obou a né aby se na každou úlohu se používalo jen jedno připojení.
Ale jinak sem to myslel tak abych měl download z ADSL a upload z Wi-Fi... jenže teď je otázka jestli by ten upload z Wi-Fi nějak neblokoval NAT co mám z ADSL, protože bych chtěl rychlejší upload ale s propustným NATem jenže to to wi-fi připojení nemá jen to ADSL ho má.

Dám příklad:
Chci založit třeba nějaký herní server, ale s uploadem 256Kbps co mám u ADSL to dost dobře nebude stačit, ale s uploadem Wi-Fi cca 3Mbps by to šlo jenže to zas nemá propustný NAT takže by se na mě nemohl nikdo připojit když bych byl za firewallem. Dalo by se tohle nějak vyřešit a nebo by to takhle nefungovalo?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 06 kvě 2010 18:15

Ten NAT myslíš vlastní router?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

AirForce1
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod AirForce1 » 06 kvě 2010 19:11

No jo. Přes ADSL modem mám zapnutý upnp nebo případný porty mam přesměrovaný ale to Wi-Fi takovou možnost nemá, protože to jde přes několik přístupových bodů a to by mě museli spojit přes VPN nebo něco podobnýho.

Ale tohle neni podstatný tolik jako to jak spojit obě připojení dohromady tak abych vždycky využil obě najednou něco co rozděluje požadavky na obě připojení najednou.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 kvě 2010 19:44

Co to máš za obskurní tarif ADSL? 3,5 Mb/s?

AirForce1
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod AirForce1 » 06 kvě 2010 19:55

Normální 8Mbps od O2, ale jsem daleko od ustředny takže to nemám tak rychlý.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 kvě 2010 21:08

Tak jestli u vás má ČRa/T-Mobile pronajatou ústřednu pro ADSL Premium (vlastní platformu, ne přeprodávanou sra*ku od Telefoniky O2), tak přejdi a vem sebou i drát, budeš mít navíc telefon bez paušálu (měsíčných poplatků za nic) a výhodné volání: podobná čísla zdarma do hodiny neomezeně, na pevné mimo špičku za 0,60, ve špičce 1,14, na mobily mimo špičku 4,52, ve špičce za 4,79 Kč >>> http://www.t-mobile.cz/web/integrovanes ... pis-sluzby - tato společnost neškrtí rychlost na rozdíl od O2 a jejich lží, takže pojedeš na 99% rychleji. Navíc je upload 0,5 Mb/s a jede skoro vždy na plno. Absolutní spokojenost v současné době ... než skočím (asi do půl roku) na optiku Net-Box 100/100 Mb/s :lol:

Nebudeš muset řešit neřešitelné ... O2 mi slibovala maximálně 3 Mb/s při mé vzdálenosti (oni to lidem schválně škrtí) a jedu 3 až 6,5 Mb/s na 8 Mb/s, modem mám nejlevnější: Edimax ADSL2+ 4 port ethernet - ale jede v propustnosti (viditelnosti z Netu) absolutně dle mých představ a skoro sám (bez komplikovaného nastavování).

AirForce1
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod AirForce1 » 06 kvě 2010 22:46

Zajímává nabídka, ale s O2 už sem se o tý rychlosti několikrát dohadoval a ptal jsem se i lidí a jelikož nemám žádnej super modem a domácí vedení je dost ve špatném stavu (předpokládám ho časem vyměnit tak snad to něco zlepší) tak ta rychlost +- sedí. Možná by se to dalo ještě o jedeň stupeň zvýšit na 5Mbps ale je tam dost útlum a zvýšení rychlosti co sem si vyhádal od O2 z 3,5Mbps na stávajících 4Mbps viz obr mi snížilo šířku pásma z 20 na 15 ve špičce to klesá někdy i ke 13 a to už není zrovna moc jak sem se dočetl u tohohle modemu a mohlo by docházet k výpadkům. Z tohohle co tu mám se toho tolik vyčarovat nedá protože jsem tak +- 4km od ústředny.

BTW ještě nikdo mi neodpověděl na moje otázky

Obrázek

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 kvě 2010 00:04

To je modem ADSL1?

AirForce1
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod AirForce1 » 07 kvě 2010 02:00

ADSL2+ ale ADSL2 a víc se zapíná až od 5Mbps a víc. Takže ty 4Mbps co mám je přesně na konci možností ADSL1 kdybych měl víc už by to bylo ADSL2... asi tim chtěj něco ušetřit, protože při přechodu z ADSL1 na ADSL2 vám musej na ústředně vyměnit nějakou kartu co umí ADSL2.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 07 kvě 2010 09:27

Tak já mám 8/0,5 Mb/s a jedu na ADSL2+, jak jsem říkal, rychlost kolísá (agregace 1:50) od 3 Mb/s do 6,5 Mb/s ... O2 šidí lidi kde může, i ten upload jim je dobrý, jak je vidět u tebe.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Win 10 Pro problem připojení internetu
    od Bary-Jan » 05 úno 2025 16:45 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3300
    od Bary-Jan Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 22:07
  • PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
    od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem
    24
    4826
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    24 dub 2025 17:54
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    3802
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19
  • Připojení síťové jednotky
    od neytos » 06 lis 2024 11:43 » v Windows 11, 10, 8...
    0
    3017
    od neytos Zobrazit poslední příspěvek
    06 lis 2024 11:43
  • Změna poskytovatele internetového připojení
    od Fargotroniac » 09 říj 2024 08:15 » v Sítě - hardware
    17
    7264
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    12 říj 2024 18:59

Zpět na “Administrace sítě”