zvuky ve wow a jinde(podle mě problém s HW)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

corbi
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

zvuky ve wow a jinde(podle mě problém s HW)

Příspěvekod corbi » 14 čer 2010 17:04

Zdravim, řeším takový problém se zvukem. Do ted(cca 2 roky) sem žádný problém neměl. Hraju world of warcraft(wow) a všiml jsem si u něj problému se zvukem, ale problém je i jinde jen ne tak markantní. Když zapnu wow a lognu se tak jak se začne hra načítat tak se začne docela hustě sekat zvuk. Jako, že je takový trhaný a zpomalený a tím i typicky zkreslený, jako když si zpomalíte nějakou píšničku ve windows media playeru. Při wow poslouchám mp3 a krom nich je ale zkreslený takto i zvuk v samotném wowku, čili jakoby všechny zvuky co jdou z PC byly takto zkresleny. Nikdy mi to nedělalo a nastavení mám 100% pořád stejné. Na první pohled by se zdálo, že mám slabý komp, a že můj hardware nestíhá a proto se seká i zvuk. Opak je pravdou. Zkoušel jsem wow na mym notebookovi( to samé wow, protože sem ho suše přetáhl po síti) a tam ač jsem při lognutí a při načítání měl cca 7fps :D vim je to hustý, ale ikdyž se mi wow sekalo a bylo skoro nehratelný tak při těchto cca 7fps byl zvuk jak z wow tak z mp3 čistý, nezkreslený prostě tak jak má být. Už jsem kvůli tomu zformátoval celej disk, přeinstaloval windows, tak si myslim, že problém tady nebue, kodeky a ovladače sem si stáhnul nejnovější od výrobce a nic, vyčistil sem celý PC nandal novou chladící pastu a všechno v pohodě až na ty zvuky pořád. Může to být hardwarem?Mám intel core 2 duo 2,66Ghz, 2GBRAM(2 x 1G do dualu), GeForce8600 GT(256MB) a základovku od ASUS P5K . Na dnešní dobu to žádný dělo neni to vim, ale tak proč to dělá až ted? Zdůraznuju že nic půštěnýho krom wow ve windows nemám a na tý sestavě kterou mám musí běhat wow jak hodinky. Když si zapnu aplikaci guitar pro(přehrávání tabulatury) nebo windows media plyer a pustim si třeba word tak pak při přecvaknutí z guitar pra do wordu se zvuk taky trochu zaškobrtne. Neni to tak markantní jako když se třeba načítají hráčské postavy ve wow a to i v průběhu hraní či sledování okolní krajiny. Prostě kdykoli je větší zatížení na sestavu, ale princip zkrelsení je znát na chvilku. Na mě to dělá dojem jako kdyby propustnost dat na základový desce byla najednou nizká, ale zase to by se zpomalil PC celkově a nejen zvuk, tak nevim. Už jsem tento problém řešil delší dobu a bylo mi řečeno, že si mám koupit novou zvukovou kartu. Otázka zní jestli koupě nový zvukový karty vyřeší problém a jestli když si třeba koupim novou základovou desku, tak jestli nebudu mít problémy s windows, když sem si koupil originální a mám je aktivovaný k téhle sestavě. Abych nebyl nařčen z toho, že jsem instalaci windows ukradl. Zvuková karta na MB je integrovaná v současné době. Přidávám sem přílohu průběhu zatížení CPU a RAM. Nevim jestli to jde nějak líp a inteligentnějc jak to měřit, mě napadlo tohle. Při načítání se zatížení vytáhne až na 85% tento průběj je zaznamenám až po cca 3.pokusu načíst wow. Čili v RAM zůstal wow ještě uložený a proto je zatížení relativně malé, ale i tak se mi to dost nezdá. Když jsem to zkoušel poprvé tak při prvním načítání wow ta první křivka byla skoro konstantní funkce ve výši 80-85% a po docela dlouhou dobu. Nic méně praskání, které mě tak děsně irituje se přesně projevuje ve vrcholech průběhuzatížení CPU jakmile zatížení klesne, tak zvuk funguje naprosto v pořádku, viz skoky do windows a zpět. Kdyby se to dělo jen při načítání wow tak to ještě nějak zkousnu, ale tyto vrcholy občas nastávají i během hraní či běhání po lese a i při jiných činostech na PC slyšim, že to v těch bedýbnkách mírně zapraská(viz.guitar pro a word :D ) na chvilku, při tom akutním náhlém skokovém zatížení CPU tak jak je přesně tady zobrazeno.
Takže disk je zformátovanej, widle sou nový, ovladače sou stejný na kterých mi to běhalo do téhle doby a ikdyž jsem dal nejnovější tak se nic nemění, aktualizace windowsů s tim nemá co společnýho, dělalo mi to tesně po instalaci nových windowsů tak při poslední aktualizaci se servispackem 3, PC je vyfoukanej, pasta na CPU je nová tak už nevim.
Přílohy
Wow průběh.JPG

Reklama
corbi
nováček
Stav:

Re: zvuky ve wow a jinde(podle mě problém s HW)

Příspěvekod corbi » 15 čer 2010 10:13

koukám, že místní PC odborníci jsou asi pravděpodobně v koncích :bigups:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 18 čer 2010 16:39

Spíš se ten elaborát nechce nikomu číst... Ani mě ne.. :lol:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jeziskoo
nováček
Stav:

Příspěvekod jeziskoo » 20 čer 2010 11:27

mam rovnaky problem ..tiez mi tak rapci zvuk hlavne ked som nekde pri vode a v lesoch ... poradte prosim ...intel core duo 2,66Ghz 2 gb ramka ..a GF 8800 512 GT...zvukovu mam na maticnej

corbi
nováček
Stav:

Příspěvekod corbi » 20 čer 2010 22:20

El Diablo píše:Spíš se ten elaborát nechce nikomu číst... Ani mě ne.. :lol:

tak jako už jsem četl, že v pár diskuzích byla jen jedna věta, která nepopisovala problém dostatečně tak jsem se snažil, aby to bylo co nejlepší no. Tak zkráceně : zadrhává se zvuk při určitým zatížení PC. Ovladače, kodeky a nic jiného nepomáhá. Windows je přeinstalovanej a disk zformatovanej. Do ted problém nebyl. Nic kratšího mě nenapadá. Otázka zní jestli to vyřeší nová zvuková karta nebo nová základová deska či kde je vlastně problém a jestli při koupi nového hardwaru nebudou pičovat windows, který mám originální. Tak snad je to dost zkrácený :smile:

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 čer 2010 23:02

Ten tvůj elaborát sem tak zběžně pročetl. Co máš za systém? Možná to tam je, třeba sem to přehlídnu. Uveď heslovitě typ: Typ MB, ZK, GK, OS... Vím že to tam je ale špatně se to vyhledává v té záplavě textu. Možná problém způsobila nějaká aktualizace WOW nebo OS, nejsou nějaké zmínky na fórech a webech k této hře? Osobně bych asi volil externí zvukovku pokud nemáš na MB nějakou kvalitnější třeba od Sound Blasteru...
Vím že Mafie měla též problémy s některými integrovanými ZK a po výměně za externí bylo po problému a zdálo se mi že i o něco líp jede. Možná bys nemusel hned kupovat novou ZK stačilo by si ji třeba půjčit na vyzkoušení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 čer 2010 23:12

Jaký máš zdroj - značku a W? Problém může být v tom, že zdroj ve špičkách nestíhá, případně i na základní desce v obvodech napájení (vadný kondenzátor ap.).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 20 čer 2010 23:24

To je fakt, na to jsem nepomyslel. Zkontroluj zda nejsou kondenzátory na MB nafouklé či vytečené, ale většinou se to projevuje nestabilitou systému...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 čer 2010 23:53

Též zkus následující - do Spustit napiš: dxdiag a podívej se zda máš verzi 9.0c. Otestuj zvuk a hudbu ve stejnojmenných záložkách tohoto programu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 čer 2010 01:15

Možná by to stálo za to, vyzkoušet neintegrovanou zvukovou kartu. Na tu dobu bys tu integrovanou na desce zakázal v BIOSu.

corbi
nováček
Stav:

Příspěvekod corbi » 22 čer 2010 00:50

El Diablo píše:Ten tvůj elaborát sem tak zběžně pročetl. Co máš za systém? Možná to tam je, třeba sem to přehlídnu. Uveď heslovitě typ: Typ MB, ZK, GK, OS... Vím že to tam je ale špatně se to vyhledává v té záplavě textu. Možná problém způsobila nějaká aktualizace WOW nebo OS, nejsou nějaké zmínky na fórech a webech k této hře? Osobně bych asi volil externí zvukovku pokud nemáš na MB nějakou kvalitnější třeba od Sound Blasteru...
Vím že Mafie měla též problémy s některými integrovanými ZK a po výměně za externí bylo po problému a zdálo se mi že i o něco líp jede. Možná bys nemusel hned kupovat novou ZK stačilo by si ji třeba půjčit na vyzkoušení.

MB - Asus P5K
ZK(zvuková karta?) - nevim kde zjistim, mám ji integrovanou na MB prostě - nebo co jsem našel u zvuku tak: Realtek HD audio output
GK - GeForce8600 GT(256MB)
OS - 32bitovej Windows XP se service Packem3
CPU - intel core 2 duo 2,66Ghz
RAM - 2GBRAM(2 x 1G do dualu)

Takhle ta hra to určitě neudělala, protože jak jsem již psal tak zvuk mi takto chrastí hned po zformatování disku a nainstalování nových windowsů čili a nedělá mi to jen ve hře, dělá to i během práce na PC, ale to už jsem již taky psal. Také jsem psal, že do ted cca 3 roky žádný problém nebyl. Tento problém se objevil náhle zničehonic a na mém PC nedělám žádný kokotiny nebo se aspon o to snažim, čili je divný, že když jsem problémy neměl tak ted je najednou mám o to jde. Krom toho ještě nikdo nenapsal jestli nebudu mít problém s windowsama, když mám windows originální a koupim nějakou část hardweru novou a nebo úplně jinou.

BTW kde si mám zvukovou kartu pučit? myslíš od nějakýho kámoše?

Co se týče kondenzátorů tak nevim kde je na MB najdu. Nikdy jsem to nehledal a nevim jak to má vypadat, v tomhle jsem opravdu lama, tak nevim jestli je mám nafouklý, ale co se týče systému tak ten mám stabilní čili tím to asi tedy nebude.

Na zdroji je napsáno : Corsair VX 450W - power supply - tak asi 450Watovej hádám :D

ano dxdiag samozřejmě znám, tam všechny test zvuků probhá naprosto v pořádku. On zvuk jede vlastně normálně nic mu neni, jen při tom určitým zatížení se seká a to mě fakt sere, bo při Wow to dělá v BG docela často. Ale jakmile je všechno fpoho tak zvuk je normální. Takže v dxdiag jsou všechny testy úspěšné a všechnoo funguje jak má. Změna hardwerové akcelerace mě taky už napadla a měnil jsem ji jak u bedýnek tak v tom dxdiagu a nic to neovlivnuje. Ikdyž je akcelerace maximální nebo žádná, tak se nic nemění. Direct mám 9.0C

Je to asi oříšek co? :D

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 22 čer 2010 20:22

Příklad:
http://www.lisak.cz/nafoukle-kondenzatory-restarty.html

Zkus přeinstalovat ovladače zvukovky, pokud si to již neudělal.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr PC podle her Příloha(y)
    od buripe » 13 pro 2024 16:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1887
    od buripe Zobrazit poslední příspěvek
    15 pro 2024 18:21
  • Která PC sestava je podle vás nejlepší? Příloha(y)
    od Rhadley » 04 lis 2024 16:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    1786
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 09:03
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě
    12
    4740
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 pro 2024 12:29
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4031
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3390
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36

Zpět na “Problémy s hardwarem”