Rychlost připojení
- MaxDamageCZ
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rychlost připojení
Ahoj, možná to na netu už někde je, ale já se raději zeptám. Co vlastně ovlivňuje rychlost připojení a stahování? Někdy si měřím rychlost třeba na speedtest.net a někdy mi to ukáže třeba 5mb/s, někdy jen 350kb/s. Ikdyž ale mám těch 5mb/s a stahuju nějaký soubor třeba ze stahuj.cz, tak to většinou nepřekročí ani 500kb/s. Existuje tedy více druhů rychlostí? A co vlastně znamená, že mám od O2 rychlost připojení 8mb/s? Je to jako základní celková rychlost, ze které si každý program, využívající internet něco odebere? Nebo jak to je?
AMD Athlon II X4 640 3.00Ghz Ram 4 GB, Win 7 64 bit, Grafika ATI Radeon HD 4600 series 1GB, HDD 600GB
Iphone 3g 16gb černý
Iphone 3g 16gb černý
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Rychlost připojení
Na stahuj máš limit rychlosti. Závisí na to hodně, na kerem serveru je požadovaný soubor, kde ten server je, sila signalu a pod.
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
Rychlost tveho pripojeni je uvadena jako max - tzn., s 8Mb/s by jsi teoreticky mohl stahovat z i-netu az rychlosti 8Mb/s. Ale vse je to ovlivneno nekolika faktory.. At uz je to vytizeni daneho tipu pripojeni v tve oblasti (Napr. mas osmimegu, pak se ale pripoji tvuj soused se stejnym pripojenim a zacne stahovat, z 8Mb je razem treba 1Mb. Cim vic lidi v tvem okoli pouziva s tebou inet pres stejnou "centralu", tim pomalejsi inet mas.
U stahovani z pevnych serveru te vetsinou omezuje vice upload tech serveru, nez tvuj download. (tzn. ze tvoje lajna by ti dovolila tahat rychlosti 8Mb/s, ale server k tobe nemusti vic, nez 350kb/s.
U stahovani z pevnych serveru te vetsinou omezuje vice upload tech serveru, nez tvuj download. (tzn. ze tvoje lajna by ti dovolila tahat rychlosti 8Mb/s, ale server k tobe nemusti vic, nez 350kb/s.
Beer: Musíš rozlišovat rychlost připojení (8mbps, to je v bitech) a rychlost stahování (1mbpsta je v Bytech)
Takže připojení 8mbps = stahování 1mbps
Takže připojení 8mbps = stahování 1mbps
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
Ano, pardon, moje chyba..(proto jsem se tram do jednotek radeji moc nepoustel :))
Rychlost internetu taky ovlivni jak jsi daleko od ustredny jestli ze ti O2 da 8MB a ty ses placnu 5km od ustredny nikdy ti to 8MB nepojede.Co tady pisou o poctu lidi na ustrene to je spis jakou mas Agregaci treba 1:5 to znamea ze na stejnou linku jako si ty muzou napojit az 5 lidi.Ale to by si mel mit ve smlouve nebo nekde jakou mas Agragaci.Pokad jses nespokojenej mzes si zaplatit Paterni spoj pak budes na lince sam a net ti povali
ale to je ponekud drazsi zalezitost nez nakych 400kc nebo kolik platis :-) A samorejme muzes tahat treba z ulozto rychlosti 100 a pak muzes taha treba z rapidu 800 samozrejme kdyz si ho zaplatis :-) jinak taky bude tahani low :-)
ale to je ponekud drazsi zalezitost nez nakych 400kc nebo kolik platis :-) A samorejme muzes tahat treba z ulozto rychlosti 100 a pak muzes taha treba z rapidu 800 samozrejme kdyz si ho zaplatis :-) jinak taky bude tahani low :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4749
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4793
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 17:54
-
-
- 8
- 3285
-
od Bary-Jan